افزایش سرانه فرهنگی کانون های مساجد مطابق با بوم مازندران مورد انتظار است

زارع به فعالیت هزار و ۱۷۶کانون فرهنگی هنری در مساجد مازندران اشاره کرد و گفت: مازندران گردشگرپذیر است و سالانه ۱۵-۲۰میلیون مسافر در این استان اقامت می کنند که می طلبد برای ارائه خدمات فرهنگی به این خیل عظیم بودجه کانون های مساجد استان افزایش یابد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری، «عباس زاع» امروز(15دی) در نشست مجازی با حجت الاسلام والمسلمین «محمدباقر محمدی لائینی» نماینده ولی فقیه درمازندران، حجت الاسلام والمسلمین «حبیب رضا ارزانی»مشاور وزیر و رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور و حجت الاسلام «رجب نعمتی قرا» سرپرست ستادهماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد دیارعلویان بابیان اینکه فعالیت‌های خوبی در کانون های مساجد استان در  حال انجام است، گفت: قدردان حضور خودجوش و نوع دوستانه بچه های مساجد استان در  پشتیبانی از جبهه مقابله با کرونا در قالب تولید و توزیع اقلام بهداشتی، ضدعفونی اماکن عمومی و پرتردد و مراکز بیمارستانی و درمانی و همچنین لبیک به منویات رهبری مبنی بردستگیری از نیازمندان هستیم.

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مازندران با بیان اینکه هزار و ۱۷۶ کانون فرهنگی و هنری مسجد در استان فعالیت دارند، افزود: از این تعداد ۷۱۰ کانون روستایی، ۴۶۶ کانون شهری و ۲۲۷ کانون از کل این تعداد در سامانه بچه های مساجد برای دریافت مجوز الکترونیک ثبت شدند و ۱۴ کانون هم برای دریافت مجوز ثبت نام شده است.

 

وی اظهار کرد: فصای مازندران از منظر پیوستگی شهرها و جمعیت بالای روستاها و خوشی آب و هوا، بحث گردشگرپذیر بودن متفاوت از سایر استان‌ها است، مازندران بستر مناسبی برای مهمانپذیری و انجام فعالیت های فرهنگی برای مسافران بود ولی الان  به جهت شیوع کرونا شرایط خوبی ندارد. چهار شهر استان وصعیت قرمز کرونایی دارد چهار شهر در آستانه قرمز بودن قرار دارد.

 

زارع ادامه داد: ولی در شرایط عادی ما میزبان خیل عظیمی از گردشگران هستیم در کل بین ۱۵ الی ۲۰ میلیون نفر به استان سفر می کنند این جمعیت در شهرها و روستاها ساکن می شوند و بسترمناسبی است تا از ظرفیت کانون‌ها برای اجرای فعالیت های فرهنگی دینی و هنری برای این جمعیت میلیونی استفاده کنند.

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد در مازندران یادآور شد: در خیلی از برنامه‌ها ما دنبال جذب مخاطب هستیم ولی در مازندران این بستر آماده است باید استفاده بهینه کنیم که نگاه ویژه را می‌طلبد در حوزه کانون مساجد سعی کردیم تعامل خوبی بین ادارات شهرستان‌ها و استان به‌وجود بیاوریم چرا که کانون های مساجد زیر نظر مجموعه وزارت فرهنگ و  ارشاد اسلامی است.

 

این مسئول ادامه داد: در شهرستان های آمل، بابل، بهشهر، قائمشهر، تنکابن، نوشهر و  چالوس می‌طلبد که تعداد کانون‌ها افزایش پیدا کند تا در شرایط فعلی از ظرفیت فعالیت‌های فرهنگی، هنری و فضای مجازی بتوانیم نوجوانان وجوانان را در بخش‌های مختلف فعال کنیم.

 

وی با اشاره به فرمان مقام معظم رهبری گفت: معظم له سفارش کردند که کانون‌های فرهنگی هنری را فراموش نکنید،  مساجد همانطور که در زمان جنگ پای کار بودند در زمان کرونا هم همین‌طور عمل کردند به طور مثال کانون فرهنگی هنری امام علی مسجد امیرالمومنین(ع) کوی طبرستان ساری روز جمعه گذشته 120بسته معیشتی به همراه البسه گرم بدون دریافت هیچ کمک دولتی فقط با کمک بچه های مسجد، خانواده های معظم شهدا و خیرین تهیه و بین نیازمندان توزیع کرد.

 

زارع به رویداد ملی فهما اشاره کرد و افزود: در فهمای 98 از ۲۷ هزار کانون شرکت کننده ۳۲ کانون به مرحله نیمه نهایی راه پیدا کردند که ۱۸ کانون از مازندران بودند.

 

وی بیان کرد: چهار مرحله توزیع گوشت قربانی بین نیازمندان که توسط بچه های مساجد شناسایی شدند را داشتیم هر سری هزار و ۲۰۰ بسته گوشت گرم که در بین فعالان مسجدی و کانون توزیع شد.

 

زارع خواستار آموزش مدیران مسئول کانون های مساجد شد و افزود: انتظار می رود آموزش مدیران کانون‌ها در طرح ایران قوی گسترده تر شود، قول‌هایی را که در سال گذشته به منتخبین کانون‌ها دادند بخشی عملی شد اگر مابقی مطالبات و قول‌ها عملی شود خوب و امیدبخش است.

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران‌ تاکید کرد: اعطای تسهیلات و کمک‌های رفاهی باعث دلگرمی خواهد شد در مباحث مالی ما اذعان به شرایط سخت کشور داریم ولی در سال‌های ۹۴ و ۹۵ بودجه‌ای که برای کانون‌های مساجد تخصیص پیدا می‌کرد بیش از ۲ میلیارد تومان بود که خوب بود بودجه کاملا تخصیص پیدا می‌کرد.

 

این مسئول ادامه داد: اما امسال تاکنون حدود ۷۰ میلیون بودجه فرهنگی محقق شد امیدواریم این بودجه‌ها افزایش پیدا کند کانون‌ها به‌جد پیگیر مطالبات هستند درست است خیرین کمک می‌کنند اما نقش ستاد هماهنگی کانون های مساجد باید قوی باشد.

 

وی با اشاره به اهمیت استفاده از فکر و توان نیروی جوان و انقلابی در حوزه مساجد، بیان کرد: ما ضمن ارج نهادن به مدیران کانون‌های مساجد استفاده از نیروی جوان و همکاری با سپاه را مدنظر قرار دادیم که امید است از سوی ستاد هماهنگی کانون های مساجد کشور مورد حمایت قرار بگیریم.

 

زارع اذعان کرد:در کانون مساجد همکاران ما بسیار مظلوم هستند در مباحث تبدیل وضعیت برخی از همکاران سال‌ها در کانون کار می‌کنند حق الساعتی هستند و دلگرمی ندارند تعدادی در حال تبدیل وضعیت هستند امیدواریم امیدی به این نیروها داده شود.

 

وی به ایده کانون های مساجد مازندران برای جانمایی طرح «هرسه شنبه با صحیفه سجادیه» در رویداد ملی ایران قوی اشاره کرد و گفت: امیدواریم بحث صحیفه خوانی به عنوان یکی از این آیتم ها در رویداد ملی ایران قوی فعال شود، چرا که استفاده از ظرفیت فضای مجازی هم برای تبیین این مهم موثر است.

کد خبر 1011910

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha