تداوم کاهش پلکانی قیمت دلار و یورو در اولین روز هفته/ارتباط با کشورهای همسایه باید اولویت نخست باشد

جزییات طرح خزانه‌داری الکترونیکی، تداوم کاهش پلکانی قیمت دلار و یورو در اولین روز هفته، ارتباط با کشورهای همسایه باید اولویت نخست باشد، سکه بهار آزادی طرح جدید ۱۱ میلیون و ۸۱۳ هزار تومان برخی از اخبار اقتصادی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز  شنبه ۲۰ دی شبستان به شرح زیر است:

تداوم کاهش پلکانی قیمت دلار و یورو در اولین روز هفته

بررسی نرخ های بازار امروز (شنبه بیستم دی ماه ۱۳۹۹) ارز، نشان از افت بهای دلار آمریکا و یورو دارد. به گونه ای که در لحظه تنظیم و انتشار این گزارش، هر اسکناس دلار آمریکا در صرافی های بانکی و مجاز به نرخ ۲۴۷۵۰ تومان از مردم خریداری می شود و در مقابل با کاهش ۱۵۰ تومانی نسبت به پایان هفته قبل (پنج شنبه هجدهم دی ماه)، به قیمت ۲۵۴۰۰ تومان به متقاضی دریافت دلار فروخته می شود. افت امروز نرخ اسکناس آمریکایی در حالی است که در مقایسه با شنبه هفته گذشته نیز، قیمت این ارز با کاهش ۲۲۰ تومانی همراه شده است.

همچنین یورو دیگر ارز پرطرفدار بازار، در ساعت ابتدایی شروع فعالیت صرافی های مجاز و بانکی به نرخ ۳۰۴۰۰ تومان از مردم خریداری می شود و در مقابل به قیمت ۳۱۰۵۰ تومان به متقاضی دریافت یورو فروخته می شود که این نرخ نسبت به روز پنج شنبه هفته قبل، ۵۰۰ تومان ارزان تر شده است.

تداوم کاهش شاخص ارزی در اولین روز هفته جاری در حالی است که بر اساس این گزارش، نرخ فروش دلار آمریکا و یورو در معاملات روز پنج شنبه هفته قبل نیز با کاهش همراه بود. به گونه ای که در آخرین روز هفته گذشته، نرخ فروش دلار آمریکا نسبت به روز چهارشنبه، با کاهش ۳۰۰ تومانی و یورو نیز  نسبت به روز قبل، با افت ۲۰۰ تومانی به ثبت رسیده بودند.

 

ثبت اختیاری چک در صیاد از امروز/ کدام الزامات به تاخیر افتاد؟

بیستم دی ماه روز اجرای قانون جدید چک در نظر گرفته شده بود که با توجه به مصوبه ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا مقرر شد که مهلت اجرای تبصره یک ماده ۲۱ مکرر الحاقی به قانون صدور چک در مورد تسویه چک‌ها از طریق سامانه تسویه و پرداخت چکاوک به دلیل لزوم آموزش و فرهنگ‌سازی و کاهش مراجعه مردم به شعب بانک‌ها تا پایان سال جاری به تعویق افتد.

بنابراین به منظور آموزش و فرهنگ‌سازی، ثبت صدور و انتقال چک در سامانه صیاد از امروز بیستم دیماه برای صادرکنندگان چک و دارندگان چک که قصد انتقال چک به دیگران را دارند به صورت اختیاری میسر شده است. بنابر اعلام بانک مرکزی اجرای این پروسه تا اطلاع ثانوی برای اشخاص اختیاری بوده و الزامی در این خصوص وجود ندارد.

اما براساس بخشنامه بانک مرکزی برخی الزامات دیگر نیز در مورد قانون جدید چک به تاخیر افتاده است. بر این اساس، الزام درج تاریخ اعتبار بر روی چک که به موجب بند ۴ بخشنامه مقرر شده بود در مورد دسته‌چک‌های اعطایی به اشخاص از تاریخ بیستم دی ماه به مورد اجرا گذاشته شود تا پایان سال جاری و ابلاغ مجدد مراتب از سوی بانک مرکزی به تعویق افتاده است.

همچنین الزام مقرر در بند ۷ بخشنامه مبنی بر ممنوعیت پذیرش و کارسازی برگ چک‌های مربوط به دسته چک‌های ارائه شده به مشتریان پس از تاریخ ۲۰ دی ماه ۹۹ که در وجه حامل صادر شده‌اند، تا پایان سال جاری و ابلاغ مجدد مراتب از سوی بانک مرکزی به تعویق افتاده است. بنابراین صدور چک در وجه حامل و ظهرنویسی آن جهت انتقال تا اطلاع ثانوی طبق روال سابق خواهد بود.

از سوی دیگر بانک مرکزی اعلام کرده که بر اساس دستورالعمل اجرایی ماده ۶ اصلاحی قانون صدور چک، در مورد دسته‌چک‌های جدید که مقرر شده است از ابتدای سال آتی در طرح، قطع و رنگ جدید در اختیار اشخاص قرار گیرد موارد زیر ‌لازم‌الاجرا است:

لزوم درج تاریخ انقضای اعتبار چک و عبارت «حداکثر تا تاریخ زمانی معتبر قابل درج:...» بر روی برگ چک؛

لزوم درج عبارت «کارسازی این چک منوط به ثبت صدور، دریافت و انتقال آن در سامانه صیاد است» بر روی برگ چک؛

لزوم ثبت «علت صدور چک» در قسمت «بابت» سامانه صیاد حسب مورد در زمان صدور و انتقال چک برای چک‌های صادره با مبالغ بیش از یک میلیارد ریال برای اشخاص حقیقی دارای حساب جاری غیر تجاری و بیش از ۱۰ میلیارد ریال برای اشخاص حقیقی و حقوقی دارای حساب جاری تجاری؛

 

ارتباط با کشورهای همسایه باید اولویت نخست باشد

ابوالفضل ظهره وند، دیپلمات اسبق کشور و کارشناس مسائل بین المللی در برنامه «گفتگوی اقتصادی» رادیو گفتگو اظهار کرد: ما با کشورهایی همسایه هستیم که از نظر جمعیت و ظرفیت های اقتصادی می توانند یک بلوک و منطقه تجاری را شکل دهند.

وی با بیان اینکه کشورهای توسعه یافته اولویت را در ارتباط اقتصادی با کشورهای اطراف خود قرار داده اند، افزود: امروزه ارتباط اقتصادی با کشورهای اطراف نه یک توانمندی بلکه نوعی الزام است.

ظهره وند نوع نگاه به جایگاه ایران در حوزه بین الملل و منطقه را در موفقیت ارتباط اقتصادی کشور موثر خواند و گفت: کشوری می تواند موقعیت آینده خود را تضمین کند که در عرصه رقابت اقتصادی سهم پایدارتری داشته باشد.

دیپلمات اسبق کشور انسجام درون ساختاری، مدیریت سیستماتیک و پایا و توجه به منافع ملی را از الزامات و زیرساخت های ضروری برای موفقیت در عرصه اقتصادی برشمرد و گفت: مهم تر و ضروری تر از همه اسناد بالادستی و شوراهای مختلف، وجود یک پیشران است که آینده ایران را ترسیم کند و همه دستگاه های ذیربط هم تحت الامر این پیشران باشند.

وی با انتقاد از صدور و ابلاغ بخش نامه های متعارض در سیستم اداری گفت: بسیاری از بخشنامه ها به نفع یک عده و به ضرر عده دیگر است و همین مسائل انواع فسادها را در اقتصاد رقم می زند.

ظهره وند با بیان اینکه بخش خصوصی هم درگیر مسائل سیاسی و امنیتی است، گفت: ما باید عناصری را به عنوان پیشران در این حوزه انتخاب کنیم که هم از نظر درک و فهم مسائل سیاسی و امنیتی در تراز ملی باشند و هم اینکه روحیه خودگذشتگی داشته باشند.

کارشناس حوزه بین الملل با تأکید براینکه همه مشکلات اقتصادی تقصیر وزارت خارجه نیست، گفت: وزارت خارجه آن چیزی را اجرا می کند که به آن ابلاغ شود و لذا تا زمانی که این موضوعات درخواست نشود کاری نمی کند.

 

جزییات طرح خزانه‌داری الکترونیکی

سامانه خزانه داری الکترونیک در تاریخ ۲۴ آذرماه سال جاری همزمان با دو سامانه برگزاری الکترونیکی مجامع شرکت ها و سامانه پرداخت سود سهام شرکت ها در راستای تحقق اقتصاد هوشمند و دولت الکترونیک، در شورای عالی فناوری اطلاعات با حضور رییس جمهور به بهره برداری رسید.

طرح خزانه‌داری الکترونیکی به عنوان یک پروژه کلیدی و یکی از مهم ترین اقدامات توسعه‌ای خزانه‌داری کل کشور وزارت اقتصاد، در نظام مدیریت مالی بخش عمومی محسوب می شود که تکالیف روشنی در این خصوص در برنامه های توسعه ای و سیاست های راهبردی وزارت اقتصاد گنجانده شده است.

سیدرحمت اله اکرمی معاون نظارت مالی و خزانه داری کل کشور وزارت اقتصاد طی گفتگویی با شادا، به تشریح اهداف، جوانب و چگونگی اجرای این طرح بعنوان یکی از مهم ترین پروژه های مرتبط با هوشمند سازی اقتصاد و شفاف سازی عملیات مالی دولت پرداخته است.

اکرمی معتقد است، اجرای طرح خزانه داری الکترونیک موجب ارتقای عملکرد خدمات قابل ارائه از سوی خزانه‌داری کل و خزانه معین استانها شده و بر عملکرد مالی تمامی دستگاههای اجرایی کشور تاثیرات مثبتی بر جای می گذارد.

وی در بخشی از این گفتگو تصریح می کند که تا قبل از اجرای طرح مزبور، خزانه‌داری کل کشور به دلیل انباشت نقدینگی در حساب‌های متعدد دستگاه‌های اجرایی کشور امکان کنترل نقدینگی در این سطح را نداشت اما با اجرای این طرح، بخش عمده‌ای از نقدینگی دولت، تحت مدیریت و کنترل قرار گرفته است.
معاون نظارت مالی و خزانه داری وزارت اقتصاد همچنین به تشریح طرح های اجرا شده ذیل طرح خزانه داری الکترونیک از جمله دو پروژه "مدیریت دارایی های دولت" و "نظام جامع مدیریت بدهی ها و مطالبات عمومی" می پردازد که به گفته وی تا کنون موجب شناسایی بیش از ۴۴۰ هزار فقره املاک دولتی و ثبت آنها در سامانه های مرتبط شده است.
متن کامل این گفتگو با شادا را در ادامه می خوانیم:

آقای دکتر لطفا توضیحاتی در مورد اهداف اجرای طرح هوشمندسازی و شفاف سازی عملیات مالی دولت (خزانه‌داری الکترونیکی) بفرمایید؟

طرح خزانه‌داری الکترونیکی در سنوات اخیر، از مهم ترین اقدامات توسعه‌ای خزانه‌داری کل کشور در نظام مدیریت مالی بخش عمومی بوده که به موجب تکالیف تعیین شده در برنامه‌های توسعه‌ای و سیاست‌های راهبردی وزارت امور اقتصادی و دارایی در فهرست پروژه های کلیدی قرار گرفته و به عنوان یک طرح ملی به تصویب ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی نیز رسید. این طرح در راستای برنامه ها و اولویت های ابلاغی مقام عالی وزارت مبنی بر تحقق اقتصاد هوشمند، علاوه بر ارتقای سطح کارکردهای خزانه‌داری، بهبود قابل ملاحظه‌ای را در نظام مدیریت مالی بخش عمومی بوجود می آورد. در حال حاضر با همکاری مرکز فناوری اطلاعات و توسعه اقتصاد هوشمند وزارت امور اقتصادی و دارایی و در راستای تحقق اقتصاد هوشمند و دولت الکترونیک، طرح خزانه داری الکترونیکی عملیاتی و در حال توسعه است.

بطور کلی از مهم ترین اهداف طرح می‌توان به "افزایش شفافیت، پاسخگویی و انضباط مالی"، "ارتقای مدیریت نقدینگی از طریق عملیاتی نمودن حساب واحد خزانه"، "عملیاتی نمودن پرداخت از خزانه داری کل به ذینفع نهایی"، ""، "مدیریت بهینه منابع و مصارف"، "مدیریت بهینه اموال و دارایی‌های دولت"، "مدیریت بهینه بدهی‌ها و تعهدات مالی دولت" و "ایجاد انسجام و یکپارچگی در فرآیندهای خزانه داری کل کشور" اشاره کرد. برای آگاهی بیشتر مخاطبین از جزئیات طرح، عملکرد این طرح در قالب سه پروژه کلیدی در جلد دوم کتاب خزانه داری ایران به تفصیل بیان شده است.

 

سکه بهار آزادی طرح جدید ۱۱ میلیون و ۸۱۳ هزار تومان/دلار ۲۵ هزار و ۵۵۱ تومان

امروز (شنبه ۲۰ دی) هر گرم طلای ۱۸ عیار یک میلیون و ۱۵۷ هزار تومان، هر انس طلا در بازارهای جهانی ۱۸۴۹ دلار، هر گرم طلای ۲۴ عیار یک میلیون و ۵۴۳ هزار تومان است. سکه بهار آزادی طرح قدیم ۱۱ میلیون و ۵۹۷ هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح جدید ۱۱ میلیون و ۸۱۳ هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی ۶ میلیون و۳۰۰ هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان و سکه یک گرمی ۲ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان است.

 

امروز (شنبه ۲۰ دی) در بازار ارز دلار ۲۵ هزار و ۵۵۱ تومان، یورو ۳۱ هزار و ۵۴۴ تومان، پوند ۳۴ هزار و ۹۷۳ تومان، درهم امارات ۷۰۲۷ تومان، یوان چین ۳۹۶۰ تومان و لیر ترکیه ۳۴۷۰ تومان است.

 

این در حالی است که (پنجشنبه ۱۸ دی) هر گرم طلای ۱۸ عیار یک میلیون و ۱۶۶ هزار تومان، هر انس طلا در بازارهای جهانی ۱۹۲۲ دلار، هر گرم طلای ۲۴ عیار یک میلیون و ۵۵۵ هزار تومان،  سکه بهار آزادی طرح قدیم ۱۱ میلیون و ۷۹۷ هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح جدید ۱۲ میلیون و ۱۱۲ هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی ۶ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی ۴ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان و سکه یک گرمی ۲ میلیون و ۳۹۰ هزار تومان بود.

 

همچنین (پنجشنبه ۱۸ دی) در بازار ارز دلار ۲۵ هزار و ۸۵۴ تومان، یورو ۳۱ هزار و ۷۴۰ تومان، پوند ۳۵ هزار و ۳۹۶ تومان، درهم امارات ۷۱۲۷ تومان، یوان چین ۴۰۲۰ تومان، لیر ترکیه ۳۵۴۰ تومان بود.

 

بانک مرکزی نرخ رسمی ۴۷ ارز را برای امروز اعلام کرد که بر اساس آن نرخ ۳۲ ارز کاهش و ۷ ارز افزایش یافت. نرخ ۸ ارز نیز ثابت ماند.

 

کد خبر 1013265

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha