برکات هم‌افزایی مسجد و هیئت در عصر کرونا؛ توزیع ۱۲ هزار بسته معیشتی و تامین غذای کودکان در مناطق محروم

هیئت ریحانه النبی(ص) مسجد گیاهی از زمان شیوع کرونا با توزیع ۱۲ هزار بسته معیشتی، تامین هزینه درمان بیماران محروم، تهیه لوازم التحریر برای دانش‌آموزان بی‌بضاعت و تهیه غذا برای کودکان در مناطق محروم و ... کارکردهای اجتماعی مسجد را عینیت بخشیده است.

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، یکی از پایگاه هایی که پس از بحران کرونا با وجود محدودیت‌ها توانسته نقش پررنگی را در مهار این بیماری ایفا کند، مساجد هستند. بچه های مسجد با تشکیل قرارگاه های سلامت و به صورت خودجوش و داوطلبانه از زمان شیوع این بیماری تاکنون در کنار کادر درمان و برای خدمت رسانی به مردم کارهای بزرگی را رقم زده اند، یکی از این مساجد، مسجد «گیاهی» واقع در تجریش است.

 

مسجد گیاهی از مساجد قدیمی تهران واقع در نبش خیابان سعدآباد (آیت الله ملکی) تجریش است. این مسجد که قدمتی حدود 80  ساله دارد از پایگاه های مذهبی و فرهنگی این منطقه است و در دوران رژیم پهلوی به لحاظ اینکه سرپل تجریش محلی برای فروش مشروبات الکلی و تجمع اوباش و عیاشان بود، مرحوم گیاهی بزرگ (حاج مرتضی گیاهی) بخشی از باغ خود را وقف مسجد کرد، تا در برابر اوباش و عیاشی های آنها، پایگاهی برای نشر معارف الهی باشد.

 

این مسجد چند سالی است که با مدیریت «محمدحسین پویانفر» از مداحان جوان مطرح کشور اقدام به راه اندازی هیئت ریحانه النبی(ص) کرده و توانسته این مسجد را پاتوقی برای حضور نوجوانان و جوانان کند. همچنین با ایجاد خیریه همدردی در کمک رسانی به محرومین اقدامات قابل توجه ای انجام داده است، اما از زمان شیوع بیماری کرونا تاکنون خدمات مومنانه این مسجد در تهران و مناطق محروم کشور وارد مرحله جدیدی شد. حجت‌الاسلام  «محمدرضا صداقت‌زاده» در گفت و گو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان در این زمینه گفت: از زمان شیوع این بیماری تاکنون بیش از 12 هزار بسته ارزاق و سبد معیشتی را میان نیازمندان توزیع کرده و اجاره خانه برخی از مستاجرین نیازمندان با مشارکت خیرین پرداخت شده است.

 

 

 

 

یکی دیگر از اقداماتی که از سوی این مسجد مورد توجه قرار گرفت، کمک به دانش آموزان و تهیه و توزیع لوازم التحریر برای نوجوانان و جوانان در روستاهای محروم آبادان بوده است به گفته امام جماعت مسجد گیاهی تجریش یک هزار و 500 بسته لوازم التحریر با مشارکت خیریه همدردی میان دانش آموزان سه مقطع تحصیلی دبستان، راهنمایی و دبیرستان در مناطق حاشیه نشین تهران و شهرری، ورامین و کرج توزیع شده است. ضمن اینکه با مشارکت خیرین کمک هزینه ادامه تحصیل 30 دانش آموز نیازمند تامین و 5 تبلت برای دانش آموزان خریداری و برای 500 دانش آموز دختر نیز کفش تهیه شد.

 

از دیگر برنامه هایی که در شرایط بحران کرونا از سوی این مسجد انجام شده است، تهیه ودیعه رهن خانه برای تعدادی از مستاجر، پرداخت هزینه درمان و جراحی چند بیمار نیازمند و نیز کمک به خانواده ای که فرزند معلول جسمی و ذهنی دارند، است، به گفته حجت الاسلام صداقت زاده، مسجد گیاهی با جمع آوری کمک های مردمی توانست هزینه های درمان و جراحی یک کارگر را که دستش زیر دستگاه پنبه زنی رفته بود، پرداخت و همچنین برای وی خانه ای اجاره کند.

 

اجرای طرح «قربانی اول ماه» یکی دیگر از برنامه های مورد توجه در این مسجد است، به گفته حجت الاسلام صداقت زاده در ماه گذشته با همکاری خیرین توانستیم 20 گوسفند ذبح و گوشت آن را در روستاهای قم، زنجان و حاشیه تهران توزیع کنیم.

 

وی با اشاره به نذر تهیه گوسفند هفتگی قبل از بحران کرونا هم در این مسجد مورد توجه قرار می گرفت، گفت: به مدت سه سال، هر دوشنبه ظهرها در این مسجد مراسم توسل و دعا برای فرج حضرت مهدی(عج) برگزار می‌شده است که در این مراسم ابتدا نمازگزاران ۱۴ هزار صلوات ختم می‌کردند، سپس نماز جماعت برپا می‌ شد و پس‌ از آن قرائت حدیث کساء و توسل به شش‌ماهه امام حسین(ع) انجام و درنهایت نیز سفره اطعام برپا می‌شد. در این مراسم که بیشتر اقشار ضعیف جامعه (با وجود قرار گرفتن مسجد در منطقه شمالی تهران) حضور داشتند، هر هفته برای بیش از ۶۰۰ نفر اطعام  صورت می گرفت. همچنین، خیران هر هفته هزینه تهیه گوسفند برای طبخ غذای نذری را متقبل و گاهی نیز عقیقه اهدا می‌شد. در حال حاضر به دلیل شرایط بحران کرونا امکان برگزاری این مراسم نیست و رویکرد مسجد در جهت کمک های مومنانه است.

 

یکی دیگر از رویکردهای مسجد گیاهی پخش بسته های پروتئینی در میان خانواده های کم برخوردار است، «محمد لطفی» از  اعضای هیئت ریحانه النبی(ص) این مسجد در گفت و گو با خبرنگار شبستان گفت: 460 بسته سبد گوشت و مرغ به ارزش 17 میلیون تومان به نیت امام حسن عسکری(ع) میان خانواده های مستضغف تحت پوشش با مشارکت خیریه همدردی توزیع شد. همچنین به نیت حضرت جوادالائمه (ع) 110 بسته شامل کتاب، پازل، بسته شب یلدا ویژه خانواده های نیازمند در کرج توزیع و 500 پرس سبزی پلو با ماهی و انار، 250 بسته سبد پروتئین هم به همین مناسبت به این خانواده ها اهدا شد.

 

 

 

بچه های هیئت ریحانه النبی(ص) علاوه بر کمک رسانی به اقشار کم برخوردار به خانواده هایی که نوزاد دارند، نیز کمک رسانی می کنند، به گفته این عضو هیئت ریحانه النبی(ص) 144 قوطی شیرخشک و 72 قوطی غذای کودک تهیه و میان تعدادی خانواده کم برخوردار در ورامین توزیع شده است. همچنین، با مشارکت خیریه همدردی 900 پرس غذای گرم  در برخی از مناطق محروم آبادان توزیع شده است.

 

 

 

 

تهیه و توزیع اقلام بهداشتی و ماسک هم یکی از رویکردهای این هیئت بوده است که لطفی به آن اشاره کرد و گفت: با مشارکت بچه های مسجد 50 هزار ماسک در موج اول این بیماری تولید و در میان خانواده های محروم توزیع شد تهیه و توزیع آبمیوه تازه در بیمارستان ها برای بیماران کرونایی و کادر درمان هم مورد توجه قرار گرفت.

 

بنابراین گزارش، در موج سوم بیماری کرونا با مشارکت گروه جهادی «غیاث» فعالان مسجد گیاهی در غربالگری «خانه به خانه» هم در منطقه شمیرانات مشارکت کردند.

 

بنابر آنچه مرور شد اهالی مسجد گیاهی در هم افزایی با هیئت توانستند تهدید کرونا را به فرصت همدلی های مومنانه تبدیل کنند.

 

کد خبر 1013707

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha