به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام والمسلمین«سید سعیدرضا عاملی» امروز در مراسم بزرگداشت و تجلیل از خدمات و برکات حضرت آیت الله مصباح یزدی (ره)، که به همت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها به صورت مجازی برگزار شد، گفت: سخن گفتن درباره مرحوم آیتالله مصباح یزدی بسیار مشکل است.
وی با اشاره به ظرفیتهای بزرگ آیت الله مصباح یزدی، عنوان کرد: یک ظرفیت بزرگ ایشان در تبین فلسفی، معرفتی و تطبیقی اندیشه اهلبیت(ع) و دین اسلام بود که از قبل انقلاب تا زمان حاضر این ظرفیتهای بزرگ ایشان را مشاهده میکنیم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: قبل انقلاب با آن شرایطی که مارکسیستها و افکار التقاطی زیادی وجود داشت که نسل جوان علاقهمند به معرفت را منحرف می کرد و پس از پیروزی انقلاب هم همین جریانات التقاطی و انحرافی تلاش می کردند مسیر انقلاب را به راههای دیگری منحرف کنند باز این ظرفیت فکری آیتالله مصباح یزدی بود که با تاسیس موسسه «در راه حق» به تبین علمی و فلسفی اسلامی بسیار کمک میکرد.
حجتالاسلام والمسلمین عاملی با بیان اینکه ایشان فلسفه را با زبان ساده تبین میکردند، اظهار کرد: ظرفیت ایشان صرفا در تبین مباحث فلسفی نبود بلکه ناظر بر رفع شبهات و مسائل متعددی بود که اهمیت معرفتی و کلامی ایشان را بیان می کرد
وی ادامه داد: شاید ظرفیت فقهی مرحوم آیتالله مصباح کمتر مورد توجه قرار گرفته است و بیشتر به جنبههای فلسفی و کلامی ایشان توجه شده است، در حالی که ایشان آثار ارزشمندی در حوزه فقه و حقوق اسلامی دارند که دغدغههای صیانت از اسلام و مکتب اهلبیت(ع) را نشان میدهد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه حفاظت از ابعاد فقهی و حقانیت اسلام در برابر شبهات برای ایشان محوریت داشت، گفت: قلمرو دیگری که ایشان به آن اهتمام داشتند انسانشناسی و اخلاق اسلامی بود که در جلسات اخلاق هفتگی موسسه امام خمینی(ره) این آثار ارزشمند مشاهده میشد.
حجتالاسلام والمسلمین عاملی با بیان اینکه در سیره عملی ایشان اخلاق موج میزد، ابراز کرد: در برخورد با دیگران بسیار متواضع و محترم بودند و به رعایت جایگاه دیگران توجه داشتند، در مقابل رهبر معظم انقلاب بسیار متواضع و فروتن بودند.
وی افزود: مرحوم آیتالله مصباح یزدی تلاش می کرد تبین دقیقی از مسیر درست انقلاب داشته باشند و اجازه ندهد که دشمنان به ریشههای انقلاب ضربه بزنند؛ آیت الله مصباح جاودانه است؛ نهادسازی فکری متمایزکننده ظرفیت حکمیانه فکری ایشان با سایر علما است. امید که شاگردان مسیر ایشان را ادامه دهند.
نظر شما