به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قزوین، «محمدحسین اسماعیلی» در نشست شورای فرهنگ عمومی استان که امروز (سه شنبه ۲۳ دی) که در سالن اجتماعات استانداری قزوین برگزار شد، بیان کرد: امروز پژوهش مهمترین محور اصلی رشد و توسعه کشور است و از نظر برنامه ریزی و توسعه پایدار اهمیت فوق العاده ای دارد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین ادامه داد: با توجه به اهمیت فرهنگ در توسعه کشور، پژوهش های فرهنگی دارای جایگاه ویژه ای هستند و هدایت تحقیقات در حوزه فرهنگ و کاربردی شدن آن رسالت مهمی است.
وی عنوان کرد: امروز ۲ طرح مهم شورای فرهنگی عمومی به ثمر نشسته و امروز رونمایی و ارائه می شود که طرح اول تهیه سند توسعه فرهنگی استان قزوین است که طبق برنامه ریزی انجام شده فاز اول آن امروز ارائه و رونمایی می شود و این طرح می تواند نقش اثرگذاری در رشد و توسعه فرهنگی استان داشته باشد.
اسماعیلی تصریح کرد: این طرح در ۲ فاز است که فاز دوم در سال ۱۴۰۰ اجرایی می شود و تبیین نقش دستگاه های مختلف اجرایی را در این سند داریم.
وی اعلام کرد: طرح دوم اندازه گیری سرمایه اجتماعی و شناسایی راهکارهای ارتقا با استفاده از ظرفیت های استان است که با همکاری دانشگاه بین المللی این کار انجام شده که طرحی وسیع و گسترده ای بوده و برای اولین بار این طرح وسیع انجام شده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین خاطر نشان کرد: این اقدام یکی از بزرگترین طرح ها بوده که در حوزه سرمایه اجتماعی انجام شده است و قصد داریم این طرح به رصدخانه اجتماعی و فرهنگی استان تبدیل شود تا وضعیت اجتماعی و فرهنگی به طور دائمی رصد شود و بر این اساس، برنامه ریزی دقیقی را انجام دهیم.
در ادامه عضو هیئت علمی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین اظهار کرد: طرح اندازه گیری وضعیت سرمایه اجتماعی و شناسایی راهبردهای ارتقا در استان قزوین با تأکید بر ظرفیت استان انجام شده است.
«حاکم قاسمی» افزود: سرمایه اجتماعی در ارزش و اعتباری است که در روابط و مناسبات اجتماعی خلق شده و توانایی و کارایی را برای پیشبرد امور در مسیر تحقق اهداف افزایش می دهد.
وی تأکید کرد:سرمایه اجتماعی دارایی غیرمادی و ناملموس است ولی با سرمایه های مادی و ملموش پیوند می خورد و کارایی و اثربخشی آن افزایش می یابد.
عضو هیئت علمی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین یادآور شد: سرمایه اجتماعی در سه سطح، کلان (روابط متقابل بین افراد با دولت و نظام حاکم)، سطح میانی (روابط متقابل بین سازمان و نهادها و افراد) و سطح خرد (روابط متقابل بین افراد در جامعه) مورد توجه قرار می گیرد.
وی اضافه کرد: خروجی از ارزیابی این موارد در استان گرفته شده است که البته هنوز کامل نیست ولی به صورت کلی می توان گفت سرمایه اجتماعی در استان از سطح متوسط پایین تر است.
قاسمی خاطر نشان کرد: ظرفیت های استان برای ارتقا سرمایه اجتماعی شامل زمینه ها و ظرفیت های رسمی، زمینه ها و ظرفیت های غیررسمی، ظرفیت های دینی و مذهبی، ظرفیت های فرهنگی و اجتماعی، ظرفیت های اقتصادی و صنعتی و ظرفیت های ژئوپلتیک می شود.
نظر شما