آیت‌الله مصباح یزدی بزرگترین فیلسوف علوم انسانی اسلامی عصر ما بود

آیت‌الله رشاد گفت: آیت‌الله مصباح یزدی بزرگترین فیلسوف علوم انسانی اسلامی عصر ما بود، او عمار انقلاب بود که سخن گفتن از او سخت است.

به گزارش خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان، آیت‌الله «علی اکبر رشاد» شامگاه چهارشنبه ۲۴ دی‌ماه در مراسم نکوداشت علمی آیت‌الله علامه محمدتقی مصباح یزدی که به همت پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی به صورت مجازی برگزار شد، با اشاره به آیه ۳۵ سوره نور و تشکر از برگزارکنندگان مراسم بزرگداشت عمار انقلاب آیت الله محمدتقی مصباح یزدی، گفت: بسیار دشوار است که از او سخن بگوییم در حالی که در میان ما نباشد.

وی افزود: هرچند که ایشان در آثار تدوینی و تکوینی خود زنده است، او در فریادها و خروش‌های خود جوشان است، ما در زندگی خود با اندیشه‌های او تنفس می‌کنیم، او همچنان باقی است و پیشاپیش جبهه فکری سربازان انقلاب چنان مشعلی در فرا راه مسیر بلند انقلاب قرار دارد که شاگردانش به دنبال او حرکت می‌کنند.

آیت‌الله رشاد با بیان اینکه او مصباح و روحی زیبا و بلوری همچون کوکب دری بود، عنوان کرد: او شجره مبارکه‌ای مستقل بود که شرقی و غربی اندیشه نمی‌کرد، او نورافشانی می‌کرد اما نه از دیگری که خود منبع نور بود، او برای روشن شدن نورافشانی و نیازمند به نار نبود، ذات خود او نور و منشاء نار و نور معنوی و الهی بود، اگر به او چیزی نمی‌رسید او همچنان نورافشانی می‌کرد خدا او  را و دیگران را به نور خویش هدایت می‌کرد.

رئیس شورای سیاستگذاری حوزه‌های علمیه با بیان اینکه دل او خانه خدا و قلب او پایتخت الهی بود، اظهار کرد: جان او آکنده از خدا، صفات الهی و نور الهی بود، او دائم و شبانه‌روز در ذکر و یاد خدا بود و هرگز از یاد خدا غافل نمی‌شد و فراموش نمی‌کرد.

تولیت حوزه علمیه امام رضا(ع) ادامه داد: تجارت و جاه دنیا او را به خود مشغول نکرد. هیچ مقامی را دنبال نکرد، به مقامات دنیوی و جیفه دنیا بی‌توجه بود و از مال دنیا چیزی در اختیار نداشت، همواره زکات علم خود را سخاوتمندانه در اختیار جوانان قرار می‌داد، جوانان بسیاری در حوزه، دانشگاه و جامعه ریزه‌خوار و زکات خوار خوان روحانی و معرفتی او بودند.

آیت‌الله رشاد با بیان اینکه آیت‌الله مصباح یزدی همواره به تامین نیازمندی‌های فکری نسل جوان اهتمام داشت، ابراز کرد: او لحظه‌ای در زندگی از جدیت و مجاهدت آرام نگرفت، همه حیات خود را در توجه به ایتام آل محمد(ع) و شیعیان امیرمومنان امام علی(ع)‌ صرف کرد.

وی با بیان اینکه آیت‌الله مصباح یزدی تنها از روزی خوف داشت که دل‌ها و جان‌ها آشفته می‌شوند، اظهار کرد: خداوند بهترین پاداش را به او داد انبوه آثار علمی در حوزه‌های علمی مختلف پاداش الهی به او بود؛ چه پاداشی بهتر از این که هزاران دانشجو و دانشگاهی از آبشخور معرفت این کوه سربه فلک افراشته سیراب می‌شدند.

رئیس شورای سیاستگذاری حوزه‌های علمیه با بیان اینکه او همه میادین معرفتی را فتح کرده بود، عنوان کرد: فلسفه و کلام میدان نظریه پردازی‌های او بود، تفسیر و قرآن پژوهی ساحت سفر نورانی و حدیث پژوهی و معرفت شناسی عرصه و میدان تلاش و جهاد او بود؛ فلسفه‌های مضاف با او آغاز شده است او میدان‌دار فلسفه‌های مضاف در جهان اسلام و عالم شیعه است.

 تولیت حوزه علمیه امام رضا(ع) ادامه داد: او قرآن پژوهش و حدیث‌پژوه بزرگی بود، عرصه اخلاق در عرصه عمل او را می‌شناسند، او مجسمه اخلاق، مجتهد و عامل به اخلاق بود، آثار او در فلسفه اخلاق، تدوین رذایل و فضایل اخلاقی از جمله ذخایرعلمی و معرفتی روزگار ما است، حوزه فقه و حقوق، تاریخ، حوزه علوم سیاسی، علوم اجتماعی، حوزه فرهنگ پژوهشی همه میادینی هستند که او با قلم خود، با اخلاص و قدم شجاعت، نثار و ایثار خود هممه را فتح کرده بود.

آیت‌الله رشاد با بیان اینکه او فیلسوف و متکلم بود در حوزه علوم سیاسی و جامعه شناسی صاحب عمل و اندیشه بود، خاطرنشان کرد: او بزرگترین فیلسوف علوم انسانی اسلامی عصر ما بود، او به صورت عام مباحث مشترک علوم انسانی را تاسیس کرد، در شاخه‌های معینی از فلسفه‌، بسیاری از حوزه‌ها و رشته‌ها را تاسیس کرد، او در زمینه جامعه شناسی، فلسفه تمدن، سیاست، اخلاق کار کرد و پیشکوست بود، در فلسفه سیاست پیشقدم و صاحب مکتب بود. در فسلفه فرهنگ حرف نو داشت.

وی با بیان اینکه در بین شاگردان او شخصیت‌های بی‌نظیری پرورش یافتند، بیان کرد: وجود او همه خیر بود که پس از حیات او خیرات او همچنان باقی است. امید که تکلیف خود را در احیا آثار و افکار او انجام دهیم.

 

کد خبر 1015325

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha