«محمدرضا عباسی» به خبرنگار خبرگزاری شبستان در گرگان گفت: برای هفته آینده بارش نسبتاً مطلوب باران در استان پیش بینی می شود که به کشاورزان گلستانی توصیه می کنیم حداکثر بهره را از این فرصت ببرند چراکه تا بهمن ماه بارندگی قابل توجهی در استان گلستان نخواهیم داشت.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گلستان ادامه داد: در مزارع گندم، جو و کلزا درصد بالایی از محصولات در مرحله دوبرگی قرار دارند و در این مرحله نمی توان خیلی به مسئله تغذیه آن پرداخت اما در مزارعی که مرحله دوبرگی را گذراندند و وارد فاز سه تا پنج برگی شدند به کشاورزان توصیه می شود استفاده از کود سرک را در دستور کار خود قرار دهند.
وی با بیان اینکه در سال جاری به دلیل خشکسالی تراکم لازم در مزارع ما وجود ندارد، یادآور شد: از آنجایی که در حال حاضر رطوبت در مزارع ما کم است کشاورزان سعی کنند عصر و یا بعد از ظهر قبل از بارندگی و یا پس از بارندگی نسبت به استفاده از کود سرک اقدام کنند.
عباسی بیان کرد: با توجه به درجه حرارت پایین در استان به کشاورزان گلستانی توصیه می کنم تا حد امکان برای کود سرک از سولفات آمونیوم استفاده کنند تا حداکثر جذب و رشد مناسب را برای گیاه به همراه داشته باشد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گلستان تصریح کرد: با توجه به اینکه امسال در شرایط نرمال رشد رویشی گندم نسبت به سال گذشته حدود ۴۰ تا ۴۵ روز عقب تر است از طرفی گرانی کود فسفر و پتاس، مصرف این کودها را در مزارع کاهش داده و یا به صفر رسانده لذا در این شرایط لازم است کشاورزان برای دستیابی به محصول خوب، محلول پاشی را سه تا چهار مرحله تکرار کنند.
وی تصریح کرد: کشاورزان با کارشناسان پهنه و یا با کارشناسان طرح شهید ساجدی مشورت کنند تا با بهره مندی از داده های علمی محصول خوبی را برداشت کنند.
نظر شما