به گزارش خبرگزاری شبستان، مصطفی محمدنجار، وزیرکشور و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر بااشاره به تعمیق همکاریهای تهران و مسکو در امر مبارزه با قاچاق موادمخدر، گفت: ایران و روسیه در مسیر اصلی قاچاق موادمخدر افغانستان به اروپا از طریق بالکان و آسیای میانه واقع شدهاند و به همین دلیل هرسال هزینههای سنگین جانی و مالی بسیاری را متحمل میشوند.
وی افزود: قرارگرفتن در مسیر قاچاق موادمخدر افغانستان به اروپا برای ایران و روسیه و همچنین کل منطقه پیامدهای ناگواری دارد که افزایش تروریسم، جرایم سازمان یافته و ناامنیهای اجتماعی، اقتصادی و امنیتی ازجمله آنها است.
وزیرکشور بااشاره به تامین بخش عمده منابع مالی تروریستها از قاچاق موادمخدر افغانستان، اظهارکرد: مبارزه با کشت تریاک در افغانستان عزم جامعه بینالمللی را میطلبد و باید با ارائه کشت جایگزین به کشاورزان افغانی با این پدیده شوم بهطور جدی مبارزه شود.
محمدنجار از بی توجهی نیروهای ناتو و آمریکا نسبت به افزایش قاچاق موادمخدر انتقادکرد و افزود: امروزه جهانیان شاهد هستند که در یک دهه حضور تجاوزگرانه آمریکاییان در افغانستان به اسم مبارزه با تروریسم و دفاع از حقوق بشر نه تنها چنین اتفاقی نیفتاد بلکه میزان کشت و قاچاق مواد مخدر 40 برابر افزایش یافته است.
وی درخصوص امضای اسناد همکاری گفت: امروز دو سند با طرف روس امضا شد که بر مبنای آنها همکاریهای اطلاعاتی و عملیاتی میان ایران و روسیه در زمینه مبارزه با قاچاق مواد مخدر افزایش می یابد.
محمدنجار با بیان اینکه امروزه اعتیاد جوانان منطقه و سرمایه انسانی آن را تهدید میکند، افزود: با امضای این دو سند از این پس همکاریهای ایران و روسیه در زمینه امنیت مرزی افزایش مییابد و این نه تنها برای دو کشور بلکه برای تمامی کشورهای منطقه مفید است.
همچنین ایوانف، رییس سازمان فدرال مبارزه با گردش غیرقانونی موادمخدر روسیه تصریح کرد: امضای یکی از این اسناد کمک بزرگی در توسعه همکاریهای ایران و روسیه در ارتباط با مسایل امنیتی بهویژه در پهنه آبی دریای خزر محسوب میشود.
وی ادامه داد: با امضای این سند از این پس ایران و روسیه قادر خواهند بود تردد سالانه یک هزار و 500 فروند کشتی را در دریای خزر کنترل و بر عبور و مرور آنها نظارت کنند.
وی یادآورشد: البته باید به این نکته توجه داشت که هر چند با امضای این اسناد مناسبات اقتصادی ایران و روسیه تقویت میشود و تجار دو کشور همسایه از مزایای آن بهرهمند میشوند، ولی فرصتهای جدیدی برای سوء استفاده قاچاقچیان مواد مخدر ایجاد می شود که مقابله با آن نیازمند تشدید همکاریهای امنیتی میان تهران و مسکو و دیگر کشورهای ساحلی خزر است.
این مقام روس روند همکاریهای ایران و روسیه در حوزه مبارزه با قاچاق مواد مخدر را رو به رشد توصیف کرد و افزود: سال گذشته تنها در یک فقره عملیات مشترک در دریای خزر با دوستان ایرانی توانستیم 19 متخلف را دستگیر کنیم.
بنابرگزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر، ایوانف تصریح کرد: سند دوم امضا شده میان وزرات کشور جمهوری اسلامی ایران و سازمان فدرال مبارزه با قاچاق مواد مخدر روسیه در نشست امروز در برگیرنده بازه زمانی 2012 تا 2014 میلادی است و بر اساس آن ماموران مبارزه با قاچاق مواد مخدر دو کشور ضمن تبادل اطلاعات لازم در زمینه انجام عملیات مشترک نیز با همدیگری همکاری تنگاتنگی خواهند داشت.
وی گفت: بدون شک این همکاریها به واسطه نقش برجسته ایران و روسیه در آن هم جنبه دوجانبه خواهد داشت و هم با توجه به ضرورت مشارکت کشورهای ساحلی خزر در اجرای آنها میتواند بعد بینالمللی نیز داشته باشد.
پایان پیام/
نظر شما