عدم تحقق منویات رهبری در تربیت ۱۰ میلیون حافظ/لزوم راه اندازی سامانه جامع حفظ قرآن کریم

تحقق ۱۰ میلیون حافظ قرآن کریم با توجه به منویات مقام معظم رهبری پس از گذشت ۹ سال زمان کمی نیست اما مهمترین چالش در این حوزه نبوده آمار و ارقام شفاف برای عملیاتی شدن حفظ قران در بین جامعه است.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حضرت آیت الله خامنه ای حدود 9 سال گذشته در یازدهم مرداد سال 90 در دیدار با جامعه قرآنی كشور فرمود: یكي از چیزهائي كه می تواند تدبر در قرآن را به ما ارزاني بدارد، حفظ قرآن است. ما حافظ قرآن كم داریم و من قبلاً گفتم كه در كشور ما حداقل باید یك میلیون نفر حافظ قرآن باشند - حالا یك میلیون كه عدد كمي است نسبت به این جمعیتي كه ما داریم - اما حالا چون دوستان الحمدللَّه یك مقدماتي فراهم كرده‌اند، كارهائي را مشغول شده‌اند و دارند برنامه‌هائي را فراهم می كنند براي اینكه ان‌شاءاللَّه حفظ راه بیفتد، ما هم امیدمان بیشتر شده و به جاي یك میلیون، می گوئیم ان‌شاءاللَّه ما باید 10 میلیون نفر حافظ قرآن داشته باشیم.پس از گذشت 9 سال برخی عقیده دارند برای جامه عمل پوشاندن به این سخن رهبر معظم انقلاب هنور راه درازی در پیش داریم و تربیت 10 میلیون حافظ قرآن برنامه ای است كه نباید انتظار داشته باشیم در چند سال محقق شود.

 

بنابراین گزارش مهدی بحرالعلوم، معاون آموزش مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در گفت و گو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان با اشاره به وضعیت حفظ قرآن کریم در کشور و لزوم تربیت 10 میلیون حافظ قرآن گفت: خلاصه وضعیت حفظ قرآن در کشور به ما این امر را نشان می دهد که آمار و ارقام روشنی از این موضوع وجود ندارد. در واقع برآوردهای دقیقی از تعداد حافظان قرآن کریم و کیفیت حفظ آنها در دسترس نیست لذا مهمترین چالش در این موضوع نبود سامانه مناسب برای رصد حافظان قرآن کریم در کشور است و هر آنچه که از آمار و ارقام تعداد حافظان قرآن کریم در کشور بیان می شود، برداشت شخصی است و مشخص نیست که چه میزان واقعیت دارد.

 

وی افزود: یکی از مهمترین برنامه های ما ایجاد سامانه واحد فعالیت های حفظ قرآن در کل کشور است تا تمام دستگاه ها، ارگان ها و سازمان های مربوطه اطلاعات حافظان قرآن کریم را به صورت دقیق و مدون بارگزاری کنند اما علی القاعده علیرغم نبود چنین سامانه ای به طور اجمالی می توان به این نتیجه رسید که متاسفانه آنچه که مد نظر مقام معظم رهبری برای تربیت 10 میلیون حافظ قرآن در کشور بوده است، محقق نشده است.

 

بحرالعلوم عنوان کرد: طی جلسات اخیر ستاد راهبردی طرح حفظ قرآن کریم با حضور جمعی از دستگاه ها و نهادهای مربوطه از جمله سازمان صدا و سیما، سازمان اوقاف و امور خیریه، سازمان تبلیغات اسلامی مقرر شد تا علیرغم وجود سامانه های مجزا در هر یک از این دستگاه ها سامانه جامع حفظ قرآن کریم که تمام فعالیت های سایر ارگان ها را پوشش می دهد، راه اندازی شود. به حمدالله با بررسی های انجام شده بودجه ای برای راه اندازی این سامانه از طریق مصوبات صندوق فعالیت های قرآنی پیش بینی شده است که طی چند روز گذشته به تصویب رسید.

 

 تحقق ۱۰ میلیون حافظ قرآن کریم با توجه به منویات مقام معظم رهبری پس از گذشت ۹ سال زمان کمی نیست اما مهمترین چالش در این حوزه نبوده آمار و ارقام شفاف برای عملیاتی شدن حفظ قران در بین جامعه  است از این رو برخی از وزارتخانه ها با همپوشانی آمارها و ارقام ای را در خصوص تعداد حفاظ خود ارائه می کنند که مبنای دقیقی ندارد لذا ایجاد سامانه جامع حفظ قرآن کریم برای شناسایی و شناسنامه‌دار شدن حفاظ قرآن امری مهم است است و جای سال وجود دارد که چرا پس از گذشت ۹ سال تاکنون چنین زیرساختی فراهم نشده است.

کد خبر 1017431

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha