محمد دشت گلی، سرپرست مرکز هنرهای نمایشی با بیان این مطلب به خبرنگار شبستان در بجنورد گفت: از آن جایی که جشنواره بین المللی تئاتر فجر معدل و برآیند تئاتر کشور است لذا این جشنواره باید در شرایطی قرار بگیرد تا همه هنرمندان کشور از این رویداد هنری بهره مند شوند.
وی اضافه کرد: با در نظر گرفتن بخش استانی سعی کردیم برخی از استان های کشور را در این برنامه درگیر کنیم.
وی تبادل تجربه و اندیشه، استعدادها، ایجاد دوستی و همکاری مشترک و نیز آشنایی با نمایش های یکدیگر را از دستاوردهای بخش استانی سی امین جشنواره بین الملی تئاتر فجر عنوان کرد و اظهار داشت: آثار فاخر که در استان ها به نمایش گذاشته، موجب می شود تا هنرمندان شهرستانی با تکنیک ها و تجربه های نویسندگان و کارگردان های مطرح آشنا شوند.
سرپرست مرکز هنرهای نمایشی با اشاره به اینکه هدف از برگزاری جشنواره این است که آثار ارایه شده، حاصل اجرای عمومی باشد، گفت: خوشبختانه این اتفاق در آیین نامه های جشنواره های استانی و منطقه ای ذکر شده است و 90درصد جشنواره های استانی ما برآیند اجرای عموم بوده است.
دشت گلی، اضافه کرد: البته در مرکز هنرهای نمایشی به دنبال تحقق این امر که جشنواره ها برآیند اجراهای عموم باشد هستیم که به دلیل دیر آماده شدن نمایش ها و اتصال آن به جشنواره این هدف کمتر محقق شده است.
وی در ادامه مطلب فوق تصریح کرد: این اتفاق برای تمام جشنواره فجر به دلیل برخورداری از بخش های مختلف امکان پذیر نیست.
وی با بیان اینکه ما به دنبال این هستیم که این اتفاق خوب تئاتری بیفتد و تنها به فکر برگزاری جشنی برای حوزه تئاتر نباشیم، اظهار داشت: تمام تلاش ما این است که نمایشی به جشنواره فجر راه پیدا کند که تمام مراحل از جمله تجربه اجرای عمومی، نقد و بررسی و تحلیل اثر را پشت گذاشته باشد و تماشاگر با اثری در جشنواره مواجه شود که بتوان از آن به عنوان معدل یک ساله کشور یاد کرد.
وی در رابطه با برنامه های مرکز هنرهای نمایشی برای تمرکز زدایی تئاتر خارج از مقوله جشنواره، گفت: تبادل گروهای نمایشی بین استان ها در قالب اجرای چندکار در مناطق مختلف کشور از جمله این برنامه هاست.
دشت گلی، در این راستا توضیح داد: پس از ارائه آثار نمایشی از سوی هنرمندان نقاط مختلف کشور، این آثار مورد ارزیابی، تایید و تصویب مرکز هنرهای نمایشی قرار می گیرد و برای اجرا در استان های دیگر، کمک هزینه گروهای نمایشی از سوی مرکز و هزینه اسکان و پذیرایی از سوی استان میزبان پذیرفته و حمایت می شود.
وی استقرار گروه های نمایشی که تاکنون در چند استان اجرا شده است را از دیگر برنامه ها برای تمرکز زدایی هنر تئاتر در کشور نام برد و بیان کرد: گروه هایی که پروانه نمایش گرفتند در قالب این طرح مورد حمایت جدی هنرهای نمایشی قرار می گیرند.
دشت گلی خاطر نشان کرد: با این اتفاق از سال آینده این امکان به وجود می آید که گروه های خوب و حرفه ای شهرستان به تهران بیایند و به اجرای نمایش بپردازند.
وی گفت: آموزش حرفه ای تئاتر در سه دوره مقدماتی، متوسط، عالی برای گروه هایی که پروانه نمایش گرفتند نیز در زمره حمایت های این مرکز قرار می گیرند و آموزش ها از سال 91برای تمامی گروهای طرح استقرار عملی خواهد شد.
یادآور می شود، بخش استانی سی امین جشنواره بین المللی تئاتر فجر 7 تا 10 بهمن سال جاری با به روی صحنه رفتن 4 اثر نمایشی منتخب این جشنواره، در تالار گلشن شهرستان بجنورد برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما