رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی به خبرنگار شبستان گفت: اساسنامه بنیاد بینالمللی سعدی توسط رییس جمهور امضا و مراحل قانونی راهاندازی این بنیاد برای ابلاغ به واحدهای ذیربط طی شده است.
حداد عادل همچنین از تشکیل اولین جلسه هیات امنای این بنیاد خبر داد.
رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی همچنین در پاسخ به خبرنگار شبستان که از ریاست هیات امنای این بنیاد پرسیده بود گفت: هنوز کسی برای این سمت مشخص نشده است.
به گفته او اعضای هیات امنای بنیاد سعدی رییس آن را انتخاب خواهند کرد و این فرد با ابلاغ حکم از سوی رییس هیات امنا، فعالیتش را آغاز خواهد کرد.
حداد عادل پیش از این از انتصاب رحیمی به عنوان رییس هیات امنای بنیاد بین المللی سعدی خبر داده بود.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی همچنین درباره زمان راه اندازی این بنیاد به قولی که معاون اول رییس جمهور در این خصوص داده استناد کرد و گفت: این اتفاق تا پیش از پایان سال جاری خواهد افتاد و فعالیت بنیاد سعدی رسماً از پیش از عید آغاز میشود.
اساسنامه بنیاد بینالمللی سعدی در جلسه 695 شورای عالی انقلاب فرهنگی که به ریاست محمود احمدینژاد برگزار شد، ابلاغ شده بود.
بر اساس یکی از بندهای این اساسنامه، مراکز سهگانه مرتبط با این امر که هماکنون در وزارتخانههای فرهنگ و ارشاد اسلامی (شورای گسترش زبان و ادب فارسی) و علوم، تحقیقات و فناوری و نیز سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی (مرکز گسترش زبان و ادبیات فارسی) فعال هستند، پس از انحلال در بنیاد سعدی ادغام میشوند.
به گفته حداد عادل رسالت بنیاد سعدی آموزش زبان فارسی برای غیرفارسی زبانان در داخل و خارج از کشور است و علت نامگذاری این بنیاد به نام سعدی به دلیل نقشی است که این شاعر در نشر و توسعه زبان فارسی داشته است.
رییس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی بنیاد سعدی را حاصل تجربه ٣٢ ساله پس از پیروزی انقلاب و یکی از مهمترین وظایف بنیاد سعدی را تربیت معلم و استاد نیروی انسانی متخصص برای آموزش زبان فارسی می داند.
به گفته او بنیاد سعدی باید با فراهم کردن مجموعهای از انواع نرمافزارها، مجلات، کتاب، لوح فشرده و با طراحی دورههای دانشافزایی از استادان زبان فارسی در کشورهای دیگر دعوت کند تا برای گذراندن دورههای کوتاه مدت و به روزآوری دانش زبان فارسی خود به ایران سفر کنند.
پایان پیام/
نظر شما