خبرگزاری شبستان_صومعهسرا، مائده فلاحتکارضیابری: ضیابر به عنوان یکی از قطبهای تولید چوب صنوبر در استان و حتی کشور مطرح است و اکثر مردمی که دارای زمین زراعی هستند به کاشت درخت صنوبر میپردازند.
برای اینکه کشاورزی بتواند چوب صنوبر را به قیمت خوبی به فروش برساند علاوه بر نگهداری و رسیدگی به درخت، پنج سال زمان نیاز است تا درخت به رشد مطلوب خود برسد، در این راستا برخی از کشاورزان که وضع مالی خوبی دارند باغهای خود را محصور میکنند تا درختان آنها از دستبرد سارقان در امان باشد و عمر پنج ساله خود را بگذراند، اما عده کثیری از مردم که باغهای خود را محصور نکردهاند متاسفانه شاهد سرقت چوبهای صنوبر توسط سارقان هستند.
متاسفانه چند روزی است که شاهد سرقت سریالی از باغهای صنوبر ضیابر هستیم به گونهای که در روزهای متوالی درختان صنوبر باغات این منطقه مورد دستبرد سارقان قرار گرفته است.
کشاورزانی که صاحبان این باغها هستند و زحمات چندین ساله برای رشد و نمو این درختان کشیدهاند، متاسفانه یک شبه دسترنجشان بر باد میرود و دستشان به جایی بند نیست تا بتوانند سارقان را به دام بیندازند.
متاسفانه یکی از متضررین این موضوع خبرنگار خبرگزاری شبستان است، وی که در زمین یک هزار و 200 متری اقدام به کاشت درخت صنوبر کرده است و اکنون سه سال از عمر آن درختان میگذرد چهار روز متوالی است که به صورت سریالی شاهد بریدن و دزدیدن درختان زمین خود است.
وی با توجه به اینکه شکایتنامهای را تنظیم و به پاسگاه منطقه تحویل داده و درحال پیگیری است، معتقد است که با توجه به موقعیت منطقه، پیدا کردن سارقان چوب تقریبا دشوار و زمان بر است و با وجود اینکه ماموران این پاسگاه شبانه روز گشت های مختلفی داشته و جهت حفظ امنیت تلاش می کنند اما مشارکت مردم در معرفی مظنونین میتواند یاری دهنده پلیس در شناسایی سارقان باشد.
«یوسف ضیابری» دیگر متضرر سرقتهای صنوبر با اشاره به اینکه باغ چوبِ سه برادر و یک خواهرش در یک محدوده است تصریح کرد: متاسفانه در چند شب متوالی چوب درختان باغ هر پنج نفر ما به سرقت رفته است.
وی با بیان اینکه در حال پیگیری شکایات هستیم و پلیس نیز در این زمینه تلاش میکند اظهار کرد: متاسفانه سرقت چوبهای صنوبر موجب نگرانی مردم شده و به دغدغهای اساسی تبدیل شده است.
این کشاورز متضرر با بیان اینکه متاسفانه سرقت زیر 30 میلیون تومان بخشش دارد بیان کرد: به عنوان مثال اگر میزان چوبهای دزدی شده پنج میلیون تومان هم باشد سارق میتواند با پرداخت یک و نیم میلیون تومان به حساب دولت، آزاد شود.
گفتنی است، یکی از راههای جبران خسارت سرقت کشاورزان، بیمه محصولات در برابر سرقت است، اما معمولا شرکتهای بیمهگر تنها محصولات را برابر آفات، آتشسوزی و سیل بیمه میکنند و بیمه سرقت شامل محصولات کشاورزی نمیشود.
نظر شما