به گزارش خبرنگارخبرگزاری شبستان از سمنان؛ «فرشید فلاح لاله زاری» درگفتگو با خبرنگاران یکی از مهمترین وظایف اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، را تکریم مفاخر فرهنگی برشمردوگفت: در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی استان سمنان تصمیم بر این شد هر سال یک کنگره ملی در بزرگداشت یکی از مفاخر فرهنگی استان برگزار شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان با بیان اینکه بزرگداشت مفاخر فرهنگی تاثیر بزرگی در الگوسازی برای جوانان و نوجوانان دارد اضافه کرد: آیت الله شاهرودی یک شخصیت فراملی و بینالمللی است و حتی در بین مراجع تقلید، شاخصتر است به طوری که امام خمینی (ره) از او به عنوان «شیخ المراجع» نام برد.
وی با تأکید بر اینکه برگزاری کنگره نکوداشت این عالم دینی بر اساس توصيه های مقام معظم رهبری صورت می گیرد ادامه داد: ایشان اولین مرجع تقلید مقام معظم رهبری بودند و در بسیاری از زمینه در ردیف اولین ها به شمار می آیند.
فلاح لاله زاری، تأسیس بعثه در حج، ایجاد کمیته درمانی برای طلاب، ساخت مجتمع مسکونی برای طلاب علوم دینی، برگزاری راهپیمایی اربعین به صورت مردمی و تاسیس یک خیریه از مهمترین اقدامات آیت الله العظمی حسینی شاهرودی است که برای اولین بار اتفاق افتاده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان با اشاره به اینکه سالهای گذشته اقدامات مهمی در حوزه این کنگره انجام شد اظهارداشت:بخشهای مقدماتی کار پیش رفت و تلاش بر این است با معرفی توانمندیها و مفاخر استان سمنان در سطح ملی، جایگاه این استان به طور شایسته در کشور معرفی شود.
وی با بیان اینکه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی حساسیت زیادی بر برگزاری این کنگره دارد افزود: مراحل تالیف و چاپ هفت جلد کتاب توسط ۱۰ تیم چهار نفره از محققین قم آغاز شده و تهیه و چاپ مقالات در شش محور ، تهیه زندگینامه جامع ایشان، ساخت مستند سرو سرخ در دو قسمت ۴۵ دقیقه ای، تولید ۱۰ نمایشنامه رادیویی از دیگر فعالیت های تولیدی در این کنگره است.
فلاح لاله زاری بیان کرد: در صورت مساعد بودن شرایط کرونا این کنگره به صورت حضوری و در غیر این صورت به صورت پخش زنده از صدا و سیما برگزار میشود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان با یادآوری اینکه آیتاللهالعظمی هاشمی شاهرودی احیاگر سنت پیادهروی اربعین به کربلا و مؤسس نخستین بعثه در مکه مکرمه و مدینه منوره است خاطرنشان کرد: برگزاری کنگرهها و مراسم بزرگداشت چنین شخصیتهای برجستهای برای تبیین و معرفی این افراد به نسل جوان و نوجوان از اهمیت و ضرورت ویژهای برخوردار است.
وی آیت الله شاهرودی را مرجعی بین المللی برشمرد و با اشاره به تربیت صدها شاگرد ممتاز از سوی این مرجع عالیقدر اضافه کرد: شاگران این مرجع تقلید در کشورهای مختلف از جمله عراق، هندوستان و ... فعالیت دارند و تهیه مصاحبهها و گفت و گوهایی از آنان در برنامه این کنگره قرار دارد.
آیت الله سید محمود حسینی شاهرودی فرزند سید علی، در سال ۱۳۰۱ق/۱۲۶۲ش در قلعه آقاعبدالله از توابع شهر بسطام در نزدیکی شاهرود به دنیا آمد.
وی از مراجع تقلید شیعه در قرن ۱۴ق. وو از شاگردان میرزای نائینی و آقا ضیاء عراقی بود.
آیت الله شاهرودی مردی پرهیزگار، صالح، زاهد، متقی، متواضع، خوش سخن و نیکوگفتار بود، زندگیاش به دور از تکلف و ریا و هیاهو بود، اهل ساده زیستی و ریاضت بود و در طول عمر دل به دنیا نسپرد.
وی از پشتیبانان مبارزات انقلاب اسلامی ایران بود و نسبت به اقدامات عام المنفعه توجه جدی داشت. همچنین او مؤسس اولین بعثه در مکه و مدینه و احیاگر سنت پیادهروی به کربلا بود.
آیت الله شاهرودی در ۳۵ سالگی به اجتهاد رسیده ولی از انتشار رساله عملیه امتناع ورزید. پس از فوت میرزای نایینی و سید ابوالحسن اصفهانی، حواشی رساله اصفهانی را به عنوان رساله عملیه منتشر کرد.مرجعیت او بعد از درگذشت آیتالله بروجردی (۱۳۸۰ق) فراگیرتر شد.
وی در پنجشنبه ۱۷ شعبان سال ۱۳۹۴ق (۱۴ شهریور ۱۳۵۳ش) درگذشت و در حرم امام علی(ع) دفن شد.
نظر شما