به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست خبری بازگشایی موزه هنرهای معاصر با حضور سید مجتبی حسینی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، هادی مظفری مدیر کل مرکز هنرهای تجسمی، احسان آقایی، رییس موزه هنرهای معاصر و دکتر جمشید ناصری اهدا کننده مجموعه هنری خود و پروانه میرعمادی به موزه های هنرهای معاصر پیش از ظهر امروز سه شنبه 7 بهمن در موزه هنرهای معاصر برگزار شد.
در این نشست، «مجتبی حسینی»، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره تعمیر مجموعه های فرهنگی و هنری زیر نظر این معاونت گفت: در ابتدای ماموریت من در معاونت امور هنری یکی از مسئولیت های من پرداختن به ابنیه های تاریخی این معاونت بود. شاید کثرت برنامه ها مانع از پرداختن به بحث عمرانی مجموعه هایی مثل تالار وحدت، مجموعه تئاتر شهر و موزه هنرهای معاصر شده بود و هیچ کدام از اینها تعمیرات جدی در آنها انجام نشده بود و امروز خوشحالم که این کار در مجموعه تئاتر شهر انجام شده است و امروز نشست خبری موزه هنرهای معاصر در حال انجام است و به زودی گزارش تعمیراتی که در تالار وحدت شده داده خواهد شد. در بعضی از این ابنیه ها به دلیل کثرت برنامه ها تعمیرات حداقلی مثل شست و شوی موکت و تعویض موکت ها انجام شده بود.
وی افزود: اما در این پروسه تعمیرات می خواهیم هم امنیت آثار هم استهلاک آثار را مورد توجه قرار بدهیم به همین خاطر ما دو راه پیش رو داشتیم راه اول این بود که از همان شیوه کار تعمیرات حداقلی را پیش ببریم؛ از آنجا که موزه مخاطب زیادی دارد و نمایشگاه های متعددی در آن برپا می شود با همان روش کار را پیش ببریم و به برگزاری رویدادها بسنده کنیم اما روش دوم ما این بود که ریسک تعطیلی موقت برای تعمیرات اساسی را در نظر بگیریم. تصمیم ما مصلحت بلندمدت در تعمیرات موزه بود و به همین سمت رفتیم و برنامه ریزی جدی ای برای تعمیرات صورت گرفته بود اما مرمت بیش از ساختن کار دارد و همین ها کار را به تاخیر انداخت و یکی از دلایل آن هم شاید کرونا بود.
معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: وقتی وارد عملیات تعمیرات موزه شدیم باید دو نگاه را مورد توجه قرار می دادیم یکی تعمیرات سخت افزاری بود که کمترین تفاوت را با وضع موزه داشته باشد؛ بنابراین ما در قسمت سخت افزار با وفاداری به اصل موضوع پیش رفتیم یکی هم در قسمت نرم افزاری موزه بود که در ایام تعطیلات موزه کارها به خوبی پیش رفت و بانک اطلاعاتی موزه تشکیل شد و همچنین بسیاری از آثار موزه شناسامه دار شدند .
مجتبی حسینی با اشاره به برپایی نمایشگاه های متعدد در موزه هنرهای معاصر در سال های گذشته اظهار کرد: یک اتفاق به صورت جاری در موزه هنرهای معاصر افتاد که آن هم استفاده از موزه به عنوان یک گالری بزرگ بود؛ موزه ها در تمام دنیا به گنجینه خود پشت گرم هستند و همیشه بخشی از آثار خود را به صورت نمایشگاه های موضوعی، دایمی یا موقت به نمایش می گذارند و مخاطب بیشتری را جلب می کنند. شاید نداشتن یک گالری ملی بزرگ کار را به سمتی پیش برده بود که از موزه به عنوان گالری برای نمایش آثار استفاده شود. موزه می تواند مثل یک برنامه جامع فرهنگی رپراتور داشته باشد و برنامه های خاص خود را داشته باشد و برنامه هر ساله خود را به مخاطبان معرفی کند الان برنامه موزه هنرهای معاصر برای یک دوره سه ساله آماده است به زودی برنامه سال 1400 در اختیار رسانه ها قرار می گیرد.
معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: آنچه که در موزه طراحی شد به تعریف موزه داری نزدیک تر شده است. من نیمی از عمر کاری ام را در موزه داری صرف کرده ام و همین وسواس کار را برای من بیشتر می کرد که موزه هنرهای معاصر در صدر موزه ها قرار گیرد.
نظر شما