حجت الاسلام دکتر محمدمهدي فقيه بحرالعلوم گيلاني، رييس موسسه دائره المعارف بقاع متبرکه به خبرنگار شبستان گفت: نسل جوان به دنبال سند و دليل انتساب امامزادگان است نه بقعه و بارگان ايشان و همانطور که مي دانيم شجره بسياري از اين امامزادگان در هاله اي از ابهام قرار دارد.
وي افزود: موسسه دائره المعارف بقاع متبرکه در مورد امامزادگان تحقيق کرده است بيش از 45 جلد کتاب در اين باره منتشر کرده ايم و تاليف دائره المعارف بزرگ امامزادگان ايران در 22 جلد کامل شده که به زودي در مراسمي از سوي سازمان اوقاف و امور خيريه از آن رونمايي مي شود.
حجت الاسلام فقيه گيلاني ادامه داد: همچنين تا به حال تحقيق بيش از 300 برنامه تلويزيوني در اين مرکز انجام و از شبکه هاي دوم، سوم و پنجم سيما تحت عناوين خاک بهشت، نسيم بهشت و شميم بهشت پخش شده است.
وي در مورد برنامه هاي آينده موسسه دايره المعارف بقاع متبرکه گفت: کتب مستقلي در مورد امامزادگان شهرري در دست تاليف داريم همچنين مشغول تاليف کتابي درباره امامزادگان خراسان هستيم که در آن 50 هزار امامزاده مدفون در خراسان هاي جنوبي، شمالي و رضوي را مورد بررسي قرار داده ايم.
رييس موسسه دايره المعارف بقاع متبرکه در مورد ضرورت تبديل امامزادگان به قطب هاي فرهنگي کشور بيان کرد: مردم توجه زيادي به فرزندان رسول خدا (ص) در ايران دارند. بيش از 80 هزار زيارتگاه درايران داريم و فقط در سال قبل 75 ميليون زائر بقاع متبرکه ايران اسلامي را زيارت کرده اند تا جايي که مي توان بعضي از اين امامزادگان را به قطب هاي فرهنگي کشور تبديل کرد.
وي در مورد کتاب تازه منتشر شده با نام حمزة بن موسي الکاظم (ع) گفت: در اين کتاب 60 زيارتگاه همنام حمزه بن موسي بررسي شده و ثابت شده است که فرزند بي واسطه و بلافصل حضرت امام کاظم (ع) همين امامزاده مدفون در شهر ري است.
پايان پيام/
قرآن و معارف: رييس موسسه دائره المعارف بقاع متبرکه گفت: دائره المعارف بزرگ امامزادگان ايران به زودي در 22 جلد منتشر مي شود.
کد خبر 102
نظر شما