«ممنوعیت سفر مسلمانان» پایان اسلام هراسی در آمریکا نیست

هفته گذشته ممنوعیت سفر مسلمانان با امضای رئیس جمهوری جدید آمریکا پایان یافت اما به نظر نمی رسد اسلام هراسی در آمریکابه همین سادگی به پایان برسد و مسلمانان سكوت نهادین در مقابل نژادپرستی در آمریکا را فراموش نخواهند کرد.

خبرگزاری شبستان،جهان اسلام: هفته گذشته ممنوعیت سفر مسلمانان با امضای «جو بایدن»،رئیس جمهوری جدید آمریکا  و جشن بسیاری از فعالانی که برای خنثی کردن این دستور اجرایی ببی وقفه تلاش کردند ، پایان یافت اما به نظر نمی رسد اسلام هراسی در آمریکا تنها با لغو ممنوعیت سفر مسلمانان به همین سادگی پایان یابد.

 

به گفته تحلیلگران آمریکا هرگز در زمینه رهایت حقوق مسلمانان سابقه قوی نداشته است. ترامپ در سخنانش برای توجیه ممنوعیت مسلمانان  از اینکه اسلام ضد قانون اساسی ایالات متحده است ، اینکه اسلام از آمریکا متنفر است ، اینکه اسلام با غربناسازگار است ،استفاده کرد اما دشمنی آمریکا یا مسلمانان و جهان اسلام ریشه دار تر از آن است که با تغییر ترامپ از بین برود،اگرچه ممکن است متعادل تر شود.

 

حتی پس از اینکه مسیحیان عرب حق خود را برای تابعیت آمریکا به دست آوردند ، مسلمانان عرب از این حق محروم شدند.

 

در سال 1942 یک مهاجر مسلمان یمنی به نام «احمد حسن » در پرونده ای که برای تابعیت خود تشکیل داده بود،شکست خورد و کمتر از 100 سال پس از آن برخی رئیس جمهور «باراک اوباما» را عرب و مسلمان  خطاب کردند تا آمریکایی بودن وی را بی اعتبار کنند.

 

قرن هاست که نفرت از اسلام در شعارهای فکری آمریکایی ریشه دوانده است. همانطور که ایجاد ترس از اسلام در آمریکا با 11 سپتامبر آغاز نشده است با ممنوعیت مسلمانان نیز پایان نخواهد یافت.

 

مسئله ای که باید ما را نگران کند این نیست که قانون نژادپرستانه ای علیه مسلمانان در آمریکا تصویب شده است استثنا یلکه مسئله این است که این قانون توسط اقلیت محافظه کار در قدرت که معتقدند جنگ برای حقوق شهروندی در آمریکا به پایان رسیده،مشروعیت بخشیده شده است.

 

موضع آمریکا در قبال حقوق مدنی و انسانی نباید بر اساس رئیس جمهوری که در قدرت قرار می گیرد تغییر کند. قوه قضاییه و قانونگذاران  نباید در برابر تعصبات رئیس جمهور  سرتعظین فرود بیازوند هرچقدر هم که با صدای بلند او را تحسین کنند اما این اتفاقات در آمریکا رخ می دهد.

 

دکتر «مارتین لوتر کینگ جونیور» یک بار گفت که فاجعه اصلی ظلم و بی رحمی توسط افراد بد نیست بلکه سکوت در برابر آنها از سوی افراد خوب است.

 

 فاجعه ممنوعیت سفر مسلمانان این نبود که ما فهمیدیم نژادپرست و اسلام هراس در دولت آمریکا وجود دارد ،فاجعه این بود که آنها قدرت داشتند دستور کار خود را پیش ببرند و نهادهای دموکراتیک نه تنها آنها را متوقف نکردند بلکه تشویق هم کردند. حتی وقتی بسیاری از مردم خواستار اجرای عدالت در دادگاه ها شدند بسیاری دیگر نیز با سکوت و تایید نظاره گر بودند.

 

مسلمانان چه در آمریكا و چه در سراسر جهان این سكوت نهادین را در مقابل نژادپرستی و بیگانه ستیزی بدون منازعه فراموش نخواهند كرد.

 

مسلمانان آمریكایی كه قبلا با سیاست های پس از یازده سپتامبر  كه به مقامات اجازه می داد از مساجد جاسوسی کنند و از برنامه های تلفن همراه مسلمانان اطلاعات جمع آوری كنند ، حقوق شهروندی خود  را در خطر می دیدند به مدت چهار سال از دسترسی به اعضای خانواده خود محروم بودند و این یک فاجعه بزرگ بود.

 

 مسئله این است که آمریکا برای لغو ممنوعیت سفر مسلمانان نباید منتظر ریاست جمهوری جدید می شد  و حالا مسلمانان باید اطمینان حاصل کنند که رئیس جمهوری جدید نه مجوز قانونی و نه سرمایه فرهنگی برای شروع دستور اجرایی جدید را ندارد.

کد خبر 1020139

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha