به گزارش خبرگزاری شبستان، برنامه «بدون خط خوردگی» رادیو گفتوگو در خصوص تصمیم سرنوشت ساز پیش روی صاحبان جدید کاخ سفید با دکتر حمیدرضا آصفی، سخنگوی پیشین دستگاه دیپلماسی به صورت تلفنی گفتگو کرد.
حمیدرضا آصفی با بیان اینکه آنچه اهمیت دارد، چگونگی بازگشت آمریکا به برجام و جزئیات آن است، گفت: در روزهای اخیر افرادی که کاندید پست های مختلف در کابینه بایدن هستند از بازگشت آمریکا به برجام گفتند اما این بازگشت را مشروط به انجام تعهدات ایران در برجام عنوان کردند.
وی با تصریح بر اینکه موضع تیم جدید کاخ سفید می تواند در طول زمان و با پایداری و مواضع محکم ایران تغییر کند، اظهار کرد: اینکه آمریکا قصد دارد تحریم ها را پیش از بازگشت به برجام بردارد و یا این اقدام را موکول به بازگشت آمریکا به برجام کرده است، نکته مهم دیگر است.
سخنگوی پیشین دستگاه دیپلماسی وضعیت کنونی در رابطه با برجام را یک پازل پیچیده توصیف و بیان کرد: بایدن در هفته گذشته تماس های تلفنی را با سران اروپایی حاضر در برجام داشته است و امروز نیز با «مرکل» صحبت کرده است. همچنین بایدن قرار است با متحدین آمریکا در منطقه هم گفتگو کند.
وی افزود: بایدن برای رسیدن به نقطه نهایی تصمیم گیری در سه حوزه یعنی خود کاخ سفید، گروه های مختلف در آمریکا مانند کنگره و لابی رژیم صهیونیستی، اروپا و منطقه خلیج فارس به نتیجه برسد. بنابراین تصمیم گیری برای بایدن و تیم جدید او به برآیند همه این عوامل باز می گردد.
آصفی با اشاره به کابینه بایدن گفت: تیم بایدن در کاخ سفید، شناخت نسبتا خوبی از ایران دارند و وزیر امور خارجه یعنی آقای مالی، به خوبی ایران را می شناسند و شرایط کشورمان را می داند. اگر بایدن از گذشته خود در دوران اوباما و همچنین ترامپ درس گرفته باشد و بخواهد به حقوق ایران احترام بگذارد، می توان انتظار داشت با پذیرش شروط ایران به برجام بازگردد.
وی درباره شروط ایران برای بازگشت به برجام توضیح داد و اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده است ابتدا تحریم ها باید برداشته شود و پس از آن آمریکا و ایران به تعهدات خود باز گردند زیرا اگر به برجام باز گردیم و تعهدات خود را عملی نکنند، آمریکا با مکانیزم ماشه می تواند ایران را تحت فشار قرار دهد.
سخنگوی پیشین دستگاه دیپلماسی ضمن اشاره به اینکه صداهای متفاوتی از آمریکا در خصوص برجام به گوش می رسد، تصریح کرد: اگر بایدن از گذشته خود و ترامپ درس نگرفته باشد و قرار باشد در بر همان پاشنه بچرخد، شرایط متفاوت خواهد بود. برخی معتقد به بازگشت بی قید و شرط به برجام هستند و برخی دیگر چنین اعتقادی ندارند و درباره برداشتن تحریم ها قائل به شروطی هستند.
وی با تصریح بر اینکه بایدن تحریم ها را به راحتی برنخواهد داشت و به برجام باز نخواهد گشت، عنوان کرد: نظام و دولت باید این مسئله را برای آمریکا تبیین کنند که جمهوری اسلامی ایران عجله ای برای ورود آمریکا به برجام ندارد زیرا اگر آمریکا احساس کند ایران به برجام نیاز دارد، به دنبال امتیازگیری خواهد بود.
نظر شما