«قاسم جواد زاده» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان با بیان اینکه یک واحد فراوری ویژه گیاه آلوئهورا نیازمند به سطح ظرفیت تولید روزانه ۲ تن است اظهار کرد: سالانه ۲۰ هزار تن گیاه بهعنوان ماده اولیه نیاز است تا با تولید سالیانه حداقل ۶۰۰ تن و سرمایهگذاری بالغبر ۱۵ میلیارد تومان یک کارخانه فراوری خاص آلوئهورا توجیه اقتصادی و بازگشت سرمایه داشته باشد.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه، برای این مقدار فراوری بایستی سطح تولید گلخانهای در حدود ۵۰ تا ۱۰۰ هکتار پیشبینی شود افزود: هنوز فاصله زیادی برای رسیدن به سطح کشت متعلق به گیاه آلوئهورا با احداث یک کارخانه خاص فراوری الوئه ورا و شاخصهای اقتصادی اشاره شده وجود دارد.
جوادزاده از تولید حدود ۸۰۰ تن گیاه آلوئهورا در استان گیلان طی سال جاری خبر داد و طی توصیه ای به همه سرمایهگذاران و تولیدکنندگان این بخش گفت: در قالب تشکلها و زنجیرههای تولید با ظرفیتهای موجود کارخانههایی که دارای پروانه بهرهبرداری بوده و ظرفیتهای خالی فراوری دارند بهصورت ترکیبی در قالب فرایندهای چندمحصولی، فرایند تبدیل و فراوری را انجام دهند.
وی تصریح کرد: در استان گیلان هشت کارخانه فراوری گیاهان دارویی و انواع دمنوشها و عرقیات گیاهی با ظرفیت پنج هزار و۵۰۰ تن دارای پروانه بهرهبرداری در حال تولید است.
جوادزاده اضافه کرد: همچنین ۲۰ جواز تاسیس با ظرفیت هشت هزار و۵۰۰ تن که تاکنون پیشرفت فیزیکی حدود ۴۰ درصد داشته اند، طی دو سال آینده به بهرهبرداری میرسند که امکان فراوری و تبدیل آلوئه ورا را تا ۱۵ هزار تن خواهند رساند.
وی اظهار کرد: محصولات فراوریشده گیاه آلوئهورا در صنایع غذایی، نوشیدنیها، آرایشی، بهداشتی و پزشکی کاربرد فراوانی دارد و این محصولات در قالب شیرابه یا لاتکس، ژل یا عصاره و پودر و حتی برگ آلوئهورا ارزش افزودی بسیار بالایی ایجاد میکند و از اولویتهای فراوری در سازمان جهاد کشاورزی است که میتواند باعث اشتغال مولد و افزایش درآمد بهعنوان شغل اصلی و جانبی باشد.
نظر شما