خبرگزاری شبستان، گروه بین الملل: نزدیک به 15 درصد از ساکنان عربستان را شیعیان تشکیل می دهند. شهرهای قطیف و الدمام دو شهر اصلی شیعه نشین منطقه الشرقیه عربستان به شمار می آیند. این دو شهر مهمترین میدان نفتی عربستان هستند و از موقعیت ویژه ای در خلیج فارس برخوردارند.
دولت عربستان از سالها پیش پروژه کشتار، بازداشت و محدودکردن شیعیان را آغاز کرده است و با روی کار آمدن «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان این سیاست روند سریع تری به خود گرفته است. به طوری که بن سلمان برای تاسیس دولتی مبتنی بر هویت ملی سلفی گری تمرکز کرده است.
برهمین اساس، شیعیان عربستان مدتهاست که از به حاشیه رانده شدن و اجازه نداشتن برای انجام آزادانه شعایر دینی شان شکایت دارند.
تنش مذهبی داخل عربستان از سال 2011 میلادی با برپایی تظاهرات ها و اعتراض های شدید در منطقه الشرقیه افزایش یافت. مقامات عربستان تلاش کردند تا با اعدام «شیخ نمر باقر النمر» روحانی شیعه عربستان در سال 2016 میلادی و اعدام و بازداشت دهها نفر دیگر این اعتراض ها را خاموش کنند.
اما مقامات سعودی سیاست شیعه ستیزی خود را با حمله به شهر العوامیه ادامه دادند و منازل شیعیان را به بهانه مبارزه با تروریسم تخریب کردند، به طوری که بسیاری از ساکنان شیعه العوامیه، این شهر را ترک کردند. مقامات سعودی پس از گذشته یکسال از اجرای این پروژه خود یک منطقه جدید در مرکز این شهر برپا کردند تا مرکز فرهنگی باشد.
آل سعود پروژه تخریب منازل شیعیان را در مناطق مختلف شیعه نشین با ادعای ساخت غیرقانونی بودن در پیش گرفتند و نزدیک به دو هزار منزل در استان های العیص، العلا، تبوک، ضیاء، البدع، حقل و املج را تخریب کردند. اقدامات شیعیان را دربرابر فاجعه بزرگی قرار دارد که پیامدهای بسیاری برای آنها به همراه داشت.
مقامات سعودی برای آزار و اذیت پای خود از حد فراتر گذاشتند و ساکنان مناطق شیعه را از خدمات ضروری مانند برق محروم کردند. به طوری که برق مناطق شالیهات و منازل بخش غربی منطقه شرما و الخریبه را قطع کردند.
تحلیلگران معتقدند که استفاده آل سعود از این حربه مجبور کردن شیعیان برای خارج شدن از سرزمین شان است. اما حضور شیعیان در این مناطق به صدر اسلام برمی گردد، به همین دلیل آنها معتقدند که اجدادشان بدون برق زندگی می کردند، پس صبر پیشه می کنند و انتقام این اقدام غیرقانونی را می گیرند.
مقامات سعودی در چارچوب سیاست شیعه ستیزی خود حمله به مناطق شیعه و بازداشت شیعیان به بهانه های مختلف آغاز کرده است. به طوری که اخیرا مسجد امام حسین(ع) در العوامیه را که مکان سخنرانی شیخ نمر باقر النمر بود، تخریب کردند تا نهایت خشم خود را از شیعیان نشان دهند. گشتی های سعودی براساس دستور مقامات سعودی با گشت زنی در مناطق شیعه نشین به ایجاد رعب و وحشت در میان مردم اقدام می کند.
نیروهای امنیتی عربستان در حمله به مناطق شیعه نشین بسیاری از روحانیون و فعالان شیعه را دستگیر کردند و بدون هیچ دلیل روشنی آنها بازداشت کردند. مقامات سعودی اخیرا «محمد بو جباره» و هشت جوان شیعه دیگر را به دلیل برپایی شعایر دینی شان به حبس محکوم کردند.
برهمین اساس می توان گفت که سیاست تبعیض و انتقام آل سعود علیه شیعیان در دوره ولیعهدی بن سلمان روند سریع تری به خود گرفته است و شاید تسریع سیاست ضد شیعی به این دلیل است که بن سلمان قصد دارد دولتی مبتنی بر هویت ملی سلفی گری تاسیس کند و شیعیان را با آزار و اذیت و محدود کردن از سرزمین شان بیرون کند. این سیاست مشابه سیاست صهیونیسم در فلسطین اشغالی است.
نظر شما