به گزارش خبرگزاری شبستان، سید حمید پورمحمدی، معاون امور اقتصادی و هماهنگی برنامه و بودجه سازمان برنامه و بودجه کشور در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما گفت: سازمان برنامه و بودجه سالهای گذشته سعی کرد بهترین بودجهها را تصویب و به مجلس تقدیم کند، امسال هم بودجه را دقیق و منسجم تنظیم کرد.
وی افزود: مجلس لایحه بودجه را ابتدا در کمیسیونهای مختلف بررسی کردند و بعد کمیسیون تلفیق به نمایندگی از مجلس کلیات لایحه را پذیرفت.
پورمحمدی یادآور شد: در بحث اختلاف نظرهای جدی وجود داشت، اما بیش از ۷۰ درصد نظرات نماینده دولت مورد حمایت نمایندگان کمیسیون قرار گرفت، اما در ۵ یا ۶ موضوع اختلاف نظر جدی داشتیم.
وی افزود: امروز کمیسیون تلفیق نتیجه بررسی کارشناسیها و نظرات خود را به صحن علنی آورد، اما صحن مصوبات کمیسیون تلفیق را نپذیرفت. البته آنچه رد شد، لایحهای بود که در کمیسیون تلفیق تغییر کرده بود.
معاون امور اقتصادی و هماهنگی برنامه و بودجه سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: مجلس میتوانست این لایحه را به کمیسیون برگرداند، اما ترجیح داد که به خود دولت برگردد.
وی تصریح کرد: اولین موضوع مورد نقد مجلس کسری تراز عملیاتی دولت بود. از نظر مجلس رقم ۳۱۹ هزار میلیارد تومان زیاد است، اما حالا که کمیسیون تلفیق گزارشش را به صحن ارائه داد، این عدد ۴۸۱ هزار میلیارد تومان شد، یعنی کمیسیون تلفیق ۱۶۲ هزار میلیارد تومان این کسری را تعمیق بخشید.
معاون امور اقتصادی و هماهنگی برنامه و بودجه سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: نکته دوم میزان وابستگی بودجه به نفت است که در لایحه ۱۹۹ هزار میلیارد تومان بود، اما آنچه در تلفیق بررسی شد، نه تنها کاهش پیدا نکرد بلکه ۱۶ هزار میلیارد تومان در نحوه محاسبه، ۱۷ هزار میلیارد تومان قیر، ۹۰ هزار میلیارد تومان تهاتر، ۵۷ هزار میلیارد تومان فرآورده نفتی و در نتیجه ۱۸۰ هزار میلیارد تومان میزان وابستگی بودجه به نفت بیشتر شد.
پورمحمدی افزود: نکته سوم، کاهش هزینههای جاری دولت بود که رقمش در لایحه ۸۴۶ هزار میلیارد تومان بود، اما حالا ۱۲۰۰ میلیارد تومان شد.
نظر شما