به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ حجت الاسلام محمدمحمدیان، پنجشنبه(۱۶ بهمن) در دهمین نشست گفتمان برادری که با حضور طلاب و اساتید شیعه و اهل سنت در مصلی امام علی علیه السلام کرمان برگزار شد؛ با گرامیداشت ایام الله دهه فجر؛ این ایام را یادآور نصرِ الهی بر ملت و الطاف خاص خداوندی دانست و با اشاره به میلاد حضرت زهرا سلام الله علیها و امام راحل اظهار کرد: خیر کثیر از نسل آن حضرت نصیب امت اسلامی شد و امام راحل هم بر ما حق حیات معنوی دارد.
مسئول امور حوزوی دفتر مقام معظم رهبری همچنین یاد شهید سلیمانی را گرامی داشت و کرمان را به حق زیبنده عنوان «دیار کریمان» دانست و در ادامه اظهار کرد: حتماً که یکی از شاخص ترین دستاوردهای انقلاب اسلامی، وحدت میان مسلمین است و ما موضوع وحدت را تاکتیکی، موقت و برای دوره خاص نمی دانیم بلکه وحدت را یک راهبرد و امر دائمی می دانیم زیرا معتقدیم نشانه ایمان و برادری مؤمنین است.
وی با استفاده از آیه « انَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ فَأَصْلِحُوا بَيْنَ أَخَوَيْكُمْ وَاتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّكُمْ تُرْحَمُونَ. ۱۰/حجرات» متذکر شد: این یعنی ایمان بدون برادری تحقق نمی یابد و اگر در درون مان حس برادری نسبت به مسلمان دیگری نداشته باشیم حتماً در انما المؤمنون تردید داریم.
حجت الاسلام محمدیان با اشاره به آیه فوق؛ لزوم صلح کردن در اختلافات را مورد تأکید قرار داد و آن را برای قرار گرفتن در صف واحد مهم خواند و سپس آیه «وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِيعًا وَلَا تَفَرَّقُوا... ۱۰۳/آل عمران» را یادآوری کرد و با توضیح پیرامون آیه ماقبل این آیه شریفه « يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ حَقَّ تُقَاتِهِ ...۱۰۲ / آل عمران»تصریح کرد: حق تقوا این است اعتصام به حبل الله داشته و تفرقه نداشته باشیم.
وی در این بخش از سخنانش ماجرای پیروزی مسلمانان در جنگ بدر و حوادث پس از آن را مورد اشاره گذرا قرار داد و با یادآوری این نکته که خداوند تذکر داده چنانچه دچار تفرقه بشوید، گرفتار سستی خواهید شد؛ خاطرنشان کرد: مؤمنین با کلمه الله به اعلی می رسند لذا چه عالم شیعی یا سنی با تفرقه نمی توان در دنیا کلمة الله هی العلیا را ثابت کرد و به همین دلیل اثبات نظریی و عملی کلمة الله رسالت همه ما است.
حجت الاسلام محمدیان با بیان نکاتی پیرامون آیه ۲۵۶ سوره مبارکه بقره خاطرنشان کرد: محور وحدت ایمان به خدا است اما قبل از ایمان به خدا و برای رسیدن به عروة الوثقی؛ «کفر به طاغوت» مطرح است{همانگونه که در کلمه توحید ابتدا نفی طاغوت(لا اله) مطرح است}.
وی با بیان اینکه حتی یک آیه تحت عنوان «یا ایها الذین امنوا» در مکه نازل نشده و همه ۸۹ آیه مربوطه در مدینه نازل شده است؛ افزود: برای اینکه تا مسلمانان به اقتدار نرسند هنوز جامعه ایمانی شکل نگرفته و با وجود دلبستگی به طاغوت، ایمان به خدا اثر نمی کند و این دو کنار هم است که مسلمین را به «انتم الاعلی» می رساند.
مسئول امور حوزوی دفتر مقام معظم رهبری کمترین حد طاغوت را تسلیم در برابر نفس اماره دانست و با بیان این نکته ظریف که کفر به طاغوت از اینجا شروع می شود؛ ادامه داد: امروز مظهر بزرگ طاغوت آمریکا است؛ امام پرچم مبارزه با طاغوت را در دست گرفت و بزرگترین قدرت های دنیا در برابر ملتی که این پرچم را به دست گرفته مستاصل شدند.
وی ادامه داد: هم دوستان هم دشمنان می دانند آمریکا و طرفداران و جیره خواران شان ابایی که از گفتن براندازی نظام جمهوری اسلامی ابایی ندارند با اینکه تمام قدرت های نظامی را در اختیار دارند اما نتوتنستند در مقابل ما بایستند و این قدرت، قدرت الهی و وعده الهی است لذا امروز هم باید با نپذیرفتن طاغوت، از یاری های الهی بهره مند باشیم.
حجت الاسلام محمدیان با اشاره به آیه ۴۶ سوره انفال، سخت ترین شاخه صبر را صبر برای وحدت دانست و در ادامه با اشاره به اینکه سایت های شیعه و سنی تندرو لندن نشین که احتمالاً یک فرمانده دارند؛ آتش فتنه و اختلاف میان شیعه و سنی را به پا می کنند؛ گفت: در حالیکه ما مشترکات زیادی داریم؛ همه رسالت پیامبر و قرآن و اهل بیت {با اختلاف جزیی در اینکه شیعه، ایشان را واجب الاطاعه و اهل سنت واجب المحبه می دانند} را قبول داریم.
وی خاطرنشان کرد: مهمتر از همه اینکه دشمن بزرگی مقابل ما است که برای او شیعه و سنی فرقی نمی کند پس اگر دلهای ما با هم بود، در عمل از فراز و نشیب ها عبور خواهیم کرد و خداوند هدایت ها را بیشتر می کند پس باید این مباحث را از مباحث شکلی به دلی برسانیم و اول هم باید محبت باشد که اگر دل ها یکی نیست از وحدت صحبت نکنیم.
مسئول امور حوزوی دفتر مقام معظم رهبری با اشاره به اینکه روزی که دستور تغییر قبله به پیامبر داده شد و یا روزی که حضرت علی علیه السلام در کعبه به دنیا آمد، آنجا پر از بت بود اما حرمت داشت.
وی مذاهب اسلامی و اهل سنت را برای نظام مقدس جمهوری اسلامی فرصت خواند و خاطرنشان کرد: کسانی که مذاهب اسلامی را تهدید می دانند یا نمی فهمند و یا مزدور دشمن هستند.
حجت الاسلام محمدیان لزوم تقویت حوزه های علمیه اهل سنت، آبادی مساجد ایشان، مراقبت در برابر سم مهلک افراط گرایی و... را متذکر شد.
نظر شما