بانوان با تالیف و تبلیغ در حوزه ادبیات پایداری با هجمه فرهنگی دشمنان مقابله کنند

آویهنگی گفت: بانوان در دوران جنگ گرچه در عرصه میدانی نتوانستند پا به پای مردان بجنگند اما می‌توانند در عرصه تحقیق و تالیف و تبلیغ بدرخشند و در برابر هجمه‌های دشمنان و جنگ نرم بایستند.

به گزارش خبرگزاری شبستان در کردستان، بی‌شک زنان با ایجاد فضای سالم و معنوی در جامعه در دوران جنگ تحمیلی و دوران دفاع مقدس توانسته‌اند نقش بی‌بدبلی در پیروزی انقلاب اسلامی ایفا کنند و امروز حضور آنها در عرصه‌های مختلف علمی، اجتماعی، فرهنگی و غیره بیانگر جایگاه ارزشمند آنها در کشورمان است.


شیلان آویهنگی از بانوان نویسنده کردستانی در حوزه ادبیات پایداری است. وی امنیت امروز جامعه را مدیون ایثار و از خودگذشتگی رزمندگان دوران انقلاب می‌داند و در گفتگویی که با ایشان داشته‌ایم به علاقه خود نسبت به ادبیات پایداری و نویسندگی در حوزه دفاع مقدس پرداخته است.

 

1. ابتدا خود را معرفی کرده و بفرمایید از چه سالی با سازمان تبلیغات اسلامی(در جمعیت بانوان فرهیخته و غیره) همکاری دارید؟
بنده شیلان آویهنگی هستم در مقطع دکتری تحصیل می‌کنم و از سال ۹۷ با سازمان تبلیغات اسلامی همکاری دارم و این همکاری در زمینه‌های عضویت در انجمن بانوان فرهیخته استان کردستان و همچنین مدرس گفتمان‌های سازمان تبلیغات بوده است.

 

2. نویسندگی را چه زمانی آغاز کردید و موضوع کتاب‌های شما چیست؟
بنده نویسندگی را از سال۹۳ شروع کردم البته به صورت تخصصی وگرنه پیش‌ترها به طور پراکنده در مسابقات مختلف شرکت کردم و فعالیت داشتم اما اگه به صورت تخصصی‌تر بخوام در نظر بگیرم از سال ۹۳ رشته ادبیات پایداری رو در مقطع ارشد شروع کردم و به طور تخصصی وارد این وادی شدم و فعالیت‌هایم تا هم اکنون ادامه دارد.

 

 

3. تاکنون چند کتاب نوشته‌اید با ذکر عنوان کتابها بیان کنید؟
تا امروز قریب به ۶ عنوان کتاب از من به چاپ رسیده است که کتاب نخستم کتاب «هشت شهر حماسه» بود که توسط انتشارات موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس تهران به چاپ رسید این کتاب برگرفته از پایان نامه مقطع ارشد من بود که به بررسی مونولوگ در هشت رمان برجسته دفاع مقدس پرداخته است.

کتاب دوم «فهمیده کردستان» بود که زندگینامه داستانیه شهید شاخص نوجوان استان کردستان شهید یدالله محمدی بود. کتاب سوم «سرودهای بی‌تکرار» یک مجموعه خاطراتی است از خاطرات شاعرانی که در عرصه‌ی ادبیات پایداری در استان کردستان شعر می‌سرایند. این کتاب صرفا خاطرات نیست بلکه کتاب جامع و کاملیست که در 
زمینه‌ی شعر و همچنین بررسی شعر پایداری در استان کردستان و همچنین زندگی شاعران مرحوم استان کردستان منابعی رو در اختیار ما می‌گذارد.
کتاب بعدی «رادیو سنه» هست که خاطرات یکی از فرهنگیان و پیشکسوتان شهرمان که در صدا و سیما فعالیت داشتند و جوایزی را برای رادیو استان کردستان به ارمغان آوردند، را حکایت می‌کند.
کتاب بعدیم کتابی هست که هنوز رونمایی نشده باعنوان کتاب «مهین دختر میهن»، که زندگینامه داستانی یکی از شهدای زن در استان کردستان را بیان می‌کند به علاوه کتاب دیگرم کتابیست با عنوان «سید عطا» که یکی از ۱۰ شهید مظلوم واقعه سیران بند است که به شهادت رسید و این کتاب به شکل داستانی به زندگی این شهید سرفراز می‌پردازد.

 

 

4. یک نویسنده برای خلق اثر در عرصه دفاع مقدس به چه فاکتورهایی نیاز دارد؟ 
نویسنده باید در عرصه‌ی نویسندگی مهارت داشته باشد، سبک‌های نویسندگی را بشناسد، اهل مطالعه باشد، برای خودش صاحب سبک باشد، اهل خلاقیت باشد و بتواند سبک‌ها و شیوه‌های نو را ابداع کند و اهل پژوهش باشد، خستگی ناپذیر و فعال بوده و دچار سستی و نا‌امیدی نشود و اگر لازم باشد برای امر تحقیق مسافرت کند به آرشیوها سر بزند و اطلاعات را بررسی کند. 
همچنین نویسنده این عرصه باید با فرمانده‌هان رزمندگان، خانواده ایثارگران و افراد صاحب نظر و مطلع مباحثه و مصاحبه کند، همچنین اهل نقد و ارزیابی باشد.
 و همچنین مورد سوم اینکه باورمند بوده و به ارزش‌های انقلاب و دفاع‌مقدس اعتقاد داشته‌ باشد، در خط ولایت باشد در مقابل شبهات و ناملایمات که ممکنه از سوی معاندین و منتقدین انقلاب مطرح بشه ناامید و افسرده نشود بلکه بانشاط و اعتقاد و امید به شبهات پاسخ بدهد و حرف خودش را به کرسی بنشاند.

 

 

5. نوشتن در حوزه دفاع مقدس تا چه میزان برای نسل جوان ما تاثیرگذار بوده است؟
در حال حاضر نسل جوان انقلاب همچنان به ارزشهای نظام و انقلاب اسلامی پایبند هستند.البته مظاهری از نوع گرایی و دگراندیشی در جوانان دیده می‌شود اما این جزییات به این معنا نیست که جوانان از  کلیات خود از ارزش‌های انقلاب دور شوند مسلما کتاب در انتقال فرهنگ نسل اول انقلاب به نسل کنونی نقش داشته البته بقیه ابزارها مانند مطبوعات، مساجد، حوزه و غیره هم نقش داشتند، کتاب هم در کنار این ظرفیتها توانسته ارزشهای دفاع مقدس را اولا ماندگار و ثانیا منتقل کند هزاران عنوان کتاب توسط صدها ناشر و هزاران نویسنده برای گروههای مختلف سنی و صنفی تولید شده تا آنجایی که ادبیات دفاع مقدس در حوزه کتاب یک ژانر شناخته شده و یک گروه تالیفی به شمار می‌رود.

 


6. انگیزه شما برای خلق این آثار چه بود؟ 
نویسنده کسی است که نسبت به موضوعات خاص احساس تعهد کند و من نسبت به میهنم و انقلاب و کسانی که در راه انقلاب و کشور از خود گذشتگی کردند احساس تعهد میکنم ما به کسانیکه برامون امنیت، پیشرفت و اقتدار به ارمغان می‌آورند مدیونیم.
بانوان هم گرچه ممکن است در عرصه میدانی نتوانستند پا به پای مردان بجنگند اما در عرصه تحقیق و تالیف و تبلیغ می‌توانند در برابر هجمه‌های دشمنان و جنگ نرم بایستند.

 


7. کتابهای دفاع مقدس موجود در بازار را چه طور ارزیابی می‌کنید و  برای بهبود وضع کنونی کتابهای حوزه دفاع مقدس چه پیشنهادی دارید؟
از لحاظ کمی در عرصه دفاع مقدس بسیار خوب درخشیده‌ایم در عرصه کیفی و محتوایی هم رو به سوی پیشرفت بوده‌ایم اما در چند زمینه کاستی وجود دارد اولا شیوه‌های علمی تحقیق و تالیف در کتاب‌ها مورد توجه نبوده، تحقیق و تالیفات با روش علمی و اصولی انجام نمیشود، وقت و هزینه کافی برای تحقیق و جمع‌آوری اطلاعات و اسناد صرف نمی‌شود و وقتی اطلاعات و اسناد بقدر کافی وجود نداشته باشد کتابها، بی‌مایه و یا کم مایه می‌شوند این تنها مربوط به کتابهای مستند و پژوهشی نیست ما حتی براری نوشتن یک داستان و یا زندگینامه داستانی به اطلاعات و اسناد وسیع و راستی آزمایی شده نیاز داریم.

 

 
8. انتظار شما از دستگاههای فرهنگی، در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت چیست؟
انتظارات من این است که حمایت محتوایی بکنند و اسناد و اطلاعات آرشیو شده را رهاسازی کنند و در اختیار نویسنده‌ها قرار بدهند، در برگزاری جشنواره‌های سالانه و تشویق نویسندگان کوتاهی نکنند، کانونهایی برای آموزش و پرورش نویسندگان ایجاد کنند، برای توزیع، فروش و تبلیغ کتابهای منتشر شده از  همه ظرفیت‌های رسانه‌ای خود بهره ببرند و برای ترجمه کتاب‌ها و معرفی آثار به کشورها و زبانهای دیگر اقدام کنند.

 

 

۹. سخن آخر؟
ما نباید فکر کنیم فضای مجازی کتاب را به حاشیه برده بلکه کتاب همیشه محل توجه بوده و هست و خواهد بود.

کد خبر 1023908

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha