بخش فجر استانی، تئاتر حرفه ای را در دسترس قرار می دهد

کارگردانان حاضر در بخش استانی سی امین جشنواره بین المللی تئاتر فجر در خراسان شمالی تأکید کردند: بخش فجر استانی، تئاتر حرفه ای را در دسترس قرار می دهد.

خبرگزاری شبستان/ خراسان شمالی

 بهمن که از راه  می رسد حال و هوای برنامه های متفاوت گرامیداشت  این ماه پیروزی و شکوفایی انقلاب اسلامی ایران و برگزاری جشن ها و جشنواره ها رونق می گیرد، از آن جمله اجرای جشنواره های فرهنگی هنری فجر است که هنرمندان و فرهنگیان پس از یکسال انتظار برای ورود به عرصه رقابت های آن، تلاش های بی وقفه خود را به نظاره می نشینند.

 

یکی از این رشته های اثرگذار هنر تئاتر است که امسال سی امین دوره آن با حضور هنرمندان داخلی و خارجی هم اکنون در حال برگزاری است، البته سیاستگذاران این عرصه با ابداع فجر استانی تعدادی از استان های کشور را نیز در این جشن بزرگ سهیم ساخته اند تا حرکت های ارتقاء این هنر را از این طریق در نقاط مختلف کشور تسری دهند و با تمرکز زدایی تئاتر از مرکز کشور به سایر نقاط ایران اسلامی زمینه را با به اجرا در آمدن آثار نمایشی فاخر و قدرتمند برای فراگیری و ارزشگزاری طیف وسیع تری از جامعه فراهم سازند.

 

خراسان شمالی نیز  به همراه 4 استان لرستان، گلستان، البرز و کرمانشاه یکی از آن استان های میزبان  تئاتر فجر استانی در کشور است، در این رابطه و در میزان اثرگذاری این بخش جشنواره به سراغ 4 تن از کارگردانان آثار نمایشی حاضر در فجر استانی این  رفتیم و  گفتگویی در چند و چون آن انجام دادیم که در ذیل می خوانید: 

 

*دکتر گلبرگ ابوترابیان، کارگردان نمایش «مارخورده، افعی شده» یکی از آثار نمایشی حاضر در تئاتر فجر استانی در خراسان شمالی، به نقش تئاتر در توسعه فرهنگ اشاره کرد و اظهار داشت: تئاتر زیر بنای فرهنگ جامعه است و بوسیله تئاتر می توان بسیاری از مسائل و مشکلات موجود در جامعه را به راحتی بیان کرد.

 

وی اضافه کرد: تئاتر بستر مناسبی برای افراد به منظور تحلیل مسائل و مشکلات فردی و اجتماعی و رفع آن ها فراهم می کند.

 

وی ضمن ابراز خرسندی از اجرای بخشی از تئاتر فجر در استان ها و تمرکز زدایی، گفت: این اتفاق تاثیر به سزایی در رشد و تعالی تئاتر خواهد داشت.

 

وی ادامه داد: برگزاری تئاتر فجر به بهتر شدن و جا افتادن تئاتر در جامعه کمک خواهد کرد.

 

وی آشنا شدن هنرمندان با دیدگاه های یکدیگر را از مزایای برپایی جشنواره تئاتر عنوان کرد و اظهار داشت: در واقع هر اثر نمایشی که به اجرا در می آید، کارگاهی آموزشی است و به راحتی می توان از آن برای خلق نمایش دیگر بهره برد.

 

ابوترابیان، از هدفش برای شرکت در این جشنواره،گفت: دوست داشتم آنچه را که در سال های تحصیلم فرا گرفتم به دیگران یاد دهم و فکر می کنم این جشنواره این بستر را تا حدود زیادی فراهم کرده است.

 

*سید محمدرضا عطایی فر، کارگردان اثر نمایشی «سکوت با سه نقطه» دیگر کارگردان حاضر در این بخش جشنواره با بیان اینکه هدف از شرکت در جشنواره، اینکه تنها اجرایی در جشنواره فجر داشته باشیم، نیست، اظهار داشت: جشنواره در واقع حضور و برگشت به تئاتر اصیل است.

 

وی حضور در بزرگترین رخداد تئاتر کشور را نوعی افتخار دانست و عنوان کرد: یکی از اتفاق های مهم در این جشنواره فراهم شدن شرایط برای حضور در استان ها و اجرای عمومی در شهرستان ها است.

 

وی اضافه کرد: از آن جا که برای هنرمندان شهرستانی بستری فراهم نیست تا نمایش هایی که در تهران به روی صحنه می رود را ببینند، لذا این امر می تواند زمینه را برای آشنایی هنرمندان شهرستان ها با گروهای حرفه ای تئاتر فراهم سازد.

 

وی ادامه داد: بستر تعامل و تبادل فرهنگ تئاتری بین گروه های شهرستانی و تهرانی فراهم می شود و برگزاری نشست های بین این دو گروه بسیار اثر گذار خواهد بود.

 

وی گفت: امیدواریم در تبادلی که بین هنرمندان تئاتر شهرستان ها با برگزاری تئاتر فجر استانی بوجود می آید، موقیعت خوبی برای فضای کار در این عرصه ایجاد شود.

 

عطایی فر با بیان اینکه صرف برگزاری جشنواره نمی تواند به تئاتر کشور کمک کند، اظهار داشت: اگر در برنامه ریزی جشنواره اجرای عموم آثار نمایشی را شاهد باشیم، آن زمان می توان گفت، جشنواره اثر گذار بوده است.

 

وی با اعتقاد به این که صرف برگزاری جشنواره، به تئاتر ضربه می زند، گفت: به این ترتیب کار گروه نمایشی با یک یا دو اجرا به اتمام می رسد و این رخوتی در این گروه ها ایجاد می کند.

 

عطایی فر با عنوان اینکه در استان تهران نیز همچنان با کمبود فضا برای تمرین مواجه هستیم، خاطر نشان کرد: با این وجود دو ماه نیم تمرین کردیم و به دلیل تناسب نداشتن ساعات تمرین در پلاتو ها با ساعت کار بازیگران، فضای خصوصی را اجاره کردیم.

 

*علی برجی، کارگردان اثر نمایشی «ماه مهر از سال 60» نیز در این گفتگو گفت: وی با اشاره به نقش تاثیر گذار تئاتر در فرهنگ نیز گفت: اجرای تئاتر و پرداختن به این مقوله از طریق جشنواره می تواند محک خوبی برای سنجش فرهنگ هر منطقه و کشور باشد چرا که برای سنجش فرهنگ هر کشور باید میزان پرداخت آن به مقوله تئاتر را مورد ارزیابی قرار داد و سنجید.

 

وی با بیان اینکه جشنواره تئاتر فجر ویترین تئاتر ایران است،حضور در جشنواره بستری فراهم می کند تا هنرمندان آثار خود را ارایه دهند و به محاسن و معایب اثر خود پی ببرند.

 

برجی، برگزاری جشنواره تئاتر فجر را در رشد و تعالی هنر و هنرندان تئاتر موثر دانست و بیان کرد: حضور هنرمندان از کشورهای مختلف در کنار هم، زمینه را برای تبادل و کسب تجربه فراهم می سازد.

 

وی اضافه کرد: اگر بتوانیم از تعداد جشنواره ها بکاهیم قطعا به جای جشنواره زدگی با بازخورد و نتیجه بهتری از برگزاری جشنواره فجر رو به رو خواهیم شد.

 

علی برجی با بیان اینکه اختصاص بخش استانی جشنواره تئاتر فجر، حرکت مثبت و ارزنده ای برای رشد و عرضه این هنر ارزشمند به دنبال خواهد داشت، خاطر نشان کرد: این امکان برای هنرمندان خوب شهرستانی فراهم می شود تا از نزدیک شاهد بخشی از آثار راه یافته به جشنواره باشند و بر تجربه ها و اندوخته های خود بیفزایند.
 

*امیر سالاری، دیگر کارگردان حاضر در سی امین جشنواره تئاتر فجر که اثر نمایشی «رویای تفتیده» را به طور مشترک با «رضا عباسی» در بخش فجر استانی آماده اجرا کرده است، با بیان اینکه مهم ترین عنصر تئاتر روشنگری است و این هنر را آیینه تمام نمای جامعه دانست و گفت: متاسفانه امروزه تئاتر آنگونه که باید تاثیر گذار نیست چرا که همه اقشار جامعه تئاتر را نمی بیند و تماشای آن به خانواده تئاتر محدود شده است.

 

وی که برای دومین بار حضور در جشنواره تئاتر فجر را تجربه می کند، اجرا نشدن تئاتر های فاخر، قرار نگرفتن تئاتر درسبد فرهنگی خانواده های ایرانی در واقع تبدیل نشدن به یک فرهنگ را از عوامل موثر در کم رنگ شدن نقش و تاثیر گذاری این هنر عنوان کرد و اظهار داشت: برگزاری جشنواره تئاتر راه مناسبی برای فرهنگ سازی در این مقوله و کشاندن اقشار مختلف جامعه به تماشای این هنر ارزنده است.

 

وی گنجاندن بخش استانی در دل جشنواره تئاتر فجر را اتفاقی مثبت و اثر گذار بیان کرد و افزود: این امر سبب می شود تا تمرکز زدایی رفته رفته از بین برود و این امکان را برای علاقه مندان و هنرمندان شهرستانی فراهم شود تا به راحتی بخشی از آثار ارایه شده در جشنواره بین الملی فجر را شاهد باشند.

 

سالاری، فراهم شدن فرصت مناسبی برای دیده شدن هنرمندان شهرستانی و ارایه آثار به دیگر هنرمندان را از دیگر مزایای این بخش جشنواره ذکر کرد و البته متذکر شد: جشنواره فجر تنها زمینه مناسبی را برای هنرمندان فراهم می کند.

 

وی ادامه داد: از سوی دیگر فضای تعاملی را برای هنرمندان در فضای حرفه ای فراهم می کند و اثر تئاتری علاوه بر مردم عادی برای قشر حرفه ای به نمایش در می آید که این اتفاق محک خوبی برای هنرمندان است.

 

وی با بیان اینکه هدف از تولید هر اثر نمایشی اجرای عموم در یک مکان و یا جشنواره است، تصریح کرد: این بدان معنا نیست که کار به طور صرف برای حضور در جشنواره بین الملی تئاتر فجر تولید شده چرا که مهمتر از آن اجرای عمومی اثر و تمرین تئاتر بود.

 

یادآور می شود، بخش استانی سی امین جشنواره بین المللی تئاتر فجر تا 10 بهمن سال جاری با در تالار گلشن شهرستان بجنورد ادامه خواهد داشت.
 

پایان پیام/

کد خبر 102420

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha