تصویب سه ساله  حفظ قرآن کریم در همه دستگاه ها/تأثیر کرونا بر آموزش های حفظ قرآن کریم/لزوم ایجاد نهضت حفظ قرآن در کشور

عملکرد دستگاه‌ها در خصوص حفظ قرآن که مورد تأیید چند باره مقام معظم رهبری بوده، قابل تقدیر است امّا نهضتی در این خصوص در کشورمان بوجود نیامده است.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان؛ عملکرد دستگاه‌ها در خصوص حفظ قرآن که مورد تأیید چند باره مقام معظم رهبری بوده، قابل تقدیر است امّا نهضتی در این خصوص در کشورمان بوجود نیامده است. ما اگر بخواهیم عملکرد دستگاه‌ها را در این سال‌ها ارزیابی کنیم، باید خروجی و برون‌داد این حرکات را بسنجیم و ببینیم آیا مجموعه اقدامات آنها به افزایش تعداد حافظان یا افزایش کیفیت حفظ قرآن در کشور منجر شده یا خیر امّا آمارهایی که جسته و گریخته به دست‌مان می‌رسد و البته خیلی هم واقعی و رسمی نیست این را نشان می‌دهد که حرکت کُند و آهسته‌ در مسیر حفظ وجود دارد و ستاد راهبری حفظ قرآن که من هم عضو حقیقی آن هستم، ارزش افزوده‌ای برای پیشبرد مسأله حفظ در دستگاه‌های عضو نداشته است بلکه اگر اقدامی هم صورت گرفته، بر اساس توانمندی دستگاه‌ها انجام شده است.

آنچه از اظهارات مسئولان و کارشناسان بر می آید به نظر می‌رسد، تصمیم ستاد راهبری طرح ملی حفظ قرآن‌کریم برای تحقق مطالبات قرآنی رهبر انقلاب گرچه امیدوارکننده است اما عزم و اراده راسخ در میان مسئولان برای اجرای دستورالعمل‌ها و راهبردها وجود ندارد.

مسئله حفظ قرآن آن هم در مقیاس میلیونی، اقدام کوچکی نیست که بتوان با یک ستاد بی‌رمق و چند کمیته به سرانجام رسد و پشتوانه‌ای چون عزم و اراده ملی و تلاش آتش‌به اختیار مدیرانی را می‌خواهد که چشم بر سندها، بودجه‌ها و حاشیه‌ها می‌بندند و شبانه‌روز برای اعتلای فرهنگ حفظ قرآن فعالیت می‌کنند.

 

 

بنابراین گزارش محمدمهدی بحرالعلوم، معاون آموزش مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در گفت و گو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان با اشاره به مهمترین مصوبات جلسه ستاد کاربردی حفظ قرآن کریم تصریح کرد: در این جلسات مصوب شد تا برنامه سه ساله برای حفظ قرآن کریم در همه دستگاه ها و ارگان ها از ابتدای سال 1400 پیش بینی شود و سازمان صدا و سیما، آموزش و پرورش، سازمان اوقاف و امور خیریه و سازمان تبلیغات اسلامی حول این طرح برنامه های خود را اجرایی کنند.

 از دیگر مهمترین مصوبات جلسه ستاد کاربردی حفظ قرآن کریم پایش دستورالعمل ها و مصوبات پیشین این ستاد است. بر این اساس ستاد ملی حفظ قرآن کریم از مورخ تیرماه سال 98 دستورالعمل های خود را به زیرمجموعه های خود ابلاغ نمود و هم اکنون با تصویب طرح پایش حضوری این فعالیت ها از هفته آینده تمام دستگاه ها باید در برابر اقدامات خود گزارش دقیق و مبسوطی ارایه دهند تا با بررسی و حل و فصل این اقدامات شاهد اجرایی شدن هرچه بهتر مصوبات باشیم.

وی با اشاره به شیوع ویروس کرونا و تحت الشعاع قرار گرفتن آموزش های قرآن کریم در این زمان گفت: با توجه به غیر حضوری شدن اغلب فعالیت ها برای انجام پروتکل های بهداشتی آموزش های حفظ قرآن کریم نیز تحت الشعاع قرار گرفته و بیشترین تغییرات و چالش در برگزاری آزمون ها و مسابقات حفظ قرآن کریم است که به حمدالله با تمهیداتی که مسئولان مربوطه انجام دادند، این مسابقات و آزمون ها نیز به خوبی برگزار شد. اعتقاد من بر این است که استفاده از بستر فضای مجازی برای آموزش های حفظ قرآن و سایر رشته های قرآنی حتی پس از دوران کرونا نیز ادامه یابد البته این مهم نافی ویژگی ها و شاخصه های برنامه های حضوری آموزش قرآن کریم نیست اما می توان از بستر فضای مجازی برای تربیت حافظان قرآن کریم بیش از پیش است.

کد خبر 1024380

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha