ظالم و ستمگر باید از دروغ قسم خوردن در دادگاه بترسد

آیت‌الله رشاد گفت: ظالم و متعدی به حقوق دیگران یا حقوق الله را در محکمه باید به شیوه‌ای قسم داد که از دروغ قسم خوردن بترسد.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، آیت الله «علی‌اکبر رشاد» پیش از آغاز درس خارج فقه حوزه علمیه امام رضا(ع)‌ که به صورت مجازی برگزار شد، گفت: وقتی کسی را ستم کرده است می‌خواهید در محکمه قسم بدهید او را به شیوه‌ای قسم دهید که آثار وضعی معنوی منفی داشته باشد که از دروغ قسم خورن بترسد.

وی افزود: ظالم و کسی که به متعدی به حقوق دیگران یا حقوق الله است می‌توان دو نوع قسم داد، یک بار قسم بخورد به اینکه اگر دروغ گفته باشد از حول و قوه الهی به دور است شیوه دیگر هم اینکه قسم بخورد به خدایی که جز او خدایی نیست.

آیت‌الله رشاد ادامه داد: اگر متعدی و ظالم را به شیوه اول قسم بدهیم، که بگوید اگر به دروغ قسم بخورم از حول و قوه الهی به دور و بی‌بهره هستم در این صورت خداوند او را در دنیا و آخرت سریع عقاب خواهد کرد، اگر خداوند حول و قوه خویش را از بنده‌ای از عباد قطع کند او در امان نخواهد بود و در معرض انواع عقاب‌ها و عذاب ها قرار می‌گیرد، اگر اینگونه قسم دهید اثر خواهد داشت.

تولیت‌ حوزه علمیه امام رضا(ع) بیان کرد: سر قسم در محکمه این است که اگر کسی به دروغ قسم خورد آثار آن را ببیند و افراد به جهت ترس از آثار سوء قسم کاذب قسم دروغ نخوردند.

رئیس شورای سیاستگذاری حوزه‌های علمیه با اشاره به نوع دیگر قسم تحت عنوان «باالله الذی لااله الا هو» گفت: کسی که به این توحید الهی اعتراف کند در امان است، زیرا وارد حصن حصین الهی شده است، در این حالت حتی اگر شخص به دروغ قسم خورده باشد چون به توحید الهی قسم خورده خداوند در عذاب او تعجیل نمی‌کند، بنابراین در محاکم و قضات باید به کیفیت قسم توجه داشته باشند که قسم خورنده از عقاب قسم دروغ ترس داشته باشد.

وی افزود: تبین این دو نوع قسم امر به این رویه نیست بلکه تبین تفاوت آثار این دو قسم است.

آیت‌الله رشاد با بیان اینکه «کلمه لااله الاالله توحید حصن الهی و مامن الهی است» همچنین «ولایت علی بن ابیطالب(ع) حصن حصین الهی است که هرکس به آن پناه ببرد از عذاب الهی در امان خواهد بود» عنوان کرد: این دو مهم دو رویه یک سکه هستند، توحید مستلزم ولایت است، باید توحید را از منبع اهل‌بیت(ع) اخذ کرد، کسی که فاقد ولایت است نمی‌تواند موحد باشد چون به فرمان الهی گردن ننهاده است.

تولیت‌ حوزه علمیه امام رضا(ع) با بیان اینکه کسی تحت امر ولی الهی باشد تحت امر خداوند قرار دارد، اظهار کرد: اطاعت ولی الهی اطاعت از خداوند است، کسی که از تحت ولی الهی خارج باشد از توحید هم خارج است.

رئیس شورای سیاستگذاری حوزه‌های علمیه ادامه داد: کسی که تحت توحید نباشد عملا نمی‌تواند ولایت را بپذیرد و اگر مدعی پذیرش ولایت هم باشد او تحت ولایت الهی قرار نخواهد گرفت.

وی در پایان خاطرنشان کرد: ولایت امیرمومنان امام علی(ع) ولایت الهی و حق است مقتضای توحید الهی ولایت ولی او است، اگر ولایت ولی الهی خارج شویم دچار شرک شده و مجبور به اطاعت از طاغوت می‌شویم.

 

کد خبر 1024510

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha