رکورد تولید گوشت قرمز عشایر به ۲۰۰ هزار تن رسید/حذف واسطه در فروش تولیدات

علائی مقدم با بیان اینکه رکورد تولید گوشت قرمز عشایر به ۲۰۰ هزار تن رسیده است، گفت: باید تکمیل زنجیره گوشت قرمز تا سفره مصرف کننده برای حذف واسطه و دلالان دنبال شود تا عشایر به دسترنج واقعی خود برسند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «شاهپور علائی‌مقدم» شامگاه ( ۱۹ بهمن) در شورای عشایری خراسان جنوبی اظهار کرد: جامعه عشایری به عنوان قشری زحمتکش و کم توقع اما اثرگذار در اقتصاد و امنیت غذایی و توسعه پایدار هستند.

 

معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان امور عشایر کشور گفت: براساس آخرین آمار، خانوار عشایر از ۲۱۳ هزار به ۲۴۶ هزار افزایش یافته و جمعیت عشایر نیز یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر تخمین زده شده است که این افزایش بعد خانوار جامعه عشایری به دلیل توجه در برنامه‌ریزی‌ها و ظرفیت‌های قانونی به نقش پررنگ خانوار عشایر است.

 

وی در ادامه با اشاره به نبود ظرفیت‌های قانونی برای بهره‌وری عشایر از بودجه و اعتبارات در گذشته، افزود: با پیگیری‌های انجام گرفته تحول خوبی در این زمینه و در قانون برنامه ششم حاصل شده و امروز ۱۷ ظرفیت قانونی بریا عشایر ایجاد شده است.

 

علائی مقدم بیان کرد: ایجاد ظرفیت قانونی، سازمان امور عشایر را از موضع ملتمسانه برای اختصاص بودجه و اعتبار از دستگاه ها به موضع مطالبه‌گری تبدیل کرد.

 

رئیس سازمان امور عشایر کشور به بند «ب» ماده ۶ قانون مالیات بر ارزش افزوده در برنامه ششم توسعه برای عشایر اشاره کرد و ادامه داد: براساس این قانون ۱۶۰ میلیارد تومان از طریق فرمانداری‌ها برای ارائه خدمت به عشایر اختصاص می‌یابد.

 

وی با بیان اینکه در سال جاری از محل بند «ح» تبصره چهار، ۱۳۵ میلیارد تومان اعتبار به جامعه عشایری اختصاص یافت که خراسان جنوبی هم از این اعتبار بی‌نصیب نبوده است، یادآور شد: طی ۲ سال گذشته ۳۵ میلیارد تومان اعتبار به این استان اختصاص یافته است.

 

علائی مقدم افزود: دهه فجر امسال ۲۸۸ پروژه آبرسانی به ارزش ۱۳۵ میلیارد تومان به بهره برداری می رسد که ۲ طرح با اعتبار ۲۰ میلیارد تومان مربوط به استان خراسان جنوبی است.

 

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه پیش از انقلاب پنح درصد عشایر از آب پایدار برخوردار بودند و پس از انقلاب تا سال ۹۷ حدود ۴۳ درصد برخوردار شدند، تصریح کرد: اما با افتتاح پروژه های دهه فجر شاخص برخورداری عشایر از آب شرب سالم به ۶۳ درصد رسیده است.

 

به گفته وی در حال حاضر روزانه هفت میلیون و ۲۰۰ هزار لیتر آب با ۷۵۰ ناوگان آبرسانی سیار برای عشایر ارسال می‌شود.

 

علائی مقدم اظهار کرد: تفاهم نامه ای در زمینه بهداشت و سلامت جامعه عشایری با وزارت بهداشت منعقد شده که تا پایان برنامه ششم توسعه، ۸۰۰ خانه بهداشت در محلات عشایری احداث خواهد شد که تاکنون ۴۰۰ خانه بهداشت به بهره‌برداری رسیده است.

 

رئیس سازمان امور عشایر کشور گفت: در همین راستا سهم خراسان جنوبی احداث ۱۳ خانه بهداشت است که تاکنون هشت مورد به بهره‌برداری رسیده و مابقی تا اوایل سال آینده افتتاح خواهد شد.

 

وی با اشاره به اینکه ۶۶ هزار کیلومتر راه عشایری در کشور  وجود دارد، افزود: موضوع اختصاص ردیف ملی به راه‌های عشایری را پیگیری کردیم که در کمیسیون بودجه مجلس تصویب شده و در کمیسیون تلفیق در حال بررسی است که اگر در قانون بودجه سال ۱۴۰۰ نهایی شود در سال اول ۵۰ میلیارد تومان برای نگهدای ایل راه‌های عشایری اختصاص خواهد یافت.

 

علائی مقدم در ادامه بیان کرد: در روز ملی روستا و عشایری ریاست جمهوری قول داد که یک میلیون و ۵۰۰ نفر از روستاییان و عشایر بیمه اجتماعی رایگان شوند که از این میزان ۱۰۰ هزار نفر از عشایر از بیمه رایگان برخوردار می‌شوند که سهم خراسان جنوبی ۶ هزار نفر است.

 

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: با اجرای زنجیره تولید گوشت در مناطق عشایری امروز تولید از ۱۵۰ هزارتن در سال ۹۵ به رکورد ۲۰۰ هزار تن رسیده است.

 

وی با اشاره به این که عشایر کشور در ۵۹ درصد سرزمین جغرافیای کشور پراکنده هستند که این موضوع وظیفه ما در ارائه خدمات بیشتر می‌کند، افزود: امسال ۱۳ هزار و ۵۰۰ پنل خورشیدی توسط وزارت نیرو در در بین عشایر توزیع می شود

 

علائی مقدم بر لزوم تکمیل زنجیره گوشت قرمز تا سفره مصرف کننده تأکید کرد و گفت: باید این موضوع در استان خراسان جنوبی برای حذف واسطه‌ و دلالان دنبال شود تا عشایر به دسترنج واقعی خود برسند.

 

رئیس سازمان امور عشایری کشور ضمن موافقت با پیشنهاد راه‌اندازی کارخانه تولید روغن لانولین از پشم تولیدی عشایر در خراسان جنوبی، بیان کرد: قول می‌دهیم با کمک اتحادیه مرکزی ۵۱ درصد در این طرح مشارکت کنیم و زمینه و امکانات آن در استان فراهم شود تا به صورت پایلوت در خراسان جنوبی اجرایی شود.

 

وی با بیان اینکه  از محل تسهیلات صندوق توسعه ملی در همین سفر ۱۲ میلیارد تومان به خراسان جنوبی اختصاص دادیم، افزود: فروشگاه اینترنتی عشایر شاب روی سایت سازمان قرار گرفته و عشایر محصولات خود را می‌توانند از طریق اتحادیه و تعاونی بارگذاری و در تمام کشور به فروش برسانند.

 

علائی مقدم با تاکید بر صدور کارت هوشمند تردد دام برای عشایر، گفت: ارائه خدمات، تسهیلات و نهاده دامی به عشایر فقط با کارت شناسایی دامداری و تردد دام انجام می‌شود.

 

 

کد خبر 1024837

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha