اگر علمای آخر الزمان نبودند همه کافر می شدند/آیت الله ضیاء آبادی عالم بالعمل بود

مراسم ترحیم آیت الله سید محمد ضیاء آبادی امروز جمعه ۲۴ بهمن ماه بعد از نماز مغرب و عشاء در مسجد حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام با حضور جمعی از شاگردان، علما و مداحان اهل بیت(ع) برگزار شد.

 به گزارش خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، مراسم ترحیم آیت الله سید محمد ضیاء آبادی امروز جمعه ۲۴ بهمن ماه بعد از نماز مغرب و عشاء در مسجد حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام واقع در میدان شهدا خیابان قادری برگزار شد. در این مراسم حجت الاسلام محمود ریاضت با اشاره به جایگاه  آیت الله ضیاء آبادی و همچنین علمای آخرالزمان به ایراد سخنرانی پرداخت.

 

 وی با اشاره به روایتی از امام هادی علیه السلام  پیرامون جایگاه علما در فتنه های آخرالزمان تصریح کرد: اگر علما در در زمان غیبت امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف نبودند شیطان با اغوای شبکه ی خود همه را مرتد می کرد. این علما کسانی هستند که از لحاظ قطرات به از همه بالاتر هستند

 

 حجت الاسلام ریاضت با اشاره به جایگاه اخلاقی و علمی آیت الله ضیاءآبادی عنوان کرد: این عالم جلیل القدر شیعه دارای چنان رتبه و عظمت علمی بود اما در کنار این جایگاه رفیع در تواضع کامل بدون کتاب و مرجع منبر نمی رفت. در گذشته هرکسی اجازه منبر رفتن نداشت و در واقع همچون رساله که علما نیاز به مجوز داشتند برای منبر رفتن نیز اجازه می گرفتند در چنین دورانی امثالی مثل آیت الله ضیاءآبادی، رئوفی، مجتهدی، مجتبی تهرانی از چنان جایگاه و مرتبه ای برخوردار بودند که می توانستند برای مردم تهران سخنرانی کنند. حتی بسیاری از روایات و مرثیه سرایی ها در خصوص اهل بیت علیهم السلام نیز از زبان علمای بزرگ آن زمان به گوش مردم می رسید همچون مرحوم کمپانی که خدمات بسیاری در رساندن معرفت اهل بیت علیه السلام به مردم داشت.

 

 وی با اشاره به ویژگی های اخلاقی آیت الله ضیاءآبادی گفت: این عالم جلیل القدر همواره به آنچه می گفت عمل می کرد ایشان همواره نگران دغدغه های خود برای رساندن حقایق به گوش مردم بود و الحمدالله به برکت شاگردان ایشان تمام آثار و سخنرانی های آیت الله ضیاء آبادی مکتب شده و همه جلسات تفسیر و سخنرانی های ایشان به رشته تحریر درآمده است.

 

 حجت الاسلام ریاضت تصریح کرد: در زمان غیبت امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف اگر علمایی همچون آیت الله ضیاءآبادی حضور نداشتند و مردم را به سوی امام زمان دعوت و از دین دفاع نمی‌کردند یا بنده های ضعیف خداوند را نجات نمی دادند فتنه های شبکه ابلیس همه را در بر می گرفت.

 

 وی افزود: مرحوم آیت الله ضیاءآبادی  علیرغم خدمات بسیار به  دین و اسلام هیچگاه اعتقادی نداشت  این اعمال دست او را بگیرد و میگفت تنها چیزی که امیدوارم در آن دنیا کمکم کند این است که چهل سال زیر دست و پای عاشقان امام حسین علیه السلام دویدم. آیت الله ضیاء آبادی همواره به دنبال  حل دو دغدغه مهم  در بین مردم بود ایشان می گفت که باید دیندار های دین نشناس را و حسین گویان حسین نشناس را به معارف حقیقی دین آشنا کنیم.

 

 حجت الاسلام ریاضت عنوان کرد اگر علمای شیعه در آخرالزمان نبودند ناصبی ها سفره اهل بیت را جمع کرده بودند و به گفته امام هادی علیه السلام تمام مردم کافر می شدند اما حضور علمایی همچون آیت الله ضیاءآبادی مجتهدی حاج آقا مجتبی تهرانی باعث شد تا زمام هدایت مستضعفان فکری در زمان غیبت رها نماند. اون ماهی که از لحاظ درجه و رتبه در بالاترین مقام قرار دارد و به آنچه که می گویند عمل می کند.

 

 وی خاطر نشان کرد: آیت الله ضیاءآبادی به هرآنچه که میگفت  عمل میکرد. ایشان در مقابل برخورد تند جوان جاهل سکوت اختیار کرد و پاسخ داد که من نمی توانم مانند تو رفتار کنم. همین امر موجب شد تا بسیاری از  مریدان و شاگردان ایشان بدانند که آیت الله ضیاءآبادی عامل به دانش و گفته های خود است.

شایان ذکر است آیت‌الله سیدمحمد ضیاءآبادی مفسر قرآن کریم و از علمای تهران، پس از عمری مجاهدت علمی و تبلیغی، در تاریخ 20 بهمن ماه دارفانی را وداع گفت. آیت‌الله سیدمحمد ضیاء‌آبادی در سال ۱۳۴۷هجری قمری برابر با ۱۳۰۷ هجری شمسی در قریه ضیاءآباد واقع در ۴۵ کیلومتری شهرستان قزوین و در خانواده‌ای روحانی دیده به جهان گشود.

سید محمد سال ۱۳۲۰ برای تحصیل به قزوین رفت و در مدرسه التفاتیه که از مدارس کهن قزوین به شمار می‌رود مشغول فراگیری علوم اسلامی شد و مقدمات را شامل صرف، نحو، معانی، بیان و بدیع و منطق نزد استاد آقا شیخ یحیی مفیدی فرا گرفت.

 

او بعد از مدتی اقامت در حوزه علمیه قزوین، در سال ۱۳۲۸ شمسی راهی حوزه علمیه قم شد و به مدت ۱۲ سال از محضر اساتید قم از جمله حضرات آیات بروجردی، امام خمینی (ره)، طباطبایی، سدهی اصفهانی، علامه طباطبایی و... استفاده کرد و در ادامه به تدریس در حوزه علمیه قم پرداخت و کتب معالم، قوانین و لمعه را برای طلاب و فضلاء حوزه علمیه قم تدریس می‌کرد. اما سال ۱۳۴۰ شمسی و پس از رحلت آیت‌الله بروجردی(ره) به تهران مهاجرت کرد و مشغول خدمات علمی، فرهنگی و تبلیغی شد.

 

آیت‌الله ضیاءآبادی درباره هجرتش به تهران می‌گوید: در دوران اقامتم در قم در درس خارج حضرت امام و آیت‌الله بروجردی شرکت کردم و تمام این درس‌ها و نیز کفایه و اسفار ملاصدار را با حضرت آیت‌الله شیخ محمد محمدی گیلانی و مرحوم شیخ حسن لاهوتی بحث می‌کردم. بعد از فوت آیت‌الله بروجردی احساس کردم اقامت من در قم ضروری نیست، لذا به تهران مهاجرت کردم. آشنایی‌ام با برخی دوستان که اغلب اهل وعظ وخطابه و به اصطلاح منبری بودند، مرا به منبری شدن علاقه‌مند کرد و تشخیص دادم که زمینه کار در تهران مساعدتر است، لذا به تهران آمدم و ضمن تدریس در مدرسه آقای مجتهدی تهرانی، به کار وعظ و تبلیغ پرداختیم. بعد از مدتی چون علاقه‌مند به مطالعه بودم، تشخیص دادم که منابر خود را هدفمند کنم تا وقت بیشتری برای مطالعه داشته باشم که الحمدلله توفیقاتی نیز در این باره داشته‌ام.»

 

پیام تسلیت علما، مراجع و نهادهای دینی

 

رهبر معظم انقلاب در پیامی درگذشت آیت الله ضیاءآبادی را تسلیت گفتند.

 

متن پیام حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به این شرح است:

 

بسم الله الرّحمن الرّحیم

 

درگذشت عالم جلیل جناب حجةالاسلام والمسلمین آقای حاج سیّدمحمّد ضیاءآبادی رضوان‌الله‌علیه را به خاندان مکرّم و شاگردان و ارادتمندان ایشان تسلیت عرض می‌کنم. زبان ناصح و بیان مؤثر و فکرِ روشن و قلب متذکر و خاشع این عالم بزرگوار، منبع ارزشمندی از معارف دینی و اخلاقی را به گوشهای شنوا و دل‌های مستعد هدیه می‌کرد و وسیله‌ی هدایت و فیض برای بسیاری از مستمعان درس‌ها و خطابه‌های ایشان می‌شد. از خداوند متعال رحمت و مغفرت و علو درجات را برای ایشان مسألت می‌کنم.

 

آیت الله سیستانی نیز در پیامی رحلت آیت الله ضیاءآبادی را تسلیت گفتند. متن این پیام به شرح ذیل است:

 

بسم الله الرحمن الرحیم

(انا لله و انا الیه راجعون)

 

خبر ارتحال عالم جلیل القدر جناب حجة‌الاسلام و المسلمین آقای سید محمد ضیاآبادی (طاب ثراه) موجب تألم و تأسف گردید. آن بزرگوار عمر شریفشان را در راه ترویج معارف قرآن و اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم السلام) و وعظ و ارشاد مردم صرف نمودند، و با گفتار و رفتار خویش از خدمتگزاران نمونه دین و مذهب بودند. جزاءالله خیر جزاء المحسنین.

 

اینجانب ضایعه فقدان آن عالم والامقام را به بستگان محترم و دیگر علاقمندان ایشان و به عموم مردم شریف تهران تسلیت عرض نموده و از خداوند متعال برای آن فقید سعید علّو درجات و برای بازماندگان صبر جمیل و أجر جزیل مسألت دارم.

 

ولاحول و لاقوةالا بالله العلی العظیم.

 

جامعه مدرسین حوزه علمیه قم هم در پیامی درگذشت آیت‌الله سید محمد ضیاءآبادی را تسلیت گفت که متن آن به این شرح است:

 

بسم الله الرحمن الرحیم

 

قال علی علیه السلام: إِذَا مَاتَ الْعَالِمُ ثَلُمَ فِی الْإِسْلَامِ ثُلْمَةٌ لَا یَسُدُّهَا شَیْءٌ

رحلت عالم جلیل القدر، روحانی وارسته و معلم اخلاق حضرت آیت الله سید محمد ضیا آبادی (رضوان الله تعالی علیه) موجب تألم و تأثر بسیار گردید.

تذکرات اخلاقی این روحانی عامل، ضمیر بسیاری از جویندگان راه تهذیب و سعادت را صفا می‌داد و یکی از برنامه‌های مطلوب دستگاه فرهنگی کشور بود که از رسانه ملی پخش می‌شد.

فقدان این عالم متواضع، ضایعه‌ای تأسف بار برای حوزه‌های علمیه و عرصه اخلاق و فضیلت در جامعه است.

جامعه مدرسین حوزه علمیه قم رحلت این عالم پرهیزگار را به محضر حضرت بقیة‌الله الاعظم (عجل‌الله تعالی فرجه الشریف)، مقام معظم رهبری «مدظله العالی»، مراجع عظام تقلید «دامت‌برکاتهم»، حوزه‌های علمیه و همچنین به بیت مکرم و ارادتمندان ایشان تسلیت عرض نموده و برای آن عالم ربانی علو درجات، غفران و رحمت الهی را از خداوند متعال خواستار است.

 

 

کد خبر 1026583

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha