به گزارش خبرگزاری شبستان، محمدعلی گودینی گفت: جای خالی چنین همایشی در فضای ادبی کشور به شدت حس میشد و این حرکت بسیار نو و مفید است و میتواند جایگاه داستان کوتاه در ادبیات داستانی ایران را ارتقا ببخشد.
وی افزود: بهتر است در این همایش داستانهای کوتاه را دستهبندی کنیم و هر کدام را به صورت جدا بررسی کنیم، به طور مثال بهتر است داستانهای دفاع مقدس، طنز و اجتماعی از هم تفکیک شوند و در جمعی خاص با کارشناسان مرتبط به موضوع بررسی شوند. همچنین نگاه به گذشته و یافتن ضعفها و آسیبها بسیار ضروری و مهم است.
وی ادامه داد: اما داستانهای ایرانی در جایگاه خود بررسی نمیشوند و دنبالهرو غربیها هستند؛ چون خودمان را باور نداریم. بهتر است این همایش در گام اول جایگاه داستان کوتاه ایران را در ادبیات جهان روشن کند و به نویسندگان کمک کند اعتماد به نفس بیشتری برای نوشتن پیدا کنند.
بنابر گزارش ستاد خبری اولین همایش داستان کوتاه ایران محمدعلی گودینی گفت: امروزه با نگاه به فرهنگ غرب و معیارهای آنها از نقد صحیح و درست ادبیات کشور بازماندهایم. هرچه که هست مقایسه نادرست با ادبیات غربیهاست.
این نویسنده همچنین نیاز داستان کوتاه به نقد صحیح را اساسی خواند و عنوان کرد: این روزها منتقدان داستانها را با نگاه به فرهنگ و اجتماع و اتفاقات کشورمان بررسی نمیکنند و فقط به دنبال داستانهای غربی هستند، این درست نیست و آسیب بدی به داستان کوتاه کشور وارد میکند. بهتر است این همایش فضایی فراهم کند تا داستانها با معیارهای درستی نقد شوند، چون امروزه با به شدت به نقد نیازمندیم.
پایان پیام/
نظر شما