به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، «اشرف بروجردی»، رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با عبدالظاهر شکیب رییس آکادمی علوم افغانستان دیدار و گفتگو کرد.
«اشرف بروجردی»، رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در ابتدا با اشاره به ترور جمعی از دانشجویان دانشگاه کابل اشاره کرد و گفت: شهادت دانشجویان در کابل اتفاق ناگواری بود که مردم ایران به ویژه جوانان با مردم شریف افغانستان و خانوادههای شهدا ابراز همدردی کردند.
بروجردی به مذاکرات پیشین با رییس کتابخانه ملی کشور افغانستان اشاره کرد و گفت: چند سال پیش در حاشیه نشست اکو که در کشور تاجیکستان برگزار شد؛ با رییس کتابخانه عامه افغانستان گفتگویی درباره کتابهای مورد نیاز در کتابخانه این کشور داشتم و در ادامه قرار شد لیست این منابع برای فراهمآوری به سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران ارائه شود.
وی در ادامه با اشاره به رسالت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران افزود: این سازمان با دارا بودن دو بخش آرشیو و کتابخانه در کنار جمعآوری و آرشیو اسناد و منابع قدیمی برای حفاظت و حراست و نیز نگهداری دو نسخه از کتابهای تازه منتشر شده، این منابع را برای بهرهمندی اصحاب علم و دانش در اختیار آنان قرار میدهد.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران یادآور شد: بیتردید در حوزه پیشبرد مباحث علمی و پژوهشی میتوان ارتباط نزدیکی از جهت طرح مباحث علمی بین اساتید و تبادل اندیشه برقرار کرد. برخی از کشورها دارای میز معرفی اختصاصی در کتابخانه ملی ایران هستند به طوری که مراجعهکنندگان و پژوهشگران با مراجعه به این بخش و دسترسی به منابع تخصصی میتوانند پژوهشهای مختلفی در حوزه سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، مردم شناسی و غیره را کسب کنند.
در ادامه «عبدالظاهر شکیب» رییس آکادمی علوم افغانستان گفت: آکادمی علوم افغانستان در 30 بخش فعالیت میکند، یکی از این بخشها مربوط به علوم اجتماعی است که این بخش نیز داری 6 زیرمجموعه از جمله زبان و ادبیات، باستانشناسی و غیره است.
وی یادآور شد: هر ساله حدود50 کتاب در این مرکز به چاپ میرسد ضمن اینکه مجلات قدیمی با قدمت 90 و 80 ساله توسط آکادمی علوم افغانستان در حال چاپ است، مجله خراسان با قدمتی 40 ساله نیز در حوزه زبان فارسی در حال انتشار است.
در ادامه این نشست «فریبرز خسروی»، معاون کتابخانه سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: قدمت همکاری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با کشور افغانستان از حدود 15 سال گذشته به طور رسمی آغاز شده است به طوری که در دورهای این سازمان 35 هزار جلد کتاب را از طریق یونسکو به کتابخانه عامه (کتابخانه ملی افغانستان) اهدا کرد.
وی همچنین به برگزاری سه دوره آموزشی کتابداران افغانستان توسط سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران اشاره کرد و افزود: اصطلاحنامه این سازمان پیش از این سه زبان را در برداشت که در ادامه زبان تاجیک نیز به آن اضافه شد، این امر میتواند درباره زبان کشور افغانستان نیز محقق شود، تحقق این مهم در پردازش و بازیابی اطلاعات کمک میکند.
معاون کتابخانه ملی تاکید کرد: ارسال کتب مورد نیاز این کشور و نیز پیشبرد اضافه شدن زبان افغانستان به اصطلاحنامه میتواند در قالب یک تفاهم نامه انجام شود.
همچنین «حامد مصلح» معاون آکادمی علوم افغانستان گفت: آکادمی علوم افغانستان در تلاش برای دیجیتالسازی منابع کتابخانه خود است، به طوری که قرار است کتابخانه دیجیتال این مجموعه را راهاندازی کند و در این زمینه نیازمند بهرهمندی از تجارت کتابخانه ملی ایران و برقراری لینک مشترک برای بهرهمندی پژوهشگران این کشور از منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران هستیم. البته در این زمینه پژوهشگران ایرانی نیز میتوانند از منابع دیجیتال آکادمی علوم افغانستان بهرهمند شوند.
در این دیدار فاطمه جاناحمدی معاون پژوهش و منابع دیجیتال و خسرو طالبزاده معاون اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران نیز حضور داشتند.
لازم به توضیح است هیاتعلمی آکادمی علوم افغانستان از بخشهای مختلف کتابخانه ملی ایران بازدید کردند.
نظر شما