امید عزیزی، مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان، توانمندیهای استان گیلان در گردشگری سلامت را بسیار بی نظیر توصیف کرد و به خبرنگار شبستان گفت: نزدیکی این منطقه به کشورهای آسیا میانه، وجود قطب پزشکی بسیار قوی در شمال کشور، برخورداری از مواهب الهی و آب و هوای مدیترانه ای و وجود مراکز مجهز به تکنولوزی روز پزشکی دنیا از جمله این ظرفیتها به شمار میرود.
وی تعرفه های بسیار پایین در مقایسه با سایر کشورها و وجود امکانات ویژه و تورهای تخصصی برای همراهان بیمار و ایجاد خاطره سفر خوش را از دیگر برنامهها و امکانات این تورها برشمرد و ادامه داد: استفاده از تجهیزات عمومی حمل و نقل بیماران و استفاده از راهنمایان تخصصی گردشگری سلامت ظرفیتی اساسی در جهت توسعه گردشگری سلامت است.
عزیزی، انجام طرح تحقیقاتی جهت شناسایی محصولات و خدمات و پتانسیلهای گردشگری سلامت را ضروری برشمرد و ادامه داد: تجربه و دانش علمی کادر درمان و جلب اعتماد بیمار سبب جذب گردشگران سلامت میشود و مهم تر از همه هماهنگی میان مراکز درمانی و گردشگری کمک شایانی به توسعه گردشگری سلامت میکند.
برنامه ریزی مدیریتی، اولین گام اساسی
عزیزی با بیان اینکه یکی از ظرفیتهای کم نظیر به لحاظ داشتن تمام ویژگیهای انواع گردشگری فعال و ظرفیتهای 11 رشته فعال در جهان به صورت یک جا در طول و عرض استان گیلان است، گفت: با داشتن همه این ظرفیتها و با توجه به مبانی گردشگری، از گردشگری سلامت گرفته تا اکوتوریسم، گردشگری سلامت نیز نیازمند یک برنامه ریزی همه جانبه و هماهنگی بین بخشی دولتی و خصوصی است.
وی با بیان اینکه امروزه برای رفع مشکلات بخش سلامت، نیازمند به کارگیری سیستمهایی با تکنولوژی روز دنیا هستیم، اضافه کرد: این مسئولیت بر عهده نهادهای مربوطه، برای ایجاد شبکه های تحت نظارت که اطلاعات مورد نیاز را در اختیار گردشگران قرار دهند، است.
بازاریابی گردشگری سلامت، منجر به ارتقا اشتغالزایی
مدیرکل میراث فرهنگی استان گیلان، اقدام برای دستیابی به سهم عادلانه بازار آسیای میانه را از جمله فرصتها برشمرد و ادامه داد: بخش خصوصی، درمان و گردشگری نیز میتوانند از این فرصت برای ارتقا همکاری در زمینه گردشگری سلامت منتفع شوند.
وی با بیان اینکه دفاتر خدمات مسافرتی باید در راستای توسعه گردشگری سلامت حضوری پررنگتر داشته باشند، اظهار داشت: شرکتهای بیمه باید راهها و نحوه همکاری برای ارائه خدمات بیمه به افراد بیمهگذار و همچنین خدمات بیمهای فرا مرزی میان کشورهای آسیای میانه و استانمان را مورد بررسی قرار دهند.
سرمایهگذاری گردشگری سلامت اهم ضرورتهای توسعه گردشگری استان
وی با اشاره به جایگاه گردشگری سلامت در جهان، تصریح کرد: در بررسیهای اجمالی درآمد گردشگری سلامت در جهان که در سال2005 ،20میلیارد دلار بود، در سال 2007 سه برابر، یعنی به 56 میلیارد دلار رسیده است.
عزیزی، خاطرنشان کرد: با وجود ظرفیتهای گردشگری در استان، میتوان سهم قابل توجه ای از درآمد زایی گردشگری را افزایش داد و از آن کاربردیتر استفاده کرد.
پایان پیام/
نظر شما