به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، پنجشنبه (۳۰ بهمن) سیزدهمین اتوبوس مطالبه گری به همت بسیج رسانه استان و با حضور علی عسکری، شهردار منطقه چهار و خبرنگاران برگزار شد.
در اولین مسیر به اتفاق شهردار منطقه چهار، از بوستان سلمان فارسی در محله سلمان فارسی در حوزه استحفاظی منطقه چهار بازدید شد که این بوستان جزو افتتاحیه اخیر شهرداری بود که با حضور شهردار کرمان و تعدادی از اعضای شورای اسلامی شهر و مدیران شهرداری، در ایام الله دهه فجر به بهره برداری رسیده است.
علی عسکری در حاشیه بازدید از این بوستان با بیان اینکه این بوستان در راستای پویش «هر هفته-یک افتتاح» شهرداری بود و مورد استفاده مردم این منطقه قرار گرفته است، گفت: زمین این بوستان کاربری فضای سبز داشته و چندین سال حالت متروکه به خود گرفته بود که اکنون به بوستان تبدیل شده است.
شهردار منطقه چهار با اشاره به عملکرد شهرداری در این منطقه از جمله جمع آوری آب های سطحی و بحث تنظیف، ادامه داد: درخواست اصلی این محله ساخت بوستان بود که این بوستان آخرین پروژه افتتاحیه شهرداری منطقه چهار است که به صورت امانی با هزینه بسیار کم کار کردیم و 4 هزار متر زیربنا دارد و در بهمن ماه به بهره برداری رسید و مورد استقبال شهروندان این منطقه قرار گرفت.
وی افزود: این بوستان امکاناتی از جمله روشنایی، نیمکت برای نشستن، وسیله های ورزشی، آبنما، زمین ورزشی و فضای سبز دارد و همچنین فضایی شده که بچه های محله می توانند در این بوستان بازی کنند و قسمت کوچکی از این بوستان را به زمین ورزشی اختصاص دادیم.
عسکری در ادامه بازدید در اتوبوس به سئوالات خبرنگاران پاسخ داد و در خصوص بحث حاشیه نشینی با بیان اینکه از ابتدای سال بحث مبارزه با حاشیه نشینی و ساماندهی سکونت های غیررسمی مورد توجه و دستور ویژه دادگستری و استانداری قرار گرفته است، اظهار کرد: در بحث شهرک صنعتی جلسات مختلفی گرفته شده و مشکلات مشخص و بررسی شدند و راهکارها ارائه شد اما باید گفت که نمی توان نسخه واحد برای حاشیه نشینی نوشت.
وی خاطر نشان کرد: یکی از اولین اقدامات تحقق یافته در منطقه شهرک صنعتی، فعال بودن کوره های آجرپزی و آهک پزی است که بالغ 15 کوره فعال در منطقه باعث آلایندگی هوا و همچنین مامن امنی برای معتادین متجاهر و ... شدند که آسیب های اجتماعی را به دنبال دارد.
شهردار منطقه چهار ادامه داد: حکم تعطیلی و پلمب تمام کوره ها صادر و انشعاب آب و گاز کوره ها جمع آوری شد و با اختصاص فضای مناسبی در دشت زحمتکشان توانستیم مشکلات را حل کنیم.
وی در خصوص ساخت و سازها، بیان کرد: متاسفانه حدود ۹۰ درصد این ساخت و سازهایی که در شهرک صنعتی است؛ خلاف و بدون مجوز شهرداری است و برای این 90 درصد مساکن خلاف همه را ممیزی کردیم اما آن هایی که جز مستثنیات بودند و مشکل مالکیتی نداشتند، عوارض این ها 36 ماه تقسیط و بدون پیش پرداخت شود تا بتوانیم مجوزهای آب و برق و مشکلات اهالی را برطرف کنیم.
عسکری خاطرنشان کرد: شهرک صنعتی یک مشکل دیگر داشت اینکه معابر آن مشخص نبود و معابر شکل نگرفته بود که در این زمینه معابر را شکل دادیم و ضایعات را جمع آوری کردیم و الان روزانه 100 تن خاک و نخاله از منطقه جمع آوری می کنیم.
وی از شروع زیرسازی در این منطقه خبر داد و گفت: آسفالت در دستور کار ویژه است و در شهرک نزدیک به 130 هزار متر آسفالت شده که مردم به راحتی می توانند استفاده کنند و همچنین حدود 6 هزار متر مربع جدول گذاری و خاکریزی آن انجام شده و درختکاری آن هم در فصل درختکاری انجام می شود و در دستور کار است.
شهردار منطقه چهار با اشاره به اینکه آبرسانی برای فضای سبز این محله صنعتی انجام شده است، ادامه داد: چون محله صنعتی در محدوده شهری قرار گرفته است، ما وظیفه داریم خدمت رسانی کرده و امکانات اولیه را برای آن ها فراهم کنیم.
وی اظهار کرد: با تبیین خط محدوده از طریق کانال کنی و نصب دیواره های از پیش ساخته شده از گسترش حاشیه نشینی جلوگیری شده و پایان محدوده خدمات شهرداری را مشخص کردیم تا حداقل در آینده حاشیه نداشته باشیم و همین مقدار که هست ساماندهی کرده و از گسترش حاشیه نشینی جلوگیری کنیم.
مسیر بعدی اتوبوس مطالبه گری به سمت شهرک صنعتی بود که به اتفاق شهردار شهرک صنعتی بازدید شد و شهردار پای درد دل برخی مردم این منطقه نشست و اولین خواسته مردم شهرک این بود که با توجه به اینکه زیرسازی آسفالت انجام شده، آسفالت نیز انجام شود و همچنین ایجاد فضای سبز و امکانات شهری از دیگر مطالبات مردم بود.
مهندس عسکری در حاشیه بازدید از این منطقه بیان کرد: سالن ورزشی در شهرک صنعتی در دستور کار و همچنین یک خانه فرهنگ در شهرک با پیشرفت 70 درصدی در حال ساخت است.
شهردار منطقه چهار نیز بیان کرد: شهرک صنعتی با جمعیتی بیش از ۹ هزار نفر و در مساحتی به وسعت ۵۰۰ هکتار است.
مطهره اخلاقی، شهردار شهرک صنعتی ضمن خیر مقدم از حضور شهردار منطقه چهار و خبرنگاران به تشریح شرایط و زیرساخت های منطقه پرداخت و گفت: برخی مسئولین فقط حرف می زنند و در زمان انتخابات حضور پیدا می کنند.
شهردار محله شهرک صنعتی از حضور فرزندان نخبه، مذهبی و با استعداد در این منطقه سخن به میان آورد و افزود: سپاه و هیئت های مذهبی پای کار آمدند و تعهد آماده سازی زیرساخت ها را دادند و خواستار انعقاد تفاهم نامه با شهرداری شدند که مورد استقبال قرار نگرفته است.
به قسمت دیگری از شهرک صنعتی رفتیم که در انتهای خیابان داروگر شاهد غیر فعال بودن ۱۵ کوره هستیم.
15 کارگروه از جمله کارگروه عمران، خانواده، بهداشت، جوانان، ورزش و ... داریم و همچنین یک شورا در این محل تشکیل شده که مشکلات مردم و کارهایی که در منطقه نیاز است، انجام شود.
مهندس عسکری در اینجا بیان کرد: کوره ها با اخطارهای مرتب در دستور کار شهرداری کرمان و منطقه چهار قرار گرفته و با توجه به وسعت منطقه نیازمند همکاری دیگر دستگاه ها نیز هست تا بتوانیم مشکلات شهرک را برطرف کنیم.
وی گفت: پیشنهاداتی به کمیته نامگذاری شهرداری دادیم و ان شالله تصمیم گیری شده و نام شهرک تغییر پیدا می کند.
شهردار منطقه چهار بیان کرد: بوستان امید در شهرک صنعتی افتتاح شده و همچنین بوستان جدیدی در دستور کار است و سرانه آموزشی و فرهنگی شهرک صنعتی مشخص شده و خیرین پای کار هستند که با همکاری شهرداری پیش برود.
وی با بیان اینکه 120 هزار هکتار اراضی دولتی در این محدوده قرار دارد که به صورت غیر رسمی تصرف و آلونک ساخته شده است، بیان کرد: از طرح تقسیط ۳۶ ماهه عوارض و نوسازی بدون پیش پرداخت تنها 20 درصد در یک ماه اخیر که این طرح عملیاتی شده استقبال کردن این قشر شامل کسانی زمین ها مشکل نداشته است.
در آخرین بازدید از شهرک صنعتی رفتیم که آخرین محدوده خدمات شهرداری منطقه چهار بود و بیشترین مطالبه مردم آنجا آسفالت و آب آشامیدنی بود و بعضی از اهالی آن منطقه درخواست روستا شدن این منطقه را داشتند تا شاید مزیت ها و امکانات بهتری داده شود.
شهردار منطقه چهار در انتهای این بازدید در پاسخ به اینکه در راستای عدالت اجتماعی و توسعه در این منطقه چه برنامه ای دارید؟ گفت: در خصوص توسعه متوازن خدمات اجتماعی و عمرانی یک نهضت آسفالتی در شهرداری کرمان شکل گرفت و الحمدلله نزدیک به 200 هزار متر در چند ماهه سال جاری در سطح منطقه 4 آسفالت و زیرسازی انجام دادیم.
وی ادامه داد: یعنی بیشتر از هر 4 منطقه دیگر در سطح شهر متراژ آسفالتی که در مناطق کم برخودار مانند سرآسیاب و شهرک صنعتی انجام شد، حدود 200 هزار متر بوده و می بینیم که بیشتر از مناطق دیگر به این منطقه رسیدگی شده است تا عدالت حفظ شود و همچنین در همه مسائل و موارد خدمات شهری هم همینطور است.
عسکری افزود: در این چند ماهه در این منطقه سه پارک سلمان فارسی، زریسف و همچنین بوستان امید هم افتتاح شده است و از ابتدای امسال تاکنون نزدیک به 10 هزار متر آسفالت در کل منطقه انجام شده و 200 هزار متر آسفالت اضافه شده و 10 هزار متر جدول گذاری اضافه شده است و در منطقه یک خانه فرهنگ داشتیم که پیشرفت 70 درصدی دارد و همچنین یک خانه فرهنگ دیگر هم احداث و بازسازی شده و مورد استفاده قرار گرفته است.
سیزدهمین اتوبوس مطالبه گری استان کرمان هم به پایان رسید و این گوی و میدان برای عملِ مسئولان تا نمی از یم مشکلات مردمی را با همت خویش بردارند.
نظر شما