دستگیری بیش از 2 هزار معتاد در 10 ماه نخست امسال

سرهنگ خانچرلی از دستگیری بیش از 2 هزار معتاد و 400 مورد جیب بری در 10 ماه نخست امسال در مترو خبرداد و گفت: برخورد با دستفروشان مترو وظیفه شهرداری است.

سرهنگ محسن خانچرلی، رئیس پلیس پیشگیری تهران بزرگ پیرامون اقدامات پلیس درخصوص درگیری‌های صورت گرفته در مترو به خبرنگار شبستان گفت: یکی از اهداف استقرار یگان انتظامی مترو، برقراری نظم، امنیت و آرامش برای شهروندان و همچنین مبارزه با انواع سرقت‌ها به ویژه جیب‌بری و کف‌زنی است.

 وی بااشاره به برخورد با مزاحمان در مترو، اظهارکرد: مزاحمت شامل دو جنبه می‌شود، مزاحمتی که شاکی خصوصی داشته باشد، دیگری مزاحمتی که افراد برای بانوان یا سایر مسافران در مترو ایجاد می‌کنند که در این شرایط مأموران پلیس مترو راساَ وارد عمل شده و با مزاحمان برخورد می‌کنند که ما نمونه‌های بسیاری از این نوع مزاحمت‌ها را در مترو شاهد هستیم و در بعضی مواقع برخوردهای لازم صورت گرفته و در بعضی مواقع نیز با مراجعه شکاک، برای مزاحمان تشکیل پرونده می شود و به مراجع قضایی تحویل داده می‌شوند.

وی عدم رعایت نوبت توسط مسافران را از عمده‌ترین دلایل درگیری‌ها در مترو خواند و خاطرنشان کرد: بیشتر این نوع درگیری‌ها همان آنجا با وساطت پلیس برطرف می شود ولی اگر شاکی گذشت نکند به مراجع قضایی تحویل داده می‌شوند. آمار قابل توجهی نیز در این خصوص نداریم.

سرهنگ خانچرلی یادآورشد: جیب‌بری و کف‌زنی ازجمله سرقت‌های موجود در مترو است که افرادی باحضور در مترو به اصطلاح به سیاه‌کنی افراد می‌پردازند و پول‌های مسافران را به سرقت می‌برند که در این زمینه نیز پلیس مترو افرادی را دستگیر کرده است.

سرهنگ خانچرلی از دستگیری و جمع‌آوری بیش از 2 هزار معتاد از 10 ماهه نخست سال جاری در مترو خبرداد و افزود: از چهره‌های آنها مشخص است که معتادان پرخطر هستند.

وی همچنین از دستگیری‌ و جمع‌آوری بیش از 400 مورد درقالب جیب‌بری، کف‌زنی و سیاه‌کنی خبرداد.

وی با بیان اینکه مبارزه با مواد مخدر از دیگر وظایف یگان انتظامی مترو است، تصریح کرد: تعدادی افراد معلوم‌الحال با استفاده از موقعیت مترو اقدام به توزیع موادمخدر در مترو می‌کنند که در این زمینه نیز دستگیری‌هایی صورت گرفته است.

وی اظهارکرد: برخورد با دستفروشان از دیگر اقدامات یگان انتظامی مترو است. هر چند وظیفه جمع‌آوری آن برعهده شهرداری تهران می‌باشد. برخورد ما با این گروه به دلیل اعتراض مسافران است زیرا اکثر مسافران با مراجعه به پلیس مترو اظهار می‌دارند که این دستفروشان موجب سلب آرامش و حواس‌پرتی آنها شده در بسیاری مواقع نیز از تردد در ایستگاه مورد نظر غافل می شوند.

سرهنگ خانچرلی تصریح کرد: اکثر دستفروشان و متکدیان داخل مترو روزانه مبالغ زیادی را در پوشش مظلوم نمایی و فروش اجناس تاریخ مصرف گذشته به دست می‌آورند، این افراد که با جریحه دار کردن عواطف و استفاده از حس ترحم شهروندان اقدام به فروش اجناس خود می‌کنند و وضعیت ظاهری خود را چه از نظر پوشش بدنی و یا حالت چهره طوری می‌آرایند که بیشترین اثرگذاری را بر روی افراد داشته باشد و کمتر از کنار آن‌ها بگذرد و سودی را با خرید و یا کمک به آن‌ها برای این افراد حاصل کنند.

وی با بیان اینکه مترو محل عرضه کالا نیست، اظهارکرد: اکثر این دستفروشان از فرصت سوء استفاده کرده و در مترو اقدام به اعمال مجرمانه مانند جیب‌بری، کف‌زنی، توزیع موادمخدر و  توزیع و فروش انواع محصولات فرهنگی(لوح های فشرده) می‌کنند. همچنین گاهی مشاهده می شوده که لوح ‌های فشرده خالی را به مسافران می‌فروشند و چون در مرحله بعد دیگر آن دستفروش حضور پیدا نمی‌کند، از این طریق نیز اقدام به کلاهبرداری می کنند.

وی تصریح کرد: داخل واگن‌های مترو، محل عرضه کالا نیست بلکه محل نقل و انتقال مسافران است، اگر کسی قصد عرضه کالای خود را دارد می‌تواند به بازارهای اطراف تهران (شنبه‌بازار و دوشنبه‌بازار) مراجعه کند.

وی ادامه داد: وظیفه ذاتی پلیس برخورد با دستفروشان نیست بلکه شهرداری باید آنها را به عنوان کسانی که سد معبر کرده و ایجاد مزاحمت می‌کند، جمع‌آوری کند.

سرهنگ خانچرلی با بیان اینکه ایجاد امنیت بدون مشارکت مردم عملی نیست، خاطرنشان کرد: مگر پلیس چقدر می‌تواند برای ایجاد امنیت، نیرو و امکانات فراهم کند، بنابراین تا زمانی که مردم مشارکت نکنند، امنیت لازم برقرار نمی‌شود. اگر هم پلیس در این رابطه اقدامی انجام می‌دهد، قطعا با فشارهای بسیار جدی مواجه می‌شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 102975

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha