مصوبه هسته‌ای مجلس، ریل‌گذاری برای حرکت دولت/کار کمیسیون مشترک مجمع درباره پالرمو و CFT پایان یافت

مصوبه هسته‌ای مجلس، ریل‌گذاری برای حرکت دولت، هیچ قوه ای نمی‌تواند در امر قوای دیگر دخالت کند، جهانگیری به استان گلستان سفر می‌کند، کار کمیسیون مشترک مجمع درباره پالرمو و CFT پایان یافت برخی از اخبار سیاسی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، دولتمردان بیانیه گام دوم را جدی بگیرند، مصوبه هسته‌ای مجلس، ریل‌گذاری برای حرکت دولت، هیچ قوه ای نمی‌تواند در امر قوای دیگر دخالت کند،  جهانگیری به استان گلستان سفر می‌کند، کار کمیسیون مشترک مجمع درباره پالرمو و CFT پایان یافت از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در چهارشنبه ۶ اسفند است.

مصوبه هسته‌ای مجلس، ریل‌گذاری برای حرکت دولت است

برنامه «بدون خط خوردگی» رادیو گفت‌وگو در خصوص تأکید رهبر معظم انقلاب بر حل اختلافات موضوع هسته ای بین دولت و مجلس با دکتر فریدون عباسی، رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی به صورت تلفنی گفتگو کرد.

فریدون عباسی با تصریح بر اینکه مسئولین باید مسئله منافع ملی را ملاک تصمیم گیری های خود قرار دهند، گفت: اساساً برجام برای این بود که منافع ملی را با حل مشکلات تحریمی تأمین کند و ایران نیز تعهدات و محدودیت های بیشتری از آنچه معمول است در زمینه فعالیت های هسته ای بپذیرد.

وی با اشاره به بدبینی هایی که در جامعه نسبت به غرب وجود داشت، اظهار کرد: با وجود آغاز مذاکرات در حوزه هسته ای از سال 1392، اما مقام معظم رهبری بارها فرمودند نسبت به این موضوع خوشبین نیستند. دولت فکر می کرد اگر در برخی از مسائل عقب نشینی کند، می تواند غربی ها را برای رفع تحرمی ها قانع کند. حقیقت این است که در سال های 1382 تا 1384 هم این عقب نشینی ها رخ داده بود اما هدف مورد انتظار به دست نیامد.

رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تیم هسته ای دولت یازدهم و دوازدهم را همان تیم مذاکره کننده سعدآباد عنوان کرد و افزود: فرصت مذاکره در حوزه هسته ای در سپهر سیاسی کشور به دولت داده شد تا یک مشق دیپلماسی جدیدی را اجرا کنند اما نتوانستند از این فرصت استفاده کنند.

وی با تصریح بر اینکه مشی سیاسی دولت برای مذاکره در حوزه هسته ای سبب ایجاد خسارت هایی در منافع ملی شد، عنوان کرد: با اینکه اختیارات زیادی به دولت داده شد اما دولت یازدهم و دوازدهم باز هم موفق نبود زیرا خط قرمزها را رعایت نکردند و نتیجه آن شکست برجام بود.

 

هیچ قوه ای نمی‌تواند در امر قوای دیگر دخالت کند

حجت الاسلام حسن روحانی صبح امروز در جلسه هیات دولت با تبریک فرارسیدن میلاد امام علی (علی) گفت: امیرالمومنین (ع) یکی از ویژگی‌های مهمش این بود که جمع اضداد کرد. این جمع اضداد که گفته می‌شود رحم و عطوفت و دستگیری فقرا، ایتام و مستمندان با دلاوری‌های میدان جنگ است که هیچ کس جرات نمی‌کرد. ایشان می‌فرمود من هیچ وقت پشت به عرب نکردم. این فرد وقتی در برابر یک کودک یتیم در خاک قرار گرفته و او را در آغوش می‌گرفت و با او بازی می‌کرد.

وی ادامه داد: آن همه عدالت و دقت در بیت‌المال و از طرف دیگر، آن آزادگی که ایشان به همه از جمله مخالفان خودش می‌داند. اینکه در مسجد نماز بخواند و عده‌ای با خواندن قرآن نمازشان را قطع کرده و ایشان دوباره نماز بخواند و این کار چند بار صورت بگیرد. بدترین فحاشی‌ها در برابرشان انجام شود و اینکه از او سوال می‌کردند و ایشان پاسخ می‌داد.

رییس‌جمهور با بیان اینکه علم و بیان امیرالمومنین (ع) را هم نمی‌توانستند تحمل کنند، اظهار داشت: ۲۵ سال صبر در روزهای سخت، آن ظلم و پایمال شدن حق‌ها، توهین به دخت پیامبر، امیرالمومنین (ع) به خاطر برهم نپاشیدن نظام اسلامی نوپا و حفظ وحدت، صبر کرد. وقتی عدالت، اخلاق، شهامت، شجاعت، صبر، ایستادگی و تحمل در کنار هم قرار بگیرد، زیبا می‌شود. آن چیزی که خدا از ما خواسته و پیامبر را الگوی ما قرار داده است، حسن نیکوست.

روحانی با بیان اینکه وقتی قرآن می‌خواهد از پیامبر (ص) تمجید کند، به اخلاق نیکو و ادب‌شان اشاره می‌کند، تصریح کرد: امیرالمومنین (ع) باید الگوی ما باشد که برای وحدت جامعه، منافع مردم و... صبر و بردباری می‌کرد. مظلومیتی که ایشان داشت کمتر مظلومی مانند ایشان داشت. حتی در دوران دولت و خلافت ایشان، مظلوم‌ترین فرد بود و از مظلوم‌ترین شخصیت‌های تاریخ بشریت است.

وی افزود: امیرالمومنین (ع) باید الگو، نمونه و راهنمای ما باشد. باید حرکات و سکنات ما مانند امام (ع) باشد وگرنه رفتار و اعمال ما متفاوت باشد، این درست نیست. او امام متقین و مومنین است. باید در مقام عمل مقتدای ما باشد و پشت او عمل کنیم.

رییس دولت تدبیر و امید با اشاره به روز پدر خاطرنشان کرد: پیامبر (ص) فرمودند من و علی (ع)، پدران این امت هستیم. به حق روز پدر است هرچند با توجه به شرایط کرونایی، ترجیح آن است که کنار هم آمدن و جمع شدن‌ها نباشد و رسم ادب این است که همجواری فیزیکی نباشیم.

 

جهانگیری به استان گلستان سفر می‌کند

اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور به منظور افتتاح و بازدید از چند پروژه مهم در زمینه راه، کشاورزی، روستایی و صنعت روز شنبه هفته آینده نهم اسفند به استان گلستان سفر می‌کند.

جهانگیری در این سفر یک روزه ضمن شرکت در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان گلستان و دریافت گزارشی از آخرین وضعیت اجرای طرح‌های اقتصاد مقاومتی استان، مسائل و مشکلات این استان را نیز مورد بررسی قرار خواهد داد.

شرکت در نشست نخبگان و فعالان اقتصادی و اجتماعی استان گلستان از دیگر برنامه‌های معاون اول رییس جمهور در این سفر خواهد بود.

همچنین تعدادی از وزرا و معاونین وزرا در این سفر جهانگیری را همراهی خواهند کرد.

 

کار کمیسیون مشترک مجمع درباره پالرمو و CFT پایان یافت

محسن رضایی روز چهارشنبه در حساب توییتری خود نوشت: پنج نماینده دولت در جلسه دیروز کمیسیون مشترک مجمع تشخیص حضور یافتند. محمد جواد ظریف، بیژن زنگنه، فرهاد دژپسند، عبدالناصر همتی و لعیا جنیدی در این جلسه، استدلال‌های خود و دولت را مطرح کردند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: کار کمیسیون مشترک درباره پالرمو و CFT پایان یافت و پیشنهادات برای طرح در صحن مجمع تشخیص آماده شد.

 پالرمو و CFT دو لایحه از چهار لایحه مرتبط با گروه ویژه اقدام مالی است FATF است که بررسی آن در سال‌های اخیر در مجمع متوقف مانده است.

 

دولتمردان بیانیه گام دوم را جدی بگیرند

بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی به عنوان یک نقشه راه کاملپیش روی نظام اسلامی است  که در ۲۲ بهمن ۱۳۹۷ توسط رهبر انقلاب در 40 سالگرد انقلاب اسلامی تبین شد در همین رابطه گفتگویی با حجت الاسلام عبدالعلی گواهی معاون تربیت و آموزش دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی معظم کل قوا به شرح زیر ارایه می شود.

 

در کدام یک از مراحل شکل گیری نظام اسلامی با توجه به تبیین مراحل پنج گانه آن از سوی رهبر انقلاب قرار داریم؟

در فرمایشات رهبر انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب در حقیقت نقشه راهی برای کشور، مسئولان، جوانان و تمام آحاد جامعه تبیین شد. در این بیانیه اقدامات و کارهایی که قبل از پیروزی انقلاب انجام شده است و پس از پیروزی انقلاب و در ادامه مسیر در دوران چهل ساله انقلاب اسلامی اقدامات مهم و کلیدی انجام شده، تبیین شد. رهبر انقلاب در این بیانیه نقشه راه را به سمت و سویی بردند که ما باید در چهل ساله دوم انقلاب یا گام دوم انقلاب  در بسیاری از آسیب هایی که در گذشته با آن مواجه بودیم، کنار گذاشته و به نقاط قوت توجه کنیم و ضعف ها و نواقص خود را برطرف کنیم.

 

در بیانیه گام دوم چند مرحله برای انقلاب اسلامی ترسیم شده است؟

مراحل پنج گانه ای که رهبر انقلاب برای انقلاب اسلامی ترسیم کردند که یک بخش آن تمدن سازی است، باید بدانیم که اتفاقات خوبی در مسیر انقلاب اسلامی افتاده است که بعضی آن را سیاه نمایی می کنند و تصور می کنند که پس از پیروزی انقلاب کاری انجام نشده است اما باید بدانیم که قبل از انقلاب چه بودیم و در کدام نقطه قرار داشتیم و اکنون در کدام نقطه و مسیر قرار داریم. با این نگاه متوجه می شویم که به طور جدی و حقیقی پس از پیروزی انقلاب کارها و اقدامات بزرگ و اساسی انجام شده است و اگر دستاوردهای انقلاب اسلامی را نگاه کنیم، می بینیم که این دستاوردها قابل شمارش نیست.

 

جایگاه ایران قبل و بعد از پیروزی انقلاب چگونه بود؟

کتاب هایی در زمینه دستاوردهای انقلاب اسلامی نوشته شده است که بدانیم ما قبل از انقلاب چه بودیم و پس از انقلاب به چه چیزی رسیدیم. مراکز درمانی ما در کدام نقطه قرار داشتند، جاده ها، کشاورزی، واردات، صادرات، فولاد، راه آهن، حمل و نقل هوایی، اقتصاد، فرهنگ، مخابرات، موسسات علمی و پژوهشی در چه جایگاهی قرار داشتند و اکنون چه رشد فزاینده ای را پیش رو داریم البته در این میان ما دارای ضعف هایی بودیم که می توانستیم بهتر از این نیز باشیم.

 

نظام اسلامی در طی 40 سال از چه بحران هایی عبور کرده است؟

در این چهل سال تهاجمی که علیه جمهوری اسلامی و ملت شریف ایران صورت گرفته است، کم نبوده است. جنگ هشت ساله را بر ما تحمیل کرده اند و پس از آن تحریم ها و موارد دیگر را نیز از پی یکدیگر علیه ما به کار برده اند، تحریم ناجوانمردانه ای که 40 سال است در آن قرار داریم و از فروش کالاهای اساسی به ما مضایقه کردند اما باز شاهد پیشرفت های روزافزون هستیم. رهبر انقلاب در بیانیه گام دوم فرمودند که ما می توانستیم بهتر از این باشیم و یقین داشته باشیم که این کار اتفاق می افتد و کار نشدنی و غیر ممکن نیست.

 

 

کد خبر 1030511

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha