آنچه در جامعه به عنوان معروف مطرح می شود، باید از دین ما سرچشمه گرفته باشد

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، با تاکید بر اینکه آنچه در جامعه به عنوان معروف مطرح می شود، باید از دین ما سرچشمه گرفته باشد، گفت: اموری در دین داریم که هنوز نتوانسته ایم آنها را به عرف اجتماعی تبدیل کنیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از فارس، دکتر منصور طبیعی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، امروز(15دی) در همایش "حریم حیا" که در تالار حافظ شیراز برگزار شد، گفت: اگر از زاویه و نگاه فرهنگی اجتماعی به مقوله امر به معروف و نهی از منکر نگاه شود، در می یابیم که حکمت الهی بر این بوده تا فرضیه امر به معروف و نهی از منکر، مختص امر به واجب و نهی از حرام نباشد.
 

این استاد جامعه شناسی، با اشاره به وجود نظرات مختلف بین فلاسفه و محققان، ادامه داد: آنچه مسلم می باشد این است که جامعه اسلامی به ویژه شیعه و ایرانی به عنوان پرچم دار شیعه، به طور ویژه دارای آرمانی است که تلاش می کند آنچه در جامعه به عنوان معروف مطرح می شود، باید از دین ما سرچشمه گرفته باشد.
 

طبیعی، افزود: در جامعه کنونی بعضی از معروفات از دین نشأت گرفته اند و بعضی نیز حاصل جوامع دیگر و یا غربزدگی است که جزو رسوم شده و مردم آن را تکرار می کنند و منشأ دینی ندارند، اموری نیز در دین داریم که هنوز نتوانسته ایم آنها را به عرف اجتماعی تبدیل کنیم.
 

وی با طرح این سوال که چگونه می توان فاصله بین واجب و معروف، حرام و منکر را طی کرد؟ اظهار داشت: واجب و حرام در دایره دینی قرار دارند و معروف و منکر در دایره فرهنگ هستند و وظیفه اساتید دانشگاه، پژوهشگران و عامه مردم و مسئولان به ویژه کارگزاران فرهنگی این است که توسط ابزار هایی که در اختیار هست، واجبات دینی را در جامعه به فرهنگ تبدیل کنند.
 

وی خاطرنشان کرد: در نتیجه کنترل اجتماعی خود مردم، در جامعه امر به معروف و نهی از منکر نهادینه می شود و فرهنگ سازی صحیح از دین ما نشأت می گیرد و این رفتار دینی است که می تواند به فرهنگ جامعه تبدیل شود.
 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، در ادامه مهم ترین ابزار برای فرهنگ سازی و عرف اجتماعی جامعه را، ابزار هنر دانست و اضافه کرد: مهم ترین وسیله انتقال پیام به گیرنده پیام که امروز بیشتر جوانان هستند، هنر است و شعر یکی از مهم ترین رسانه های انتقال پیام است که می تواند از جمله با اهمیت ترین ابزار های هنری برای فرهنگ سازی باشد.
 

رضا زاده، مسئول ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان فارس، نیز در این همایش گفت: مدت یکسال است که با رویکردی فاخر تلاش داریم تا با برنامه ریزی مناسب فعالیت های فاخر را در مقوله امر به معروف و نهی از منکر در استان فارس، تولید کنیم.
 

وی افزود: این همایش با هدف ارتقا و احیای اجتماعی با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس و یاری شاعران برجسته فارس، به تولید اشعار در این زمینه پرداخته است.
 

مسئول ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان فارس، اضافه کرد: در این همایش که با نام حیا مطرح شده با ابعادی گسترده تر به حیاء نگاه در برادران و خواهران که مسئله مهمی است یعنی «حیاء چشم» توجه شده که قرآن آن را در روابط مرد و زن و نامحرم به صورت مهم تری مطرح کرده است.

پایان پیام/

 

کد خبر 10308

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha