«مسجد؛ کانون مهر علوی»؛ پویشی برای جریان سازی درباره ابعاد فرهنگی سوانح طبیعی

ابعاد فرهنگی سوانح طبیعی و نیازهای معنوی آسیب دیدگان این رخدادها موضوعی است که می توان با پویش هایی همچون «مسجد؛ کانون مهر علوی» بیش از پیش مورد توجه قرار داد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، شبستان به تازگی و پس از وقوع زلزله سی سخت با راه اندازی پویشی رسانه ای «مسجد؛ کانون مهر علوی» در تلاش است تا رسالت خود را در آگاه سازی افکار عمومی و جلب توجه نهادهای مختلف به این رخداد به انجام برساند.  

 

زلزله سی سخت همچون بسیاری از بلایای طبیعی در کشور ما، با آسیب به جان و مال مردم همراه بود. شاید در ابتدا به نظر برسد در این شرایط، تنها باید به نجات زلزله زدگان و وضعیت اسکان و تغذیه آن ها رسیدگی کرد اما با نگاهی دقیق تر نیازهای معنوی زلزله زدگان نیز خودنمایی می کند. به این معنا که مردان و زنانی که در اثر رخداد طبیعی دچار شوک از دست دادن عزیزان و ویرانی خانه هایشان شده اند، حالا برای عبور از این شرایط سخت بیش از هر زمان به امید نیاز دارند و این چیزی نیست که تنها با چادر و غذا تامین شود. از سوی دیگر در همه بلایای طبیعی کودکانی حضور دارند که بی خبر از همه جا خود را در میانه بحران می یابند و صدمات روحی را تجربه می کنند. به همین خاطر توجه به نیازهای معنوی مردم آسیب دیده باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد. موضوعی که سرویس فرهنگی خبرگزاری شبستان قصد دارد در قالب تولید گزارش و گفتگو با صاحبنظران عرصه فرهنگ و هنر بدان بپردازد. گفتگوی «پویش "مسجد؛ کانون مهر علوی" حرکتی انسانی، اخلاقی و ارزشمند است» از جمله مطالبی است که تاکنون در این زمینه منتشر شده است.

 

نکته جالب توجه این که روز گذشته شورای فرهنگ عمومی کشور نیز جلسه 754 خود را به همین موضوع اختصاص داد. جلسه ای که با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رییس سازمان مدیریت بحران کشور و جمعی از مدیران فرهنگی برگزار شد و ابعاد فرهنگی کمک رسانی به مناطق آسیب دیده در اثر بلایای طبیعی را مورد توجه قرار داد.

 

سیدعباس صالحی در این جلسه به سندی اشاره کرد که براساس مطالعات «پژوهشگاه سوانح طبیعی» تهیه شده و در آن به ابعاد فرهنگی اجتماعی سوانح طبیعی پرداخته شده است. وزیر ارشاد در این زمینه تاکید کرد: «باید فرهنگ توقعات مردم در موقعیت بحران، حین بحران، کمک‌های مردمی و آرامش در بحران را که جزء معضلات ستاد بحران کشور است را مدنظر قرار دهیم.»

 

آن چه صالحی بدان اشاره کرده در واقع موضوعاتی است که شاید تاکنون کمتر مورد توجه قرار گرفته یا حداقل به صورت سیستماتیک موضوعیت نیافته است. بر همین اساس می توان موضوع را به زیرشاخه هایی در مدیریت بحران سوانح طبیعی تقسیم کرد و به طور ویژه مورد بررسی قرار داد.

کد خبر 1031102

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha