حجتالاسلام «محسن پورمحمد» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، اظهار داشت: ویژگی اساسی شخصیت برجستهای مانند مالک اشتر و خصوصیت شهدایی نظیر شهید زینالدین و حاج قاسم سلیمانی تبعیت محض و بیقید و شرط از ولایت است و دشمنان و در رأس آن آمریکاییهای ذلیل هم از همین امر وحشت دارند.
معاون آموزشی بنیاد غدیر گیلان عنوان کرد: ما در نماز سوره حمد را میخوانیم و در نماز میگوییم اهدناالصراط المستقیم و انعمت علیهم حال سؤال اینجاست که این انعمت علیهم چه کسانی هستند و باید این موضوع را قرآن کریم مشخص کرده باشد و اینها همان کسانی هستند که پروردگار متعال به آنها نعمت داده است.
پورمحمد با بیان اینکه ما همواره از خداوند میخواهیم که ما را به راه راست و راهی که به آنها نعمت داده شده هدایت کند تصریح کرد: خداوند در آیه 69 سوره آل عمران این موضوع و کسانی که به آنها نعمت داده شده را مشخص کرده است خداوند در اینجا از چهار گروه انبیاء، صدیقین، شهدا و صالحین یاد میکند.
استادیار دانشگاه علوم پزشکی گیلان با تاکید بر اینکه صراط مستقیم مطابق با قرآن کریم همان راهی است که خداوند متعال به چهار گروه یاد شده نعمت داده است اضافه کرد: یک شجره طیبه در قرآن کریم داریم و یک شجره خبیثه که آنها همان کسانی هستند که گمراه شدند و در مقابل شجره طیبه قرار گرفتند.
وی ویژگی اساسی و اصلی شجره طیبه را تبعیت از رسول خدا(ص) خواند و ابراز داشت: در آیه 65 سوره مبارکه نساء هم خداوند متعال میفرماید؛ فَلَا وَرَبِّكَ لَا يُؤْمِنُونَ حَتَّىٰ يُحَكِّمُوكَ فِيمَا شَجَرَ بَيْنَهُمْ ثُمَّ لَا يَجِدُوا فِي أَنْفُسِهِمْ حَرَجًا مِمَّا قَضَيْتَ وَيُسَلِّمُوا تَسْلِيمًا یعنی قسم به خدای تو که اینان اهل ایمان نمیشوند مگر آنکه در خصومت و نزاعشان تنها تو را حَکَم کنند و آنگاه به هر حکمی که کنی اعتراض نداشته، کاملاً (از دل و جان) تسلیم (فرمان تو) باشند.
معاون آموزشی بنیاد غدیر گیلان در ادامه اضافه کرد: حتی در زمان پیامبر اکرم(ص) هم ایشان که نمیتوانست برای تبلیغ دین مبین اسلام سفر کند جعفرطیار را به عنوان نایب خود به حبشه یا همان اتیوپی کنونی فرستاد یا حضرت امام حسین(ع) مسلمبنعقیل را فرستادند بنابراین در زمان کنونی مردم باید از میان خود افرادی را که ویژگیهای لازم را دارند برای رهبری دینی انتخاب کنند.
پورمحمد با بیان اینکه وقتی شخص مورد نظر در جامعه اسلامی انتخاب شد همه ملزم به تبعیت از او هستند تصریح کرد: اینطور نیست که مردم در زمان حیات پیغمبر اکرم(ص) از رهبری دینی تبعیت کنند اما بعد از ایشان تبعیت نکنند، ولایت فقیه الان نماد رهبری جهان اسلام است و همه باید تبعیت کنند.
استادیار دانشگاه علوم پزشکی گیلان با تاکید بر اینکه اگر فرد ایمان داشته باشد راه درست را گم نمیکند یادآور شد: کسانی ممکن است در این دنیا و در جاهای دیگری ادعای رهبری دینی داشته باشند اما آن فقط و فقط یک ادعا است از طرفی خود شرق و غرب هم می داند که نماد رهبری جهان اسلام ایشان هستند و از او حساب میبرند.
وی تبعیت از ولایت را بر اساس قرآن کریم علامت ایمان دانست و با اشاره به اینکه اگر کسی در بعد قضیه تبعیت از ولایتفقیه اشکال داشته باشد از حیث ایمان مشکل دارد اظهار داشت: در زمان رسول خدا(ص) هم همینگونه بود زیرا ایمان درجاتی دارد و در نماز هم همه ما در حالیکه از خداوند میخواهیم ما را به راه راست هدایت کند از او میخواهیم که ما را در همین راه ثابت قدم نگه دارد.
معاون آموزشی بنیاد غدیر گیلان عنوان کرد: نمیشود کسی بگوید که من مسلمان هستم بعد نسبت به رهبری دینی بی تفاوت باشد از طرفی اصطلاحات قرآن واقعا معجزه است و باید توجه داشت که چرا گفته شده يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا أَطِيعُوا اللَّهَ وَأَطِيعُوا الرَّسُولَ وَأُولِي الْأَمْرِ مِنْكُمْ ۖ بنابراین تبعیت و ولایتپذیری امری بسیار مهم است و ریشه در قرآن دارد و خلاف آن واقعا خطرناک است.
پورمحمد با بیان اینکه خداوند از هر چه بگذرد از رهبری نظام اسلامی نمیگذرد و جامعهای که نسبت به این موضوع بی تفاوت باشد قطعا گرفتار مشکلات عدیده میشود اضافه کرد: مؤمن نه تنها باید از این امر تبعیت کند بلکه این تبعیت نباید از روی اجبار باشد و باید در جان خود باور و ایمان داشته باشد و تسلیم باشد.
استادیار دانشگاه علوم پزشکی گیلان افزود: ما مرتبا در نماز میگوییم که حیعلیالاصلاح و حی علی خیرالعمل یعنی بشتاب به سوی بهترین عمل؛ و در ابتدای قرآن هم آمده الم﴿١﴾ ذَٰلِكَ الْكِتَابُ لَا رَيْبَ ۛ فِيهِ ۛ هُدًى لِلْمُتَّقِينَ ﴿٢﴾الَّذِينَ يُؤْمِنُونَ بِالْغَيْبِ وَيُقِيمُونَ الصَّلَاةَ وَمِمَّا رَزَقْنَاهُمْ يُنْفِقُونَ ﴿٣﴾ بنابراین مسلمان و آن کسی که میخواهد یار امان زمان(عج) باید در این تراز قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه بهترین عمل و در اینجا ولایت دقیقا همان راهی است که پیغمبر اکرم(ص) ترسیم کرد یادآور شد: مسلمان کسی است که ایمان به خدا دارد و عمل صالح انجام میدهد و سعی میکند در خیرات مسابقه بگذارد از سویی وقتی مسلمان در نماز بارها میگوید که بشتاب به سوی بهترین عمل آیا میتواند زمانی که نمازش به پایان رسید به سمت بدترین عمل برود و مسلمان هم باشد.
معاون آموزشی بنیاد غدیر گیلان تصریح کرد: حضرت امیرالمؤمنین علی(ع) هم در زمانی که در حال نماز و عبادت بودند و هم در سایر اوقات از انفاق دست نمیکشیدند و آیه قرآن نیز در این باره نازل شده است ایشان کار و تلاششان در اوج و مصرفشان در حداقل بود بنابراین ملتی که تلاشش حداقل، مصرفش در اوج و انفاقش در پایینترین سطح باشد دیگر نمیتوان به آنها مسلمان گفت.
پورمحمد ویژگی اساسی شخصیت برجستهای مانند مالک اشتر و خصوصیت شهدایی نظیر شهید زینالدین و حاج قاسم سلیمانی را تبعیت محض و بیقید و شرط از ولایت دانست و افزود: این شخصیتها در ارتباط با خدا در اوج بودند در حالیکه از مسند و جایگاهشان برای خود و به نفع خود به هیچ عنوان استفاده نکردند.
استادیار دانشگاه علوم پزشکی گیلان ماجرای به قتل رساندن محمدبنابیبکر توسط معاویه را هم مورد اشاره قرار داد و گفت: محمدبنابیبکر پس ابوبکر خلیفه اول است که به حضرت امیرالمؤمنین علی(ع) میگفت که اگر امام بگوید یک سیب نصفش حلال و نصف دیگرش حرام است من آن نصفه حرام را دور میاندازم.
وی با بیان اینکه معاویه به بدترین شکل ممکن محمدبنابیبکر را به قتل رساند و حتی به جسد او هم رحم نکرد افزود: معاویه این بلا را بر سر پسر ابوبکر آورد و سؤال اینجاست به خاطر چه چیزی اینقدر از محمدبنابیبکر کینه داشت که جوابش تبعیت از ولایت است زیرا محمدبنابیبکر در آن سرآمد شده بود.
معاون آموزشی بنیاد غدیر گیلان به شهادت رساندن حاجقاسم سلیمانی توسط آمریکاییها را نشاندهنده ضعف آنها دانست و با بیان اینکه آمریکاییها با این کار آبروی خود را بر باد دادند تصریح کرد: کینه و خشم اصلی دشمنان از امثال شهید سلیمانیها به خاطر ارتباط عمیق آنان با خداوند، با مردم و ولایت فقیه و ولایتپذیری آنها است.
پورمحمد در پایان با اشاره به اینکه بحث ولایتپذیری تا قیامت پابرجاست و خدشهبردار نیست خاطرنشان کرد: نماینده نبی خدا گاهی مستقیم است و گاهی هم مشخصات آن را خداوند متعال معین میکند و میگوید. بنابراین هر کسی آن اوصاف را داشته باشد میشود جانشین پیغمبر که در زمان ما خبرگان رهبری آن را معین کرده و رأی دادهاند.
نظر شما