به گزارش خبرگزاری شبستان، رشید وطن دوست، سرپرست و خواننده گروه موسیقی سهند با اعلام این خبر گفت :من در تمام دوره های جشنواره موسیقی فجر شرکت کرده ام و به نظرم این جشنواره خود یک جریان فرهنگی است.
وی افزود: برنامه ما در دو بخش تدارک دیده شده که اغلب قطعات ترکی هستند و دو قطعه فارسی هم در این رپرتوار گنجانده شده است.
این خواننده ادامه داد: هشت قطعه ترکی نظیر آیریلیق ،سندگالماز،حیدربابا و دو قطعه فارسی نظیر شوق بهار از جهانگیر جهانگیراف و ساری گلین برگرفته از موسیقی فولکلور را اجرا خواهیم کرد.
وطن دوست بیان داشت: در این اجرا یک ارکستر شش نفره من را همراهی می کنند که می توان به رضا رضوی(پیانو)،وحید اسداللهی(نقاره)،فرهاد فرجلی(تار)،احسان اسداللهی(گارما)،ابوالفضل اسداللهی (گوشه نقاره) و سریه نریوا(کمانچه) اشاره کرد.
خواننده گروه سهند در ادامه صحبت های خود با تاکید بر این موضوع که جشنواره باید به همه سلیقه ها پاسخ دهد،گفت: در حال حاضر آنچه می تواند مردم ما را به جشنواره موسیقی فجر بکشاند، تنوع بیشتر و توجه به موسیقی بومی خودمان است.
وی افزود: انواع موسیقی پاپ و کلاسیک در بهترین شکل و استاندارترین اجرا وجود دارد اما آنچه مورد غفلت قرار گرفته و مردم شیفته آن هستند،نواهای بومی است.
این خواننده خاطرنشان کرد: اکنون مردم دیگر موسیقی های تکراری را دنبال نمی کنند و به همین دلیل از موسیقی ملی ما فاصله گرفته اند؛در همین راستا بهتر است فکری به حال نواهای و ملودیهای مهجور اقوام ایرانی کنیم تا با احیا آنها جان تازه به کالبد موسیقی ایرانی ببخشیم.
گروه موسیقی سهند به خوانندگی رشید وطن دوست 27 بهمن ماه ساعت 30/18 در فرهنگسرای نیاوران به روی صحنه می رود. این گروه همچنین کنسرتهایی را در کرج و قزوین برگزار خواهد کرد.
پری ملکی از«تهران 1330» میگوید
پری ملکی، سرپرست و خواننده گروه موسیقی خنیا در بیستوهفتمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر در برنامهای با عنوان«تهران 1330» به بازخوانی تصنیفهای قدیمی میپردازد.
پری ملکی، سرپرست و خواننده گروه موسیقی خنیا با اشاره به اینکه هشت تصنیف و چند قطعه ساز و آوازی توسط گروه خنیا اجرا میشود، گفت: برنامهای که از سوی گروه خنیا به اجرا درمیآید «تهران 1330» نام دارد چرا که آن دوره، نقطه عطفی در موسیقی ما بهشمار میآید و بهترین تصنیف ها و بزرگترین آهنگسازان در آن زمان ظهور و بروز پیدا کردند.
وی در پاسخ به اینکه چرا در بیستوهفتمین جشنواره موسیقی فجر به اجرای قطعات خاطرهبرانگیز روی آورده، بیان کرد: حقیقت این است که مخاطب جدی برای موسیقی زنان وجود ندارد و شنوندهها خواهان آهنگهای تازه نیستند و بیشتر دوست دارند به همان کارهایی که قبلا شنیده اند، بسنده کنند.
سرپرست گروه خنیا جشنوارهها را موثر بر رشد موسیقی دانست و افزود: خوب است متولیان فرهنگی توجه بیشتری به موسیقی بانوان داشته باشند و زمان مناسبتری را به کنسرت ویژه آنها اختصاص دهند. هرچند خود زنان هم باید فعالتر باشند و زمینههای رشد و گسترش موسیقی بانوان را فراهم آورند.
بنا به گزارش ستاد خبری بیست و هفتمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر، 1330 علاوه براینکه به باور سرپرست گروه خنیا، آغازگر سالهای طلایی موسیقی است ، سال تولد پری ملکی هم هست. خوانندهای که قرار است در جشنواره موسیقی فجر به خواندن و اجرای دوباره تصنیفهای خاطره برانگیز آن دوره بپردازد. گروه خنیا به سرپرستی پری ملکی، 24 بهمن ماه ساعت 16 در فرهنگسرای نیاوران به اجرای برنامه میپردازد. در این کنسرت نوازندگانی چون مینو اصحابی(کمانچه)، آزاده احمدی(عود)، گلشن دانش(تار)، مرضیه رحیمزاده(سنتور) ومریم ملا (تنبک) همراه پری ملکی به روی صحنه می روند.
گفتنی است، بیست و هفتمین جشنواره موسیقی فجر 24 تا 30 بهمن ماه به دبیری دکتر حسن ریاحی در تهران، کرج، قزوین، شیراز، یاسوج و گرگان برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما