«مجتبی امیرزاده» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در جهرم، با اشاره به اینکه نام ۲ روستا از جهرم و خفر در مرحله نهایی هفتمین جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب قرار گرفتند، گفت: روستاهای «موسویه» از جهرم و «طاحونه» از خفر به جمع ۵۵ نامزد نهایی انتخاب روستای دوستدار کتاب ایران راه یافتند.
رئیس اداره کتابخانههای عمومی جهرم و خفر افزود: این ۲ روستا از بین هزار و ۹۰۰ روستای شرکتکننده، به مرحله نهایی هفتمین جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب رسیده اند.
وی بیان کرد: در جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب ۱۰ روستا به عنوان روستاهای برگزیده دوستدار کتاب و ۱۵ روستا نیز به عنوان روستاهای شایسته تقدیر و همچنین یک روستا به عنوان برگزیده استمرار انتخاب می شوند.
امیرزاده ادامه داد: به هر یک از روستاها و آبادیهای عشایری دوستدار کتاب جوایزی تا سقف ۵۰۰ میلیون ریال اهدا میشود.
وی به شاخصه های انتخاب روستاهای برتر در این جشنواره اشاره کرد و اظهار داشت: ارزیابی فعالیت هر روستا بر اساس نیازهای محلی، آئینهای بومی و ارزشهای دینی و ملی و همچنین جلب مشارکت مردمی و پشتیبانی دستگاههای اجرایی برای تأمین هزینهها و سرمایهگذاری از مؤلفههای مهم داوری جشنواره است.
به گفته رئیس اداره کتابخانههای عمومی جهرم و خفر طراحی یا اجرای برنامه برای زنان، کودکان و نوجوانان، برخورداری برنامه و شیوه اجرای آن از خلاقیت و نوآوری، قابلیت الگوبرداری و استمرار و مداومت برنامهها، اهتمام ویژه به توسعه و تجهیز فضاها و بناهای حوزه کتاب روستاها در برنامههای طراحی شده، قابلیت و ضمانت اجرا داشتن برنامههای ترویج کتابخوانی از دیگر مؤلفههای قابل اعتنای برنامهها و فعالیتهای ترویج کتابخوانی در مناطق روستایی و عشایری نیز از دیگر شاخصهای تأثیرگذار جشنواره است.
رئیس اداره کتابخانههای عمومی جهرم و خفر در پایان گفت: سال گذشته نیز، روستای علویه از جهرم به عنوان روستای دوستدار کتاب ایران انتخاب شده بود.
به گزارش شبستان، جشنواره روستاهای دوستدار کتاب نخستین بار در سال ۱۳۹۳ راهاندازی شده است و تاکنون مجموعاً ۶ هزار و ۵۰۰ روستا و آبادی عشایری در این جشنواره شرکت کردند؛ یکی از مهمترین اهداف جشنواره، گسترش، توسعه و ترویج تقویت برنامههای کتابخوانی و تقویت زیر ساختهای فرهنگی و ترویج کتابخوانی در مناطق روستایی و آبادیهای عشایری عنوان شده است.
هفتمین جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب در سال ۱۳۹۹ توسط دفتر مطالعات و برنامهریزی فرهنگی و ستاد شهرها و روستاهای دوستدار کتاب معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با مشارکت دستگاهها و نهادهای مختلفی اعم از معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری، نهاد کتابخانههای عمومی کشور، انجمن کتابداری و اطلاعرسانی ایران، سازمان فرهنگی سازمان ملل متحد یونسکو، سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور، اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، ستاد عالی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور، یونسکو و نهادهای دیگر همکار برگزار میشود.
در جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب ۱۰ روستا برگزیده و ۱۰ روستا نیز مورد تقدیر قرار میگیرند و به هر یک از روستاها و آبادیهای عشایری دوستدار کتاب جوایزی تا سقف پانصد میلیون ریال اهدا میشود.
نظر شما