به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، «عمران خودآموز» در نشست هم اندیشی و مصاحبه مطبوعاتی بازرس کل استان ایلام با اصحاب رسانه و هیئت مدیره خانه مطبوعات استان ایلام، اظهار کرد: اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان دستگاه متناظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در رابطه با مطبوعات دارای تکالیفی از جمله صدور مجوز، نظارت و حمایت از رسانه ها است که برای هر کدام فرایندهایی تعریف شده است.
وی افزود: برای صدور مجوز فعالیت رسانه هر متقاضی می تواند با مراجعه با سامانه جامع رسانه های کشور ثبت نام و در نهایت هیئت نظارت بر مطبوعات وزارت و دبیرخانه آن که بر عهده معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است بر فراینده صدور این مجوز طبق قانون نظارت می کنند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی ایلام ابراز کرد: خوشبختانه در دوره اخیر با شکل گیری سامانه صدور مجور فعالیت رسانه، در روند صدور مجوزها بر مطبوعات تسهیل شده است و افراد متقاضی برای صدور مجوز رسانه به صورت آنلاین می توانند سیر رسیدگی به پرونده خود را مشاهده و پیگیری کند.
وی گفت: قانون مطبوعات میثاق ما برای فعالیت مطبوعاتی است و آیین نامه اجرایی آن لازم الاجراست و ملاک و معیاری برای فعالیت مطبوعاتی و رسانه ای است که خوشبختانه غالب رسانه های استان به قانوان مطبوعات متعهد هستند و هیئت منصفه مطبوعات در استان با ترکیبی که در ماده ۳۶ بیان شده است تشکیل گردیده است.
خودآموز با اشاره به بحث حمایت از مطبوعات، افزود: در بخش حمایت از مطبوعات بر اساس قانون اهداف و وظایف وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی مقرر شده است که از رسانه ها در بحث آگهی ها حمایت شود که بر اساس آن،آگهی های دولتی، ثبتی و دادگستری طبق دستورالعمل تعیین شده باید از طریق اداره فرهنگ به رسانه ها داده شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام یکی خلاءهای موجود در این راستا را عدم تمکین برخی دستگاه ها در رعایت نکردن دستورالعمل مذکور در راستای قانون آگهی ها تعیین شده ذکر کرد و گفت: این امر موجب می شود رسانه ها و مطبوعات در مظان اتهام قرار بگیرند.
وی با بیان اینکه مجموعه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خواستار همکاری بیشتر با سازمان بازرسی استان برای مبارزه با فساد است، خاطرنشان کرد: آماده همکاری و در اختیار گذاشتن ظرفیت های این اداره کل برای عدالت خواهی در جامعه هستیم.
رئیس خانه مطبوعات و رسانه استان ایلام نیز در این نشست گفت: مدیران نباید خود را مقابل رسانه ها قرار دهند و همواره نقدهای دلسوزانه آنان را در کلیه بخش ها بپذیرند و برای اصلاح و تقویت عملکرد خود بیشتر تلاش کنند.
سامی شهبازی افزود: چنانچه رسانه ای از یک دستگاه یا یک مدیر انتقادی می کند چاره کار آن دستگاه برای رهاسازی خود از انتقادها شکایت و گلایه نیست، بلکه باید آن مدیر در این راستا ضعف خود را دیده و پوشش دهد و در نهایت مدیر و رسانه ای که نقد کرده با تشریک مساعی موضوع را حل و فصل کنند.
وی یادآور شد: سازمان بازرسی بعنوان یک دستگاه که همواره مهم ترین اولویت آن مبارزه با فساد و عدالت خواهی در جامعه محسوب می شود، نیازمند افزایش و تقویت نظارت عمومی توسط رسانه ها و مطبوعات برای تحقق اهداف خود است.
رئیس خانه مطبوعات ایلام تاکید کرد: سازمان بازرسی با وجود اینکه بسیار خوب برای مقابله با فساد در کشور تلاش می کند اما بر اساس قانون نمی تواند تمام دستاوردهای خود را اطلاع رسانی کند که این نشات گرفته از نگاه این سازمان بر مدار آموزههای دین اسلام است که این سازمان با این رویکرد هم با فساد مبارزه می کند و هم آبرو مومن را مهم می شمارد.
نظر شما