چرخه بیسوادی در کردستان باید متوقف شود

استاندار کردستان بر ضرورت توقف چرخه بیسوادی در سطح شهرها و روستاهای استان و همچنین سرعت در اتمام پروژە‌های مشارکتی مدارس تاکید کرد

به گزارش خبرگزاری شبستان در کردستان، بهمن مرادنیا استاندار کردستان (13 اسفند) در جلسه شورای آموزش و پرورش و نشست شورای پشتیبانی سواد آموزی استان کردستان، ریشه کنی بیسوادی را از جمله برنامه‌های دارای اولویت برشمرد و گفت: اکنون بحث بر سر سوادآموزی به افراد سن بالای فاقد سواد چندان مطرح نیست و ما باید بر کودکان و نوجوانانی که به هر دلیلی از تحصیل بازمانده‌اند متمرکز شویم.

 

وی افزود: در جایی باید چرخه بیسوادی متوقف شود و نباید اجازه داد در هیچ جای استان افرادی به شمار بیسوادان اضافه شود.

 

مرادنیا تاکید کرد: باید مشوق ها و راهکارهایی برای حمایت از خانواده‌ها در نظر گرفت تا آنان را تشویق به ادامه تحصیل فرزندانشان کرد و با این روش مبادی بیسوادی تا حدود زیادی بسته خواهد شد.

 

استاندار کردستان در ادامه به میزان سرانه فضای آموزشی در استان نیز اشاره کرد و گفت: با پروژه‌هایی که در چند سال گذشته در ساخت و نوسازی مدارس صورت گرفته استان وضعیت قابل قبول و بهتری به نسبت میانگین کشوری دارد.

 

مرادنیا اضافه کرد: در سال آینده باید تلاش کنیم پروژه های مشارکتی برای احداث فضاهای آموزشی را سرعت ببخشیم و اولویت خود را اتمام پروژه های با پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصد به بالا قرار دهیم.

 

وی یادآوری کرد: نباید اعتبارات موجود را میان همه طرحهای موجود و پراکنده تقسیم کرد، چرا که در آن صورت هیچ یک از طرحها به سرانجام نخواهد رسید.

 

استاندار کردستان در پایان به وضعیت جسمانی و میزان چاق و لاغری دانش آموزان اشاره کرد و افزود: ما در مقابل فقر اقتصادی خانوارها مسئول هستیم و لازم است سازوکاری در نظر بگیریم که دانش‌آموزان و خانوارهایی که با لاغری و فقر تغذیه مواجه هستند مورد حمایت قرار بگیرند.

 

مدیرکل آموزش و پرورش کردستان نیز در این جلسه گفت: ۱۰ هزار و ۴۰۰ نفر از جامعه هدف سوادآموزی استان تحت پوشش سوادآموزی قرار گرفتند.

 

رشید قربانی اظهار کرد: تغییرات قابل توجهی در سطح سواد مردم استان ایجاد شده و در سنین پایین وضعیت سوادآموزی استان در حد میانگین کشوری است.

 

وی بیان کرد: هم‌اکنون در سنین زیر ۴۰ سال با میانگین کشوری برابر هستیم اما در سنین ۵۰ سال به بالا که جزو جامعه هدف آموزش و پرورش نیست وضعیت مطلوبی نداریم.

 

وی با اشاره به اینکه استان در حوزه جامعه هدف ۳۵ سال به پائین در حد مطلوبی به لحاظ سوادآموزی قرار دارد، عنوان کرد: در استان ۱۰ هزار و ۴۰۰ نفر زیرپوشش سوادآموزی قرار دارند.

 

مدیرکل آموزش و پرورش کردستان گفت: امسال برنامه ما قرار دادن یازده هزار و ۷۰۰ نفر بود که باتوجه به شرایط جامعه و شیوع ویروس کرونا این آمار بصورت صد در صدی محقق نشد.

 

در این نشست مدیرکل نوسازی مدارس کردستان گزارشی از وضعیت پروژه‌های آموزشی استان، معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش گزارشی از وضعیت اجرای پروژه کوچ(کنترل و پایش وزن دانش‌آموزان) و معاون سوادآموزی استان نیز گزارشی از وضعیت باسوادی در کردستان ارائه دادند.

کد خبر 1033705

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha