«حسین بهبودی» در گفت و گو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان در خصوص انعقاد تفاهم نامه بین سازمان دارالقرآن الکریم و وزارت کشور گفت: این تفاهم نامه یک تفاهم نامه چهارجانبه است که بین سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان دارالقرآن الکریم، سازمان امور اجتماعی وزارت کشور و سازمان شهرداری ها و دهیاری های وزارت کشور در دهه فجر سال گذشته منعقد شده است.
مدیر کل توسعه مشارکت های مردمی سازمان دارالقرآن الکریم تصریح کرد: موضوع این تفاهم نامه عبارت است از همکاری برای توسعه و تعمیق فعالیت های قرآنی در سطح روستاها، مناطق و محلات شهرهای کشور و تلاش برای گسترش آموزه ها و فرهنگ قرآنی در منش، روش و سبک زندگی ایرانیان از طریق استفاده از ظرفیت های قانونی وزارت کشور، سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور و سازمان تبلیغات اسلامی در توسعه فعالیت های فرهنگی، مذهبی و تبلیغی سازمان دارالقرآن الکریم در مسیر اعتلای ارزش های دینی و فرهنگ قرآنی با راه اندازی و توسعه خانه های قرآن در شهرها و روستاهای کشور و همچنین ایجاد مراکز قرآنی در مناطق ویژه اجتماعی شهرهای کشور است.
وی با بیان اینکه آموزش و توانمندسازی مهارت های قرآنی و کارکنان شهرداری ها و استانداری ها از جمله مفاد این تفاهم نامه است، افزود: در صورت اجرایی شدن، تمام تفاهم نامه ها و قراردادهای موردی توسط استانداری یا شهرداری مربوطه با دفاتر سازمان تبلیغات اسلامی در استان ها و شهرستان ها منعقد می شود.
بهبودی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر احیای مکتب خانه های سابق اظهار کرد: بر همین اساس سازمان امور اجتماعی وزارت کشور جهت تحقق منویات مقام معظم رهبری به دنبال ایجاد چنین فضاهایی برای کاهش آسیب ها و ناهنجاری های اجتماعی بودند که ما هم حدود دو سالی بود که راه اندازی خانه های روستایی و شهری را آغاز کرده بودیم در نهایت همکاری ما و وزارت کشور آغازگر مفاهمه ای شد که سال 1390 و 1391 استارت نخستین خانه های قرآنی زده شود و خوشبختانه تاکنون خانه های قرآنی زیادی در سراسر کشور راه اندازی شده است.
مدیر کل توسعه مشارکت های مردمی سازمان دارالقرآن با بیان اینکه در استان کرمان قریب به 100 خانه قرآنی روستایی راه اندازی شده است، خاطرنشان کرد: این اقدام هم باعث مشارکت مردمی و هم جلب کمک های خیرین عزیز جامعه در اجرای این طرح شده است. همچنین در استان های بوشهر و اصفهان نیز این طرح عملیاتی شده است.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه بحران کرونا در سال جاری هم وضعیت اقتصادی جامعه و هم دستگاه های دولتی را با چالش ها و محدودیت های زیادی مواجه کرد لذا این تفاهم نامه هم به صورت کامل اجرایی نشد و فقط جلسات مختلفی در برخی مناطق حاشیه ای کلان شهرها و استان ها برگزار شد که امیدواریم سال آینده با ریشه کنی بیماری کرونا این اقدامات دوباره از سر گرفته شود.
بهبودی با بیان اینکه این تفاهم نامه یک تفاهم نامه کلی است، بیان کرد: برای تحقق مفاد تفاهم نامه جهت پیگیری و نظارت بر اجرای آن کمیته ای در مرکز تشکیل شد. همچنین این کمیته در استان ها نیز با حضور نمایندگان سازمان تبلیغات اسلامی، امور قرآنی، مدیران کل شهری و روستایی استانداری و مدیر کل امور اجتماعی به صورت متناوب تشکیل و در قالب این تفاهم نامه جلساتی برگزار و تصمیمات اتخاذ شده به مرکز اطلاع رسانی می شود.
وی تصریح کرد: طی این جلسات با توجه به تاکید و توجه وزارت کشور به حاشیه نشین ها طرحی تحت عنوان توسعه فعالیت های قرآنی در مناطق حاشیه نشین تدوین شد که بر اساس آن 15 منطقه حاشیه ای شهرهای بزرگ انتخاب و به سراسر کشور ابلاغ شد و در تهران و مشهد هم هر کدام دو منطقه انتخاب شدند که اکنون نیز فعالیت های قرآنی در این مناطق در حال پیگیری است.
نظر شما