به گزارش خبرگزاری شبستان در کرمانشاه، اهالی منطقه سومار امامزاده سید علی را از نوادگان حضرت امام موسی الکاظم (علیه السلام) معرفی می کنند. بعضی با توجه به اینکه منطقه سومار در جوار استان ایلام قرار دارد و از طرفی در کتب تاریخی ردپای ورود نوادگان حضرت ابوالفضل العباس را به منطقه ایلام و پشت کوه و لرستان ثبت کرده اند تا جائیکه این منطقه محل ورود و توطن و خواستگاه نوادگان حضرت ابوالفضل (علیه السلام) دانسته اند.
براساس این گزارش، احتمال داده اند امام زاده سید علی سومار از نوادگان حضرت ابوالفضل (علیه السلام) از نسل عباس الخطیب که وی نیز از مشاهیر نوادگان حضرت ابوالفضل (علیه السلام) است باشد. و برخی دیگر این امامزاده سید علی سومار را پدر بزرگوار امامزاده عباس می دانند که در دشت عباس مدفون است و گنبد و بارگاه باشکوهی دارد .
بنابراین، براساس گفته اعرج، نسب امامزاده سید علی سومار به شرح زیر است: امامزاده سید علی بن جعفر الثالث بن عبدالله الثانی بن جعفر الثانی بن عبدالله بن جعفر الاصغر بین الحنفیه بن الامام امیر المؤمنین علی (علیه السلام)
حمید خسروانی پور رئیس اوقاف و امورخیریه شهرستان سومار در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در کرمانشاه گفت: همانطور که مشخص شده بقعه مبارکه امامزاده سید علی (علیه السلام) در سمت جنوب شرقی، بعد از میدان اصلی شهر سومار واقع شده است.
وی خاطر نشان کرد : در ۸ سال جنگ تحمیلی شهر سومار خسارت فراوانی دید و در کل تخریب شد و بقعه مبارکه نیز تخریب شد اما بعد از پایان جنگ بنای بقعه و زیارتگاه امامزاده سید علی سومار در سال ۱۳۷۴از محل اعتبارات ستاد بازسازی مناطق جنگی استان توسط اداره کل اوقاف و امور خیریه تجدید بنا شد .
رئیس اوقاف و امورخیریه شهرستان سومار، تصریح کرد: ساختمان بقعه به شکل مربع است و بیش از ۲۳۰ متر مربع زیر بنا و کل عرصه حدود ۵۰۰ متر مربع است که چهار دور آن دیوار کشی شده است و ابعاد تقریبی داخل بقعه ۱۲/۵× ۱۲/۵ متر مربع با ۲۵ عدد پنجره دارد.
خسروانی پور افزود: در وسط بقعه مرقد امام زاده است که بر روی آن ضریحی مشبک آلومینیومی با سه رنگ سیاه، زرد طلایی و نقره ای به طول ۲/۵ متر و عرض ۱/۳۰سانتی متر با ارتفاع حدود ۲ متر مربع بر روی مرقد به جای ضریح قبلی که پنجره ی آهنی بوده نصب شده است و بر فراز ضریح گنبدی دو جداره ی مدور به صورت شلجمی قرار دارد که بار آن را ۸ عدد ستون که دایره وار در اطراف مرقد است تحمل نموده است .
وی اظهار کرد: در ضلع غربی این این زیارتگاه قبرستانی قدیمی قرار دارد و در ضلع شرقی آن قبرستان جدید که چندین تن از شهدای سرافراز جنگ تحمیلی نیز در آن مدفون هستند.
رئیس اوقاف و امورخیریه شهرستان سومار در پایان گفت: با توجه به همجواری امامزاده به استان ایلام زائران زیادی به زیارت این بقعه متبرک آمده و نذورات خود را اهدا می کنند. اما با توجه به شیوع ویروس کرونا و جهت حفظ سلامت زوار ضد عفونی بقعه بصورت روزانه انجام و پروتکل های بهداشتی رعایت می شود.
نظر شما