به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، آیت الله «لطف الله دژکام»، امروز (یکشنبه 17 اسفند) در جلسه مسئولین طرح شبکه مساجد شیراز، گفت: در ابتدا خدمت همه عزیزان عرض سلام، ادب و احترام داریم و خوش آمد می گوییم.
امام جمعه شیراز با اشاره به اینکه الحمدالله امروز فعالیت مساجد و تاثیر گذار دینی مسجد بر شهر ملموس هست و تلاش ما در شبکه مساجد در راستای این است که ارتباط روحانیت و مساجد با هم زیادتر شود؛ یعنی دنبال تبدیل مسجد به اداره نیستیم بلکه می خواهیم مساجد حالت محوریت در محلات پیدا کنند، اضافه کرد: مسجد کانون اصلی جوشش، حرکت و انگیزه بخشی جامعه ما است و بقیه باید زیر پرچم مسجد باشند و اگر برعکس شود ما از اهداف عالیه اسلام فاصله گرفتیم یعنی چیزی به اسم تمدن اسلامی و حکومت اسلامی معنا پیدا نمی کند وقتی محور اصلی جامعه مسجد نباشد.
نماینده ولی فقیه در فارس با اشاره به اینکه حال این مسجد اگر بخواهد مسجد با حیات و با رونقی باشد و به تعبیر قرآن مسجد آباد باشد که می فرماید: «يَعْمُرُ مَسَاجِدَ اللَّهِ مَنْ آمَنَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ»، ببینید قرآن کریم هیچ از آجر و سنگ که صحبت نکرده است بلکه از ایمان به خدا و قیامت صحبت فرموده است یعنی ظاهر مسجد ممکن است خیلی پر طمطراق نباشد اما نفسی در آن است که همان نفس همه را حول محور مسجد جمع می کند.
تولیت آستان مقدس احمدی و محمدی (ع) اضافه کرد: روح مسجد چیز دیگری است البته در ظاهر مسجد نیز ما موظف هستیم زیبا و تمیز بسازیم تا کسانی که وارد مسجد می شوند استفاده ببرند ولی معنویت اصلی در روح آن هست همان طور که بقیع چگونه است و چه نورافشانی در عالم می کند در حالیکه در ظاهر جز خاک و دیوار چیزی ندارد.
وی با اشاره به اینکه این حالت باید در همه مساجد باشد و روح مساجد همان ولایت آنها است، اضافه کرد: این را ما باید تقویت کنیم و دستمان در دست هم باشد، شبکه بودن یعنی دستمان در دست هم باشد، اصل حرف ما همین است، آنچیزی که لازم است ما دنبال کنیم این است که حالت ریاست را مدنظر قرار ندهیم و اگر کسی در مسجد مسئول است یعنی خدمت بیشتر باید کند.
آیت الله دژکام با یادآوری این مطلب استدعا بنده از همه عزیزان این است که نسبت به تک تک مساجدی که در مجموعه ای که حضرات آقایان تشریف فرما هستید ارتباط و صمیمیت برقرار کنید و اگر مشکلی وجود دارد همراهی کنید و کمک دهید و این ارتباط و اتحاد مهم است، اظهار کرد: پیامبر گرامی اسلام (ص) در حدیثی فرموده اند: «خدا رحمت کند کسی که حاجت دیگری را به ما برساند»، این شبکه سازی است نه اینکه ما شبکه سازی کنیم و فقط دستور دهیم، طرف در مسجد خود زحمت می کشد و دیگر نباید بیشتر از توان به صورت دستوری از او چیزی بخواهیم.
وی گفت: حال اگر ببینید کجای کار او گیر است و چه مشکلی دارد و در جهت رفع مشکلش حمایتش کنید این باعث می شود آنها نیز دلگرم تر شوند و همراهی بیشتر شود و وقتی همه با هم شدیم نتایج مطلوبی می گیریم و هدف ما از شبکه مساجد، ایجاد همین هم افزایی و همدلی است.
آیت الله دژکام افزود: حدود 250 نفر از آقایان امام جماعت در این شهر داریم و چراغ 250 مسجد روشن است و اگر این مجموعه با هم در رابطه با یک موضوعی حرف بزنند و موضع بگیرند اثرگذار است. شبکه ویژگی دارد که در آن نیاز به ابلاغ نیست چون حرف همدیگر را می فهمند و دستشان در دست همدیگر است و این شبکه است.
امام جمعه شیراز با تاکید بر اینکه وقتی همه ما یک دغدغه و یک مسئله داریم خود به خود موضع ما مثل هم است و ویژگی شبکه بودن این است و غیر از سازماندهی اداری است که تا دستور ابلاغ نشود کاری انجام نمی گیرد، اظهار کرد: در شبکه ها ممکن است مشکلی را در مسجدی در گوشه ای از شهر متوجه شوند و چون ارتباط شبکه ای وجود دارد و همدرد هستند همه با هم ندا می دهند، فریاد می زند و درخواست مطالبه می کنند و این حالت بود که نظام شاهنشاهی را به زانو درآورد یعنی روحانیت شبکه ای اقدام می کرد.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه این شبکه لطمه خورده است و باید تلاش کنیم باز هم این شبکه را زنده کنیم، اضافه کرد: اصل حرف ما نوشته یک جامعه شناس فرانسوی است که شبکه روحانیت و شبکه مساجد ریشه نظام شاهنشاهی را درآورد، یک انقلاب باید از همان جایی که شروع شده است استمرار پیدا کند و اگر می خواهید انقلاب اسلامی ایران استمرار پیدا کند دوباره باید مساجد آباد و به صورت شبکه ای باشند، کار برای خدا است و اگر این حس را باز القا کنید سردار و سایر مسئولان همکاری می کنند چون برای خدا است اما اگر کسی برای خود کار کند همراهی نخواهد بود و همین است که تفرقه ایجاد می شود.
وی با اشاره به اینکه پیامبر فرمودند: «دل مسلمان مومن راه نمی دهد و خیانت نمی کند»، اضافه کد: در این مورد که کار خالص برای خدا باشد و اگر غیر از این باشد ایمانش مشکل دارد و اگر کار برای خدا شد همه دنبالش می آیند.
امام جمعه شیراز اظهار کرد: ان شاالله همان طور که تا به امروز کارهای خوب و مخلصانه شما نتیجه داده است من مطمئن هستم با این همتی که کردید و پیگیری که می فرمایید کار شما بالا می گیرد و در این حرم سوم اهل بیت (ع) آنچه شایسته خدمت دینی هست، شکل می گیرد.
نظر شما