حجت الاسلام «عباس عبداللهی» درگفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در سمنان ضمن گرامیداشت سالروز18 اسفند گفت: ظرفیت مساجد بسیار ویژه است و این ویژگی نه برای امروز و نه برای دوران انقلاب است بلکه از صدر اسلام وجود مبارک پیامبر گرامی اسلام (ص) در بدو ورود به مدینه جزو اولین اقدامات شان تهیه زمین برای ساخت مسجد بود و پس از پایه گذاری پایه های مسجد این مکان تبدیل به محلی برای تمام مراجعات مردم شد و تنها محل اقامه نماز نبود و اگر قرار بود سپاه اسلام تجهیز شود و در مقابل دشمن دفاع کند و یا در کمک به محرومان مواساتی رخ دهد و دستگیری و یا قضاوتی شکل گیرد، کانون تمام تحولات در صدر اسلام مسجد بود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان تصریح کرد: تمامی این نقش ها در دوره پیامبر گرامی اسلام و ائمه اطهار(ص) در مسجد دیده شده است و به صورت ویژه در دوران مبارزات انقلابی در کشورمان شاهد این موضوع بودیم.
وی با بیان اینکه برای تبیین جايگاه و شاخصههای مسجد طراز اسلامي بايد بازگشتي به صدر اسلام داشت و بررسي کرد که در آن زمان هدف از تشکيل بناي «مسجد» چه بوده و نيات و خواستههاي پيامبر(ص) در مورد مسجد چيست اضافه کرد: مشخص کردن کارکرد مسجد در صدر اسلام ميتواند بهترين الگو در تهيه و تدوين مسجد جامع طراز اسلامي باشد وبا الگوبرداری از مساجد صدر اسلام میتوان به مسجد طراز اسلامی در جامعه کنونی دست یافت.
حجت الاسلام عبداللهی با تاکید بر اینکه باید به سمتی حرکت کنیم که همه مساجد ما، پویا، عملیاتی و کاربردی شود، عنوان کرد: از صدر اسلام، مساجد با ظرفیتهای بی نظیری که در بخشهای مختلف اجتماعی، فرهنگی، دینی و آموزشی دارند به عنوان مهمترین رکن و جایگاه در جامعه مطرح بودند.
وی بیان کرد: از صدر اسلام تاکنون مسجد محوریترین مرکز اسلام بوده است وپیامبر گرامی اسلام(ص) بسیاری از کارهای فرهنگی، تربیتی، سیاسی، اجتماعی و تبلیغی خودشان را در مسجد انجام میدادند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان با اشاره به اینکه از ابتدای پیدایش اسلام، مسجد به عنوان نمادی از یک تشکل اجتماعی فعال و پویا شناخته میشده است اظهار کرد: برای تحقق کارکرد مساجد در امور اجتماعی و رفع آسیبهای اجتماعی نیازمند مدیریت قوی متولیان و امام جماعت و مشارکت همه جانبه مسجدیها هستیم.
وی افزود: مساجد پایگاه اصلی فعالیتهای مسلمانان در تمامی دوران ها بودهاند و ما نباید از این ابعاد و کارکردها غافل بمانیم چراکه در آن صورت از توان بالای تبلیغی مساجد، بهره کافی را نخواهیم برد.
حجت الاسلام عبداللهی ابراز داشت: نقش و کارکرد مساجد از دیرباز نه فقط بهعنوان محل برپایی نماز یا اقامه جماعت، بلکه بهعنوان مرکز آموزشهای اسلامی و نشر فرهنگ و معارف عالیه اسلام و تشیع، بسیار بارز و روشن بوده است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان مساجد را اصلی ترین جایگاه تبلیغ و تبیین احکام اسلامی دانست و افزود: در دوران قبل و پس از انقلاب اسلامی، مساجد بهعنوان اصلیترین جایگاه تبلیغ و تبیین احکام اسلامی نقش بیبدیلی را دراستمرار انقلاب از مقطع جنگ تحمیلی تا امروز ایفا کرده و در سایر حکومت های اسلامی نیز این نقش قابلمشاهده است.
وی با تأکید براینکه مساجد باید محلی برای ارتقای فرهنگ اسلامی و نشر و ترویج آرمان های امام راحل و منویات مقام معظم رهبری باشد ادامه داد: در دین مبین اسلام همه مسائل اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی در مسجد مطرح و بررسی لازم انجام می شد و این نشان از جایگاه ویژه مسجد در دیدن اسلام است.
حجت الاسلام عبداللهی کانون های فرهنگی و هنری در مساجد را حلقه وصلی دانست که بسیاری از ظرفیت ها، پتانسیل ها و جوانان را دور هم جمع می کنند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان مسجد را مکان مدیریت اجتماعی خواند و افزود: در مسائل فرهنگ جدید سنت های فرهنگی گذشته فراموش می شوند و باید به فرهنگی دینی و سنتی خود توجه داشته باشیم و برای ترویج فرهنگ دینی و اسلامی با محوریت مساجد اهتمام ویژه اس داشته باشیم.
وی اشاره به اینکه مقوله امامت مسجد را سعی داریم ارتقا دهیم تا سطح مدیریت اجتماعی اطراف مسجد بهبود یابد اظهار داشت: اجرای طرح امام محله، امام روستا و امام پایگاه های اجتماعی در دستور کار است که ائمه جماعات در این زمینه ها فعالیت داشته باشند که این طرح در مناطق حاشیه ای شهرها خوب پیش رفته است و شبکه ای از روحانیون مستقر در روستاها و شهرها و حاشیه شهرها تشکیل شده است.
حجت الاسلام عبداللهی با تاکید بر هم افزایی و همدلی تبلیغات اسلامی با کانون فرهنگی هنری مساجد در تحقق اهداف عالیه نظام بهویژه در موضوعات فرهنگی و دینی افزود: کانون های مساجد و تبلیغات اسلامی میتوانند برای تحقق منویات رهبر انقلاب در ابعاد فرهنگی و دینی مانند دو بال عمل کرده و منویات رهبر انقلاب را تحقق بخشند و باید این دو نهاد با تعامل و همکاری در این راستا مستحکم قدم بردارند.
نظر شما