آذربایجان‌شرقی تبدیل  به قطب اول فولاد کشور می‌شود

رئیس سازمان صمت آذربایجان‌شرقی با اشاره به تکمیل زنجیره ارزش صنایع فولادی در استان گفت: در حال حاضر ۶ پروژه عمده فولادی در استان فعال هستند که اگر اجرایی شوند، آذربایجان‌شرقی تبدیل به قطب اول فولاد کشور می‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، «حبیب امین‌زاده» امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به تکمیل زنجیره ارزش صنایع فولادی در استان اظهار داشت: به میزان 32 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری جدید در این عرصه انجام خواهد گرفت و در حال حاضر 6 پروژه عمده فولادی در استان فعال هستند که اگر اجرایی شوند، آذربایجان‌شرقی تبدیل به قطب اول فولاد کشور می‌شود.

رئیس سازمان صمت آذربایجان‌شرقی خاطرنشان کرد: یکی از چالش‌های واحدهای تولیدی ما تامین ورق فولادی و کارشکنی‌هایی بود که در این مورد انجام می‌گرفت که با درایت و وحدت رویه توانستیم واحدها را مصون نگه داریم و رتبه یک لوازم خانگی و تولید مقاطع فولادی را به خود اختصاص دهیم.

وی از سرمایه‌گذاری 32 هزار میلیارد تومانی در عرصه فولاد خبر داد و گفت: در حال حاضر 6 پروژه عمده فولادی در استان فعال هستند که اگر اجرایی شوند، آذربایجان شرقی تبدیل به قطب اول فولاد کشور می‌شود.

امین زاده در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره وضعیت کرونایی کشور گفت: امسال را با بیماری کرونا آغاز کردیم که تمام دنیا درگیر این بیماری بود و ناگهان با بازار وسیع تقاضای ماسک و مواد ضدعفونی مواجه شدیم؛ اما در زمانی اندک کارخانه‌های استان با تبدیل خطوط تولید خود به تولید ماسک توانستند نیازهای استان و کشور را در عرض 45 روز پاسخگو باشند.

وی با بیان اینکه در روزهای 15 تا 20 فروردین موفق شدیم اولین دستگاه تولید ماسک را وارد بازار و به نوعی خودکفایی داخل استان و کشور را در این عرصه تامین کنیم، افزود: شاید ایران در آن مقطع مدیون صنعت آذربایجان است.

امین‌زاده ادامه داد: در آن مقطع ماده ضدعفونی خارج از خطوط تولید استان بود ولی توانستیم با تغییر خطوط و تامین مواد اولیه اقلام مورد نیاز خود استان و سایر استان‌ها را تامین کرده و با آرامش از این شرایط سخت سربلند بیرون آییم.

رئیس سازمان صمت آذربایجان‌شرقی اضافه کرد: در حالی که در کشورهای مدعی حقوق بشر برای یک دستمال کاغذی فجایع ناگواری رخ داد، کشور ایران که در محاصره شدیدترین تحریم‌های بین‌المللی قرار دارد، توانست به بهترین نحو شرایط را مدیریت کند.

وی یادآور شد: امسال را مقام معظم رهبری سال جهش تولید نامیدند که دارای یک سری پارامترهای کشوری بود و آذربایجان‌شرقی که دارای رتبه‌های کشوری صنعتی متعددی بوده باید برنامه‌های کشوری را دارای برش استانی می‌کرد که داخلی‌سازی بخشی از قطعات و جلوگیری از واردات کالاهای مشابه داخلی از جمله آنها بود.

امین زاده گفت: ما تکلیف داشتیم به میزان یک میلیون دلار قطعات را داخلی‌سازی کنیم و امروز موفق شدیم فراتر از این تکلیف عمل کرده  و عمده قطعات صنعت مس و خودرو بومی‌سازی شده و آذربایجان‌شرقی در سه ماهه اول سال رتبه اول و در 9 ماهه رتبه سوم جهش تولید را به خود اختصاص داد.

رئیس صمت آذربایجان‌شرقی خاطرنشان کرد: امسال برای اولین بار سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی در جشنواره شهید رجایی به عنوان دستگاهی که بیشترین پیشرفت عملکری را داشت معرفی شد. واحدهای تجاری ما توانستند به برنامه 3.8 میلیارد دلاری صادرات جامه عمل پوشانده و بخش خصوصی با فرآیندی مطلوب به نیازهای جامعه جهانی پاسخگو باشند.

وی افزود: در زمینه صادرات فولاد 10 درصد نسبت به سال گذشته رشد داشتیم؛ در شیشه یکی از ارکان صادرات کشور بودیم؛ به‌طوریکه 14 درصد صادرات غیرنفتی ما شیشه بود و سال آینده برای اولین بار تولید شیشه خودرو در ایران در یکی از واحدهای تولیدی استان اتفاق خواهد افتاد.

امین زاده  تبدیل تبریز به قطب سوم خودرو، عملیاتی کردن پروژه نفلین سینیت سراب و توسعه صنایع مس‌سونگون را سه برنامه اساسی سازمان صمت استان برای سال آینده عنوان کرد و گفت: متاسفانه نفلین سینیت سراب با اینکه به مرحله قرارداد رسید آنطور که باید اجرایی نشد و امیدواریم به‌زودی در سراب شاهد آغاز عملیات اجرائی آن باشیم.

امین‌زاده ادامه داد: در ارتباط با فازهای توسعه مس‌سونگون 20 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری جدید برای تولید مس کاتدی و ذوب اتفاق می‌افتد که مناقصه آن انجام شده است و زیرساخت‌های لازم قطب سوم خودروسازی  نیز کاملا فراهم است.

کد خبر 1035648

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha