مرزی بودن کردستان عامل نبود زیرساخت‌های مناسب برای توسعه است

مرادنیا گفت: مرزی‌بودن و وضعیت توپوگرافی استان کردستان موجب شده که زیرساخت‌های مناسبی برای توسعه نداشته باشیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان در کردستان، بهمن مرادنیا استاندار کردستان (20 اسفندماه) در جلسه نهایی پیگیری و نظارت میدانی رئیس مجلس شورای اسلامی در سفر به استان کردستان، با اشاره به اختصاص بودجه یک هزار میلیاردی رئیس مجلس شوررای اسلامی به رفع محرومیت و حل مشکلات حاشیه نشینی کردستان خواستار افزایش این بودجه شد و اظهار کرد: مرزی‌بودن و وضعیت توپوگرافی استان کردستان موجب شده که زیرساخت‌های مناسبی برای توسعه نداشته باشیم.

 

وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری بیان کردند کردستان عقب‌ماندگی‌های آن مزمن است و به واسطه جنگ و ناامنی‌های گذشته نتوانسته پیشرفت کند و استان از فرصت‌های توسعه عقب مانده است، افزود: مردم کردستان شاید فقیر باشند اما سخاوتمند هستند و همه باید به مردم این استان افتخار کنند.

 

استاندار کردستان گفت: بسیاری از پروژه‌ها که در دهه 80 شروع شده بود در دو سال اخیر با تزریق اعتبارات ویژه به اتمام رسیده و در هر سفری که دولت به استان داشته هر ساله حدود یک هزار و 500 میلیارد اعتبار جذب شده است.

 

مرادنیا اظهار کرد: بیش از 6 هزار میلیارد تومان در حوزه آب و راه در کردستان در چند سال اخیر اعتبار گرفته‌ایم و توانسته‌ایم بسیاری از عقب‌ماندگی‌ها را جبران کنیم هر چند که هنوز هم کار بسیاری در دست اقدام داریم.

 

وی افزود: در همین دولت در 3 سال اخیر یک‌هزار تخت بیمارستانی به تخت‌های کردستانی افزوده شده و در حوزه‌های دیگر مانند صنعت، معدن و کشاورزی پروژه‌های بسیاری تعریف شد و تحولی در توسعه استان رقم خورد.

 

استاندار کردستان عنوان کرد: در کل استان کردستان 50 درصد راه‌های روستایی آسفالت هستند اما بیشتر این راه‌ها در همین دولت انجام گرفته و به دنبال توسعه بیشتر این بخش نیز هستیم.

 

مرادنیا به بخش آب پرداخت و گفت: در بحث انتقال آب برای شهرهای استان مشکلات بسیاری از لحاظ اعتباری داشتیم که در همین دولت ردیف‌های بودجه‌ای تعریف شد و انتقال آب مشکل آب شرب بسیاری از شهرها را حل می‌کند.

 

وی بیان کرد: بسیاری از راه‌های استان مانند راه مریوان از سال 83 در دست اقدام است و در همین دولت اعتبارات جهشی گرفت و در بحث حاشیه‌نشینی که امروز به یک معضل تبدیل شده آن زمان که می‌توانستند جلوی شکل‌گیری آنها را نگرفتند و قرار است منطقه‌ای مانند نایسر با اعتبارات رهبری ساماندهی شود.

 

وی یادآور شد: پتروشیمی و لاستیک‌سازی رازی دو پروژه بزرگ دیگر هستند که حدود 900 میلیون یورو اعتبار می‌خواهد که تفاهم‌نامه‌های آن امضا شده تا بتوان در آینده در بخش صنعت توسعه را شاهد باشیم و تا امروز تنها 300 میلیون یورو سرمایه‌گذاری در کردستان انجام شده است.

 

استاندار کردستان اضافه کرد: راه آهن، فرودگاه سقز و پروژه‌های بزرگ دیگر در اوایل سال 1400 به بهره‌برداری می‌رسد و این امر می‌تواند در توسعه استان بسیار موثر باشد.

 

کد خبر 1036525

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha