مردم در سال ۹۹ با سختی‌های بسیار زیادی مواجه شدند/برای برگزاری انتخابات آمادگی داریم

رحمانی فضلی با اشاره به اینکه مردم در سال ۹۹ با سختی‌های بسیار زیادی مواجه شدند گفت: امسال نگران کنترل و مدیریت امنیت در کشور بودیم و همچنین مقابله با بیماری کرونا هم از دیگر دغدغه‌های وزارت کشور بود.

به گزارش خبرگزاری شبستان، عبدالرضا رحمانی فضلی با حضور در برنامه نگاه یک شبکه یک سیما با بیان اینکه سال ۹۹ سال بسیار خاصی برای کشور و به ویژه برای وزارت کشور بود افزود:​ در سال ۱۳۹۸ مجموعه‌ای از شرایطی اتفاق افتاد و آغاز سال با سیل و ادامه آن با ساخت و ساز‌ها بود و در عین حال فشار‌های تحریمی آمریکا علیه کشورمان افزایش یافت.

وی اضافه کرد: در ادامه با حوادث آبان سال ۱۳۹۸ مواجه شدیم و سپس انتخابات مجلس شورای اسلامی برگزار شد که نقد‌ها و گفتگو‌ها هم در پی آن افزایش یافت.

وزیر کشور با اشاره به تشدید تهدیدات و تحریم‌های آمریکا علیه کشورمان در سال ۱۳۹۹ گفت: سال انتخابات آمریکا هم بود و ترامپ می‌خواست امتیازی از ایران بگیرد یا اقدامی انجام دهد تا به دنیا نشان دهد که فشارها، تحریم‌ها و تهدید‌های او اثر کرده است.

رحمانی فضلی افزود: آن‌ها در سال ۱۳۹۷ اعلام کردند که جمهوری اسلامی ایران, ۴۰ سالگی خود را نخواهد دید و آن‌ها می‌خواستند حتماً در سال ۱۳۹۹ در کشورمان، اتفاقی بیفتد.

وی اضافه کرد:​ با توجه به فضایی که در سال ۱۳۹۸ بود، ما هم نگران بودیم. موضوع دیگری هم در اسفند روی داد که نگرانی ما را خیلی بیشتر کرد و آن آمدن ویروس ناخوانده کرونا و بیماری ناشی از آن بود که مجموعه این‌ها به نارضایتی بسیار شدید و فشرده منجر می‌شد.

وزیر کشور با اشاره به اینکه مردم در سال ۹۹ با سختی‌های بسیار زیادی مواجه شدند گفت: امسال نگران کنترل و مدیریت امنیت در کشور بودیم و همچنین مقابله با بیماری کرونا هم از دیگر دغدغه‌های وزارت کشور بود.

رحمانی فضلی اضافه کرد: در حوزه سیاسی، با توجه به مقاومت و استقامت مردم و فشاری که به افکار عمومی آمریکا وارد شد و به علت اینکه حزب حاکم آمریکا و ترامپ در ایران نتوانست امتیازی گیر بیاورد در تعاملات سیاسی داخلی خود و همچنین در انتخابات شکست خورد.

وزیر کشور گفت: شکست ترامپ برای مردم ما دفع یک شر و خوشحال کننده بود، چون فردی که ضوابط و قوانین و مقررات بین المللی را رعایت نمی‌کند و به تعهدات خود پشت می‌کند، غیر قابل پیش بینی است.

رحمانی فضلی افزود: در ابتدای پیدایش کرونا، همه کشور‌ها از جمله کشور ما با کمبود ماسک، ونتیلاتور، تجهیزات و امکانات مواجه شدند، اما توانستیم این فضا را کنترل کنیم.

وی با بیان اینکه در سال ۱۳۹۹ توانستیم، نسبی رشد متناسب در حوزه تولید و اقتصاد نسبت به سال پیش داشته باشیم اضافه کرد: در حوزه‌های تجارت، واردات، صادرات، شاخص‌ها مناسب شد و مردم هم به این سبک زندگی عادت کردند تا اکنون که به جایی رسیدیم که برای سال ۱۴۰۰ آماده می‌شویم که در آن چهار انتخابات داریم.

وزیر کشور تاکید کرد: همه این‌ها را مدیون الطاف الهی و هدایت‌های مقام معظم رهبری و تاکیدات، پیگیری ها، برنامه ریزی‌ها و تلاش‌های بسیار زیاد رئیس جمهور و دولت محترم می‌دانیم، اما در ورای همه اینها، مردم هستند که همه مشکلات را تحمل، مقاومت و استقامت می‌کنند و به همه ما روحیه می‌دهند.

رحمانی فضلی افزود: امیدواریم لایق این مردم باشیم و بتوانیم نیاز‌های آن‌ها را برآورده کنیم و فضای مناسبی را برای زیست و فضای مناسبی را از نظر امنیتی و سیاسی ایجاد کنیم.

وزیر کشور با اشاره به اینکه یک شنبه اسامی شهر‌های قرمز و نارنجی اعلام می‌شود، گفت: بر اساس مصوبه ستاد، به جزء شهر‌های قرمز و نارنجی، مسافرت به بقیه شهرها، البته با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی نسبتاً شدید، آزاد است.

رحمانی فضلی درباره آخرین وضع کشور از نظر مقابله با کرونا افزود: بر اساس گزارش وزارت بهداشت، از آبان که با پیک سوم در کرونا در کشور مواجه بودیم، در آن زمان رهبر معظم انقلاب، فضای جدیدی را در مقابله با کرونا ایجاد کردند و به خوبی ضعف‌ها و قوت‌ها را دیده و شناسایی کرده بودند و دستورالعمل جدیدی را با موضوع ایجاد قرارگاه دستور دادند تا انجام شود.

وی ادامه داد: از تاریخ تشکیل این قرارگاه، وظیفه آن است که بتواند هماهنگی ها، پشتیبانی و حمایت لازم را از کارکنان و جهادگران حوزه سلامت به عمل بیاورد و برای مردم اطمینان مناسبی را ایجاد کند.

وزیر کشور گفت: در روزی که قرارگاه تشکیل شد تقریباً , رسمی بیش از ۴۸۰ فوتی در روز داشتیم که به شدت نگران کننده بود.

رحمانی فضلی افزود:​ آقای رئیس جمهور، هفتگی، رسماً دو جلسه برای مقابله با کرونا از ابتدای کار تاکنون برگزار کرده است.

وی گفت: ستاد ملی مقابله با کرونا امروز شصتمین جلسه خود را برگزار کرد و بیش از ۴۸۰ مصوبه داشته که ۹۹ درصد آن اجرایی شده و یک درصد باقیمانده نیز در حال اجراست.

وزیر کشور افزود: همه دستگاه به ویژه وزارت بهداشت، نیروی انتظامی، بسیج، هلال احمر، شهرداری‌ها، وزارت راه و شهرسازی، وزارت کشور، استانداری ها، ​ فرمانداری ها، سازمان صدا و سیما و وزارت ارشاد به میدان آمدند و ساختار جدیدی با مسئولیت وزارت کشور طراحی شد که همه حول آن باید ایفای نقش می‌کردند.

رحمانی فضلی با اشاره به روند تصمیم گیری ستاد گفت: پس از تشکیل قرارگاه در ۶ آبان، از آذر روند نزولی بستری‌ها و فوتی‌های ناشی از کرونا را داشتیم و تامین تجهیزات، نیروی انسانی لازم و منابع انجام شد به گونه‌ای که اکنون به جایی رسیدیم که ماسک را صادر می‌کنیم و قدرت صادرات دستگاه ونتیلاتور را نیز داریم.

وی با اشاره به اینکه اکنون روند نزولی فوتی‌های ناشی از بیماری کرونا ادامه دارد، اضافه کرد: از بیش از ۴۸۰ فوتی در روز به ۶۰ تا ۷۰ فوتی رسیدیم.

وزیر کشور ادامه داد: بر اساس گزارش ها، چهار شهر استان خوزستان از حالت قرمز خارج شد و بیماری کرونا در این استان در حال کاهش است.

رحمانی فضلی با اشاره به اینکه افزایش تعداد مبتلایان به بیماری کرونا ناشی از افزایش تعداد تست هاست، اضافه کرد:​ فقط در استان خوزستان روزانه از ۲۱ هزار نفر تست کرونا می‌گیریم و اکنون در کل کشور
روزانه بیش از صد هزار نفر، تست کرونا انجام می‌شود.

وزیر کشور گفت:​ باید بیماران کرونایی را بلافاصله شناسایی و از افراد سالم جدا و قرنطینه و درمان کنیم و این کار به خوبی در حال انجام است.

رحمانی فضلی در مورد واکسن افزود: در داخل، فاز‌های آزمایشی تولید واکسن با همکاری ”برکت“ و وزارت بهداشت در حال انجام است و قول دادند در اواخر خرداد، انبوه به بازار عرضه شود.

وی گفت: واکسن ”رازی“ و ”پاستور“ هم این گونه است و با برخی کشور‌ها هم در تولید واکسن کرونا مشارکت داریم.

وزیر کشور با بیان اینکه از اردیبهشت به بعد حتماً با حجم قابل قبولی از تولید واکسن مواجه خواهیم بود، گفت: منتظر نماندیم تا واکسن در داخل تولید شود بلکه برای گروه‌های پرخطر، از چند کشور واردات واکسن در حال انجام است و ۴ و نیم میلیون دز واکسن هم از کوواکس خریداری شده است و تا عید می‌توانیم گروه‌های پرخطر از جمله کادر درمان و افراد بالای ۶۰ سال را در حد قابل قبول، واکسینه کنیم.

وی ادامه داد: طبق برآورد وزارت بهداشت، بیش از ۶۰ تا ۶۴ درصد فوتی‌های ناشی از بیماری کرونا در سنین بالای ۶۵ سال هستند بنابراین زمانی که افراد بالای ۶۵ سال را واکسینه کنیم طبیعی ۶۰ تا ۶۴ درصد از فوتی‌ها کاهش می‌یابد.

وزیر کشور بر اهمیت نقش مردم و رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در کاهش مبتلایان به کرونا هم تاکید و اضافه کرد: در وزارت کشور، هفته‌ای ۶ جلسه درباره کرونا برگزار می‌شود.

وی افزود: بیش از ۹۰ درصد مردم دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت می‌کنند، زیرا جان خودشان و عزیزانشان در خطر است و ما باید اطلاع رسانی و راهنمایی درست انجام دهیم.

رحمانی فضلی در عین حال تاکید کرد: مردم از سفر‌های غیر ضروری، پرهیز کنند.

وی با تشکر از اتحادیه‌ها و اصناف گفت: آن‌ها بیشترین فشار‌های اقتصادی را تحمل کردند و بیشترین همکاری را هم با ستاد ملی مقابله با کرونا داشتند.

وزیر کشور با اشاره به کمک‌های مؤمنانه افزود: مردم همکاری جمعی خوبی در این زمینه داشتند. حتی یک واحد تولیدی را در داخل کشور نبستیم. از صاحبان تولید باید تشکر کنیم.

رحمانی فضلی گفت: کمترین بستری‌ها و فوتی‌های ناشی از کرونا را در داخل واحد‌های تولیدی بزرگ داریم و این نشان از روحیه جمعی مردم است.

وی تاکید کرد: روحیه جمعی هم در سنت ایرانی و هم در اسلام به عنوان آموزه دینی قوی وجود دارد و ممزوج شدن فرهنگ ملی و فرهنگ اسلامی، جلوه‌های زیبایی از همکاری جمعی را آفریده و این قابل قدردانی
است.

وزیر کشور با اشاره به اینکه در برخی کالا‌ها کمبود وجود دارد، گفت: ظرفیت اسمی و رسمی تولید مرغ و تخم مرغ را به اندازه کافی داریم و ظرفیت صادرات هم داریم، اما در مقطعی با کمبود مواجه می‌شود در برخی موارد کمبود نهاده‌ها موجب کاهش تولید می‌شود.

رحمانی فضلی افزود:​ معمولاً در زمان کمبود کالایی، تقاضا برای آن کالا افزایش می‌یابد و برخی هم آن کالا را احتکار می‌کنند بنابراین نظارت‌ها باید بیشتر شود تا آن کالا عادلانه توزیع شود.

وی گفت: تولید و توزیع، متولی دارد و او باید این موارد را پیش بینی و برای آن چاره اندیشی کند.

وزیر کشور افزود: امیدواریم با مجموعه اقداماتی که انجام شده است، دستگاه‌های مربوط این مشکلات را رفع کنند.

رحمانی فضلی اضافه کرد: وزارت کشور نقش هماهنگ کننده، پیگیری و تنظیم بازار را در داخل استان‌ها دارد.

وزیر کشور گفت: با فراهم کردن همه مقدمات، برای برگزاری انتخابات آمادگی داریم.

رحمانی فضلی با بیان اینکه انتخابات از برکات الهی و نشان دهنده استقلال، هویت و حاکمیت اراده مردم و مشارکت آنان است افزود: در ۴ استان انتخابات میان دوره‌ای خبرگان، ۶ حوزه انتخابات مجلس شورای اسلامی و در سراسر کشور انتخابات ریاست جمهوری و شورا‌های اسلامی شهر و روستا برگزار می‌شود.

وی گفت: با اینکه در تهران یک نفر نماینده میان دوره‌ای مجلس نیاز داریم، اما باید برای انتخاب وی همه مراحل و فرآیند لازم برای انتخاب ۳۰ نماینده تهران را ایجاد کنیم.

وزیر کشور افزود: در این دوره ۴ انتخابات با ۴ قانون برگزار می‌کنیم که نام نویسی داوطلبان شورا‌ها از ۲۰ اسفند آغاز شده است و ۱۶ فروردین نام نویسی داوطلبان شورا‌های روستایی، ۸ فروردین میان دوره‌ای مجلس شورای اسلامی، ۱۴ فروردین مجلس خبرگان و ۲۱ اردیبهشت نام نویسی داوطلبان ریاست جمهوری آغاز می‌شود.

رحمانی فضلی گفت: تعرفه‌ها آماده، هیأت‌های اجرایی سراسر کشور انتخاب و آموزش‌ها داده شده است.

وی افزود: هماهنگی‌های لازم با شورای نگهبان و مجلس شورای اسلامی نیز انجام شده است.

وزیر کشور با بیان اینکه در انتخابات اخیر مجلس شورای اسلامی ۴۲ درصد مردم شرکت کردند گفت: اکنون محدودیت‌های کرونایی شدید است و مدارس و دانشگاه‌ها تعطیل شده اند و مساجد فعالیت کمی دارند و مردم نیز نگران مبتلا شدن به این بیماری هستند بنابراین برای مشارکت پرشور مردم در انتخابات آینده دغدغه داریم.

رحمانی فضلی افزود: همه ما باید زمینه‌ها و مقدمات حضور پرشور مردم در انتخابات را فراهم کنیم و تلاش ما این است که این فضا ایجاد شود.

وی با بیان اینکه تاکنون آرایش سیاسی جریان‌ها در حوزه انتخابات ریاست جمهوری مشخص نشده است و نمی‌دانیم چه کسی می‌خواهد و چه کسی نمی‌خواهد داوطلب شود گفت: صدا و سیما، رسانه‌های مجازی، وزارت کشور، شورای نگهبان و احزاب باید برای حضور پرشور مردم در انتخابات آینده تلاش کنند، زیرا زمان زیادی نداریم.

وزیر کشور افزود: احزاب باید به صحنه بیایند و مسئولیت بپذیرند، زیرا حداقل در مقابل طرفدارانشان مسئول هستند.

رحمانی فضلی گفت: اینکه برخی داوطلبان احتمالی سفر می‌کنند تبلیغات رسمی نیست بلکه به مشارکت مردم در انتخابات کمک می‌کند البته اشکال آن را شورای نگهبان باید مشخص کند.

وی افزود: آنچه که بر عهده وزارت کشور است برگزاری انتخابات سالم و ایجاد فضای امن و قانونی است که طراحی‌های لازم در این زمینه انجام شده است.

وزیر کشور درباره اینکه وزارت کشور اعلام کرده در انتخابات آینده ظرفیت هر صندوق هزار رأی است گفت: به علت کرونا و جلوگیری از تراکم زیاد در پای صندوق‌های رأی ۸ هزار و اگر لازم باشد ۱۰ هزار شعبه اضافه می‌کنیم

 
رحمانی فضلی افزود: بر اساس تجربه انتخابات گذشته، از کسانی که تا ۱۲ شب به شعب اخذ رأی مراجعه می‌کردند تا ساعت ۱ رأی گیری می‌شد که این از نظر قانونی خلاف است، زیرا قانون می‌گوید انتخابات در ساعت ۲۴ باید تمام شو

وی گفت: بر این اساس شعبه‌ها را افزایش دادیم و اگر ستاد ملی مقابله با کرونا مصوب کند زمان رأی گیری دو ساعت اضافه می‌شود.

وزیر کشور افزود: اینکه گفته می‌شود ظرفیت صندوق‌ها هزار رأی است به معنای این نیست که بیشتر از هزار رأی اخذ نمی‌شود بلکه این عدد میانگین است چرا که پیش بینی‌ها برای اخذ ۲ هزار تا ۲ هزار و ۵۰۰ رأی نیز انجام شده است.

وی گفت: در ۸ سال گذشته یک مورد کمبود تعرفه در انتخابات وجود نداشته است.

وزیر کشور افزود: ۲۵ فرآیند الکترونیکی در انتخابات داریم که اکنون ۲۴ فرآیند در همه انتخابات الکترونیکی اجرا می‌شود و مهمترین آن تشخیص هویت است، اما مرحله اخذ و شمارش همچنان دستی انجام می‌شود که در این دوره در انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا در هفت ـ هشت مرکز استان اخذ و شمارش آراء، الکترونیکی انجام می‌شود.

رحمانی فضلی گفت: با توجه به شیوع بیماری کرونا برای ثبت نام داوطلبان ریاست جمهوری که همه باید در وزارت کشور نام نویسی کنند دغدغه داریم البته برنامه ریزی کرده ایم حضور خبرنگاران و رسانه‌ها و مصاحبه‌ها با داوطلبان را در این مکان محدود کنیم.

وی افزود: اگر شرایط کنونی، بیماری کرونا ادامه داشته باشد مجبوریم تجمعات تبلیغاتی نامزد‌ها را محدود و رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی را در این بخش الزامی کنیم البته مقررات انتخابات در حال تدوین است و پس از عید نوروز به ستاد ملی مقابله با کرونا برای بررسی ارائه می‌کنیم.

وزیر کشور درباره زلزله سی سخت کهکیلویه و بویر احمد نیز گفت: نیم ساعت پس از زلزله، استاندار در منطقه حاضر شد و همه امکانات استان را به سی سخت روانه کردند و روز ۴ شنبه همه برآورد‌های خسارت‌ها در هیأت دولت تصویب شد و رقم قابل توجهی تنخواه برای جلوگیری از بروز مشکل اختصاص یافت.

وی با بیان اینکه کانکس راه حل اسکان زلزله زده‌ها نیست و در زمستان نیز امکان زندگی در آن وجود ندارد افزود: آماده کردن و رساندن آن به زلزله زدگان حدود یک ماه زمان می‌برد بنابراین به ازای هر خانواده ۲۰ میلیون تومان پرداخت کردیم که بتوانند برای خود خانه اجاره کنند.

رحمانی فضلی گفت: شب زلزله دو اردوگاه در منطقه مستقر شد و آنچه که وظیفه داشتیم انجام دادیم.

وی افزود: حتی به کسانی که به خانه‌های اقوام خود رفتند ۲۰ میلیون تومان را پرداخت کردیم و به جای یک پتو ۴ پتو دادیم و محدودیتی برای توزیع پتو و چادر وجود نداشت.

وزیر کشور گفت: البته این کار‌ها موجب از بین رفتن تألم و ایجاد آرامش برای مردم نمی‌شود.

وی افزود: پس از سیل سال گذشته بیش از ۱۳۰ هزار مسکن در یک سال ساختیم و پس از زلزله کرمانشاه نیز واحد‌های مسکونی را به بهترین شکل ممکن ساخته شد.

رحمانی فضلی گفت: همه خسارت کشاورزان در همه استان‌های سیل زده پرداخت شد و با اینکه برخی سیل زدگان وسایل زندگی را از سیل خارج کرده بودند، اما به همه آن‌ها وسایل جدید زندگی دادیم.

وی افزود: در برخی مناطق آنقدر کمک‌های مردمی زیاد بود که وسایل خانه زیاد آمد.

وزیر کشور گفت: از دی گذشته مکاتبات با استانداران و فرمانداران مناطق مرزی برای تأمین کالا‌های اساسی انجام داده ایم و اخیراً در دولت تصمیم خوبی در این باره گرفته شد که یکشنبه به ما اعلام کردند و ما همان روز با استانداران و سازمان‌های جهاد کشاورزی، صمت، نیروی انتظامی و قوه قضائیه در مناطق مرزی جلسه گذاشتیم و ۴ شنبه ابلاغ کردیم که واردات کالا‌های اساسی و ضروری مردم بدون منشأ ارزی و ثبت سفارش از بازارچه‌های مرزی و کشور‌های همسایه با سهولت به سرعت وارد کشور شود.

وی افزود: اعلام می‌کنیم که همه کسانی که توان واردات کالا‌های اساسی و ضروری را دارند می‌توانند به آسانی این کار را انجام دهند و دستورالعمل‌ها به مناطق مرزی در این زمینه داده شده است.

رحمانی فضلی گفت: ظرفیت بزرگی در مناطق مرزی، گمرکات، بازارچه‌های مرزی با کشور‌های همسایه برای واردات کالا‌های اساسی داریم.

وی افزود: این در حالی است که در سال‌های گذشته تولید مرغ به حدی زیاد بود که برای جلوگیری از ضرر مرغداران، دولت مرغ و تخم مرغ را از آن‌ها می‌خرید و ذخیره می‌کرد، اما در برخی کالا‌های وارداتی مانند روغن، که دولت به اندازه کافی تأمین ارز کرده است محدودیت‌هایی به دلیل تحریم‌ها وجود دارد.

وزیر کشور گفت: البته همه این مشکلات قابل پیش بینی است و باید پیش بینی شود تا مردم به سختی نیفتند.

کد خبر 1037385

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha