امام حسین(ع) الگویی کامل برای آزادیخواهان جهان

امام حسین (ع) شخصی عزیز و شکست ناپذیر بودند و در راه خدا برای مبارزه با ظلم همه هستی و عزیزان خود را دادند و خداوند نیز ایشان را محبوب همه بشریت ساخت و اکنون آزادیخواهان جهان ایشان را الگوی خود قرار داده اند.

خبرگزاری شبستان-خراسان جنوبی؛ امروز سوم شعبان یادآور روزی است که سید جوانان اهل بهشت، ریحانه باغ رسالت، یکی از دو گوشواره‏ عرش خدا، خامس آل عبا، سرور آزادگان جهان حضرت امام حسین(ع) به دنیا آمد و کشتی نجات انسان ها را در دست گرفت.

 

زمانی که خبر ولادتش به پیامبر گرامی اسلام (ص) رسید ایشان به خانه‏ حضرت علی و فاطمه (ع) آمدند و اسماء را فرمود تا کودکش را بیاورد. اسماء او را در پارچه‏ ای سپید پیچید و خدمت رسول اکرم (ص) برد و آن گرامی به گوش راست او اذان و به گوش چپ او اقامه گفتند و پس از گذشت هفت روز او را حسین(ع) نامیدند و برای او گوسفندی عقیقه کردند.

 

ابوعبداللَّه، کنیه و سید شباب اهل الجنه، سبط النبی، مبارک و سیدالشهدا از القاب امام حسین(ع) سومین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت است.

 

دلمان تنگ کربلاست آقاجان...

هر سال مردم ایران در این روز به جشن و پایکوبی می پرداختند و برای مولایشان کم نمی گذاشتند اما امسال جشن ولادت سرورمان اباعبدالله الحسین(ع) در شرایطی برگزار می شود که ویروس منحوس کرونا شادی را از دل های مردم گرفته است و مردم تا جایی که دستورالعمل های بهداشتی اجازه دهد این روز را گرامی می دارند.

 

یا حسین جان دلمان برای کربلایت بسیار تنگ شده است و هر لحظه کبوتر دلمان را به سوی ایوان طلایت روانه می کنیم شاید که شما نظری به سوی ما بکنید؛ آقاجان امسال نیز توفیق حضور در اربعینت نداشتیم و هر روز را با داغی از دوری می گذرانیم.

 

آقاجان نه تنها ملت ایران بلکه همه مسلمانان جهان در این روز بزرگ و عزیز دست خود را به سویتان بلند کرده اند و درخواست دارند تا نگاهی به دل های سیاهمان داشته باشید و این فراق و جدایی را پایان دهید تا بار دیگر شاهد حضور خیل بسیار زائران و عاشقانت در کربلای زیبایتان باشیم.

 

امام حسین(ع) الگویی زیبا برای آزادی خواهان جهان تاریک

حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام به عنوان اسوه کامل بشریت از تمام کمالات انسانی برخوردار بود و از برجسته ترین خصلت های انسانی آن حضرت می توان به سخاوت و بخشندگی بودنشان اشاره کرد که با حمایت های مادی و معنوی خود، مرحمی بر زخم های نیازمندان و انسان های دردمند و خسته از فشارهای سنگین فقر و فلاکت می گذاشتند.

 

امام حسین (علیه السلام) دلاور مردی بود که شجاعت و شهامتش دوست و دشمن را به حیرت آورده بود و حماسه آفرینی های آن حضرت در جنگ های جمل و صفین و نهروان زبانزد خاص و عام شده بود.

 

حضرت اباعبدالله (علیه السلام) همواره با توانمندی و اقتدار کامل با دشمنان اسلام و زورگویان و مستکبران برخورد می کرد و هر کجا احساس وظیفه می نمود با شجاعت تمام از حق دفاع کرده و اهل باطل را کوچک می شمرد.

 

یکی دیگر از ویژگی های وجود مقدس حضرت سیدالشهداء علیه السلام عشق به مناجات و عبادت است به طوری که امام حسین علیه السلام در عبادت و عرفان و کسب مقامات معنوی به درجه ای از معرفت رسید که مدال نفس مطمئنه به نامشان ثبت گردید و یکی از بارزترین نشانه های عبادت و عرفان در سیره حضرت حسین علیه السلام، برگزاری نماز ظهر عاشورا است.

 

امام حسین علیه السلام به عنوان پاسدار ارزش های الهی و حافظ سنت های پیامبر (ص) برای پیشرفت اهداف والای اسلام از هیچ کوششی فروگذار نمی کردند و از مهم ترین اقدامات آن حضرت در مدت عمر با برکت خویش، تجدید حیات اسلام و احیای ارزش های فراموش شده آن بود و بر این باور بودند که با تمام وجود باید از ارزش های اسلامی حمایت شود.

 

 

سوم پیشوای شیعیان در نگاه علمای اسلام

امام خمینی(ره) در خصوص جایگاه و عظمت امام حسین(ع) فرمودند: کربلا را زنده نگه دارید و نام مبارک حضرت سیدالشهدا را زنده نگه دارید که با زنده بودن او اسلام زنده نگه داشته می شود.

 

مقام معظم رهبری در خصوص ولادت امام حسین(ع) می فرمایند: روز میلاد حضرت اباعبدالله الحسین (ع) روز باعظمتی است چرا که در این روز کسی متولد شد که سرنوشت اسلام، به او، به حرکت او، به قیام او، به فداکاری او، به اخلاص او بسته بوده است.

 

آیت الله بهجت(ره) نیز فرمودند: از قضیه سیدالشهداء (علیه السلام) باید این را بفهیم که بشر حاضر است همه چیز را فدای خودش کند و استثنایی هم در کار نیست.

 

امام حسین(ع) محبوب همه بشریت

حجت الاسلام «محمدرضا محمدی» امام جمعه طبس در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان اظهار کرد: امام حسین (ع) یک انسان بسیار محبوب برای همه بشریت است به این دلیل که ایشان همه هستی خود را برای خداوند گذاشتند و خداوند نیز امام حسین(ع) را محبوب همه جهان کردند.

 

وی با بیان اینکه امام حسین (ع) شخصیت بزرگواری است، افزود: اولین کرامات امام حسین (ع) در روز ولادت ایشان انجام شد و طبق روایات فطرس ملک به برکت امام حسین (ع) شفا پیدا می کند و در زمره فرشتگان قرار می گیرد.

 

این جمله که «امام حسین هسته هستی است» به چه معنا است؟ امام حسین (ع) همه هستی و زندگی خود را در راه خداوند دادند و به این باور رسیده بودند که خداوند همه کاره عالم است و در راه خدا از هیچ چیز حتی از عزیزان و فرزندان خود دریغ نکردند.

 

امام حسین (ع) به مردم جهان فهماندند که خداوند حقیقت جهان است و به هسته مرکزی جهان یعنی اعتقادات و باورها و حضور خداوند متعال در تمام لحظه های زندگی رسید و امروز ایشان به عنوان محبوب ترین چهره عالم بعد از پیامبر گرامی اسلام (ص) شناخته می شوند.

 

پرورش عزت نفس در سیره حسینی چه جایگاهی دارد؟ امام حسین(ع) یک انسان عزیزی بودند و کلمه عزیز در لغت عرب به معنای شکست ناپذیر است یعنی انسان در مقابل وسوسه های شیطان انسی و جنی شکست ناپذیر باشد.

 

امام حسین(ع) از این عزت برخوردار بودند و در کربلا نیز فریاد «هیهات مناالذله» را سر دادند. ایشان برای خداوند کار می کردند و خداوند متعال نیز امام حسین (ع) را در بین بشریت عزیز کرد. امام حسین(ع) در برابر هیچ دشمنی کوتاه نیامدند و امروز عزت امام حسین(ع) فراگیر شده است و نه تنها مسلمانان جهان بلکه همه آزادی خواهان در سراسر جهان شیفته عزت ایشان هستند.

 

آیا در سیره حسینی به بحث حمایت از محرومان اشاره شده است؟ نه تنها در زندگی امام حسین (ع) بلکه همه اهل بیت (علیهم السلام) بحث حمایت از محرومان جایگاه ویژه ای دارد و همواره بر این موضوع تاکید داشته اند.

 

امام حسین(ع) به پیروی و تبعیت از پدر بزرگوارشان امام علی(ع) در بحث کمک به نیازمندان و محرومان فعال بودند و از هیچ کمکی دریغ نمی کردند و نمی گذاشتند سائلی از در منزلشان دست خالی برود. امام حسین(ع) هنگامی که سائلی به در منزلشان می آمدند از پشت در به آن فرد کمک می کردند تا مبادا آن سائل خجالت بکشد و بر روی حفظ آبروی مومن تاکید داشتند.

 

در خصوص اینکه امام حسین(ع) مدافع جایگاه امامت هستند توضیحاتی بفرمایید؟ امامت یک عهدی از طرف خداوند برای بشریت است که توسط پیامبر گرامی اسلام(ص) به اهل بیت (علیهم السلام) سپرده شده است. ائمه اطهار(ع) واسطه ای بین خدا و بشریت هستند و مردم از طریق این بزرگواران ارتباطی با خدا ایجاد می کنند.

 

امام حسین (ع) نیز مانند سایر ائمه اطهار (ع) از این مسئولیت الهی در دوره 10 ساله خود به نحو احسن پاسداری کردند و ذره ای از این آرمان کوتاه نیامدند و نگذاشتند خدشه ای به این موضوع وارد شود.

 

امام حسین (ع) برای مبارزه با ظلم و ستم از چه روش های تبلیغی و روانی استفاده کردند؟ دوره امام حسین(ع) یک دوره خفقان انگیز و خاصی بود که مکاران و حیله گران توسط معاویه بر جامعه حاکم شده بودند. در این شرایط امام حسین (علیه السلام) توطئه ها و حیله های آنان را خنثی کرد و معاویه به دنبال این بود تا امامت را از دست امام حسین(ع) بگیرد اما ایشان به هیچ وجه در این زمینه کوتاه نیامدند.

 

امام حسین (ع) در این دوره از زندگی با شرافت خود در مقابل حیله های دشمن ایستادگی کردند و با اخلاق و منش الهی خودشان راه پیامبر اکرم(ص) را ادامه دادند و با خون خودشان رسالت پیامبر گرامی اسلام(ص) را تکمیل کردند.

 

امام حسین(ع) با بیان خود در قالب دعا، کمک به محرومان و تربیت شاگردان بزرگی در کربلا به مقابله با ظلم و ستم پرداخت و با خون خودشان به تبلیغ دین مبین اسلام پرداختند.

 

آیا می توان گفت که حماسه حسینی راز تداوم و پیروزی انقلاب اسلامی است؟ شهدای عزیز ما در دوران دفاع مقدس به عشق امام حسین(ع) به میدان مبارزه با باطل رفتند و حقانیت خود را با خونشان به اثبات رساندند.

 

انقلاب اسلامی از پیام های عاشورا نظیر ولایت مداری، زیر بار ظلم نرفتن،انسجام و اتحاد بهره گرفته است و امام راحل و شهدای عزیز با استفاده از پیام امام حسین(ع) در روز عاشورا توانستند امروز عزتمندانه انقلاب اسلامی را به دنیا معرفی کنند.

 

 

 

 

کد خبر 1038432

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha