به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان،مساجد در آیین اسلام جایگاهی رفیعی دارند و محلي براي كسب دانايی، اصلاح نگرش و كسب مهارت هاي مختلف و محلي است، براي اينكه مردم از این پایگاه عبادی و معنوی، به عنوان مركز ارتباطات نسلي و جلوگيري از گسست نسل ها و مشارکت اجتماعی بهره ببرند. به مناسبت چهارم شعبان سالروز ولادت حضرت ابوالفضل العباس(ع) در سلسله گزارش های همنامان نور به معرفی مسجد حضرت ابوالفضل(ع) در شهرری می پردازیم.
مسجد حضرت ابوالفضل(ع) یکی از مساجد فعال در منطقه شهرری است که با راه اندازی اولین مدرسه «مسجد محور» در جنوب تهران توانسته گامی در جهت پرورش افراد متدین، متعهد، بابصیرت، انقلابی با مهارت های لازم و خلاق بردارد. رویکرد اصلی فعالیت های این مسجد جذب نوجوانان به مسجد و برنامه ریزی برای آنها است.
حجت الاسلام«حامد احمدپور»، در گفت و گو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان پیرامون فعالیت های مدرسه محور مسجد حضرت ابوالفضل(ع) گفت: از سالهای گذشته تاکنون با توجه به دغدغه خانواده ها در تربیت صحیح و اسلامی فرزندانشان،جمعی از روحانیون و طلاب حوزه های علمیه تهران و شهرری در راستای تربیت دینی دانش آموزان و مقابله با تفکرات ضد اسلامی، چندین مدرسه مسجدمحور را در مقطع ابتدایی پسرانه تاسیس تاسیس کردند که با استقبال خوبی از سوی خانواده ها همراه شد. به همین جهت مسجد حضرت ابوالفضل (ع) هم از سال تحصیلی97-98 اقدام به راهاندازی اولین مدرسه مسجدمحور«شیخ بهایی» کرد و در این مدارس دانشآموزان علاوه بر فراگیری دروس رسمی، برخی دروس فوق برنامه مانند طب اسلامی و سنتی، مباحث علمی، نجوم و مهارتهایی مانند معرق کاری، کشاورزی و سفالگری را فرا می گیرند.
مسجدحضرت ابوالفضل(ع) برای راه اندازی مدارس مسجد محور68 مولفه را احصا کرده است تا با مورد توجه قرار دادن آنها در تربیت نیروی دانای انقلابی تلاش کند و اقدام به تربیت نیروی نخبه در این مدرسه مسجد محور نماید و در مرحله بعد، با ارائه آموزش های لازم در حوزه معارف دینی و مهارت مرتبط در کنار تدریس دورس رسمی را به دانش آموزان ارایه کند.
امام جماعت مسجد حضرت ابوالفضل(ع) افزود: مسجد حضرت ابوالفضل(ع) در جذب نوجوانان و جوانان به مسجد نیز برنامه های گسترده ای تدارک دیده است، به گونه ای که با راه اندازی موسسه علمی شهید «احمدی روشن»، سعی در تربیت استعدادهای درخشان برای آینده کشور، با حضور اساتید برجسته کرده است.یکی دیگر از رویکردهای این مسجد، راه اندازی مرکز مشاوره خانواده است، به گفته حجت الاسلام احمدپور این مرکز مشاوره قبل و بعد از ازدواج و مشاوره دینی به مخاطبان خود خدمات گسترده ای ارایه می دهد، تا از این طریق بتوانیم در جهت کاهش آمار طلاق در کشور سهیم باشیم.
از دیگر بخش هایی فعال مسجد حضرت ابوالفضل(ع) تشکیل گروه جهادی مسجد با حضور فعالین مسجد است، حجت الاسلام احمدپور پیرامون فعالیت های این گروه جهادی گفت: گروه جهادی مسجد حضرت ابوالفضل(ع) در بحران های مختلف در خدمت رسانی به مردم وارد عمل می شود، به گونه ای که پس از بحران کرونا با تشکیل اتاق فکر و تقسیم کار در محورهای ضدعفونی معابر و خیابان ها، تهیه و توزیع بسته های ارزاق،راه اندازی کارگاههای تولید و توزیع ماسک و راه اندازی کاروان های شادی و سرود وارد عمل شد.
در ماه های اول بحران کرونا که تولید و توزیع ماسک برای مردم به راحتی امکان پذیر نبود، گروه جهادی با تهیه پارچه و راه اندازی کارگاه دوخت ماسک از خواهران فعال در مسجد خواستند که در دوخت ماسک مشارکت داشته باشند که به گفته امام جماعت مسجد حضرت ابوالفضل(ع) روزانه 20 هزار ماسک در موج اول این بحران تولید و توزیع می شد، همچنین گروه جهادی مسجد با تهیه و توزیع آبمیوه، سبدهای بهداشتی برای بیماران بیمارستان ها و نیز تهیه بسته های ارزاق برای بیماران در پنج مرحله به محرومین خدمت رسانی کرد. همچنین به مناسبت روز پرستار دانش آموزان مدرسه مسجد محور«شیخ بهایی» با حضور در تعدادی از بیمارستان ها از کادر درمان این بیمارستان ها تقدیر کردند.
حجت الاسلام احمدپور همچنین خاطرنشان کرد: در بحران کرونا برخی از خانواده ها دچار مشکلات اقتصادی بسیاری شدند، به همین جهت سعی کردیم که با همکاری خیرین تصفیه حساب دفتری برخی از خانواده های محروم و نیز اجاره برخی از مستاجرین که در پرداخت اجاره منازلشان با مشکلاتی روبرو هستند، را تقبل کنیم،همچنین نان صلواتی میان خانواده کم برخوردار توزیع کنیم.برگزاری یادواره شهدای شهرری در درب منازل شهدا به صورت سیار با رعایت پروتکل های بهداشتی همراه با روایتگری را از دیگر برنامه های گروه جهادی مسجد حضرت ابوالفضل(ع) می توان نام برد.
در شرایط بحران کرونا مسجد حضرت ابوالفضل(ع) با توجه به اینکه تحصیل دانش آموزن به صورت مجازی بوده است، سعی کرد، با اجرای طرح هایی همچون«معلم شو»، آموزش و مرور دروس توسط دانش آموزان برای همکلاسهایشان اجرا کند. همچنین یکی دیگر از برنامه های این مسجد طرح«کتابخوان» و«کافه کتاب» بوده است که با هدف توسعه و ترویج فرهنگ کتابخوانی برای دانش آموزان در شرایط بحران کرونا اجرا می شود.
امام جماعت مسجد حضرت ابوالفضل(ع) راه اندازی فروشگاه محصولات ارگانیک در جوار مسجد و نیز برگزاری دوره های«طب سنتی» برای پیشگیری از بیماری و توجه به سلامت مردم را از دیگر رویکردهای مورد توجه این مسجد دانست تا مردم با آموزش های لازم برای حفظ سلامتیشان آشنا شوند.
نظر شما