به گزارش خبرگزاری شبستان در کرمانشاه ،چهارم شعبان سالروز ولادت قمر بنی هاشم، روز جانباز نامگذاری شده است. چرا که آن حضرت قبل از رسیدن به مقام شهادت در واقعه عاشورا با فدا کردن دست های خود به مقام جانبازی نائل آمدند، تا نمونه ایثار کامل در راه امام و مولای خود باشند.
بصیرت ، ولایت مداری و شجاعت آن حضرت از بارزترین ویژگیهای شخصیتی ایشان بود که امروزه بیش از هرچیز برای جامعه اسلامی مورد نیاز است. از خودگذشتگی و شجاعتی که ایشان در راه حق از خود نشان دادند ، نمونه ای کمنظیر از جان نثاری در راه ولایت است.
زمانی که هزاران هزار نفر علیه امام و مولای او به صف شدند ، با ایستادگی و فدا کردن خود ، عامل شناخت راه حق از باطل شد. شخصیت بزرگوار ایشان متاثر از پدر و مادری چون حضرت ام البنین و امام علی (ع) است ، نقش تربیتی این دو به خوبی در شخصیت آن حضرت نمود پیدا کرده و انسانی کامل در همه ابعاد را به جامعه اسلامی تقدیم کرده است.
مساواتی که آن حضرت در گذشتن از آب انجام دادند ، موضوعیست که اکنون جامعه اسلامی ، به آن نیازمند است ، چرا که یزید صفتان همچون واقعه عاشورا راه تامین آسایش را بر مسلمانان بسته اند و تنها راه رسیدن به رفاه در جامعه اسلامی اکنون ، از خودگذشتگی و همدلی مسلمانان میباشد .
در همین راستا خبرنگار خبرگزاری شبستان در کرمانشاه به مناسبت فرارسیدن سالروز ولادت حضرت ابوالفضل العباس(ع) ، با حجت الاسلام صادق ایرانی ، مدیر حوزه های علمیه کرمانشاه مصاحبه ای انجام داده که با هم می خوانیم.
الگوگیری نسل جوان و مدافعان ارزشهای انقلاب از حضرت العباس(ع) چگونه باید باشد؟
-- شخصیت اسطوره ای و جذاب و حضرت ابوالفضل العباس می تواند یک الگوی کامل برای تمام مسلمان باشد .وجود مقدس ایشان دارای کمالات متعددی است که هر کدام می تواند برای انسان الگویی تکرار نشدنی باشد. مهمترین ویژگی وجودی آن حضرت تبعیت کامل از امام و مولای خود بود که می شود گفت در نوع خود کم نظیر است .
لذا نسل جوان امروز اگر یک الگوی تمام و کمال می خواهد باید وجود مقدس حضرت ابوالفضل را سر مشق خود قرار بدهد . شهدای جنگ تحمیلی و مدافعان حرم نسبت به وجود حضرت عباس ارادت خاصی داشتند مثل سربندهای یا قمر بنی هاشم که در زمان جنگ تحمیلی بر سر می بستند و شعارهای کلنا عباسک یا زینب مدافعان حرم سر می دادند.
حضرت العباس (ع) چه نقشی در عاشورا داشتند؟
-- امام حسین علیه السلام در روز عاشورا از تعبیر بنفسی انت برای آن حضرت به کار میبرند، این جمله تعارف نیست و نشان میدهد امام معصوم از جان خود می فرماید ،جانم فدای حضرت عباس. این عبارت تعبیر بسیار خاصی دارد و در مورد کسی غیر از حضرت عباس بیان نشده که امام معصوم به غیر معصوم گفته باشد جانم فدای تو. نکته دوم و حائز اهمیت ، در زمان شهادت ایشان ، امام حسین به اهل حرم اعلام میکند، آماده اسارت باشید. این موضوع میزان پشتوانه بودن ایشان برای اهل حرم امام حسین را بیان می کند. نکته دیگر که در روایات نقل شده زمانی که پرچم لشکر امام حسین به شام میرسد یزید لعنت الله علیه با تعجب به پرچم نگاه کرده و می پرسد ، پرچم دست چه کسی بوده که تنها جایی که تیر نخورده جای دست علمدار آن بوده است؟ این نشان میدهد حضرت عباس با وجود تیرباران که شدن پرچم را رها نکرده و تا لحظه آخر مقاومت کردند.
راز و رمز تعالی حضرت عباس(ع) چیست؟
-- با توجه به روایاتی که در شأن حضرت عباس (ع) از ائمه علیهم السلام شده و در آن به ایثار و فداکاری در راه امام خویش تصریح شده است، به روشنی، فضیلت و مقام آن بزرگوار آشکار میشود.فداکاری، ایثار و جانبازی در اسلام و مکتب اهل بیت علیهمالسلام از جایگاه ویژهای برخوردار است؛ به طوری که امیرمومنان در جایی ایثار را برترین فضیلت اخلاقی میداند.
مسابقاتی که حضرت عباس در واقعه عاشورا به خرج دادن به چه صورت در جامعه اسلامی میتواند تاثیرگذار باشد؟
-- اوج فداکاری یک انسان است که علیرغم اینکه می تواند از یک نعمتی بهره ببرد و آسیبی هم به دیگران نرساند، اما به خاطر تشنگی بچه های امام حسین از خوردن آب صرف نظر می کند. قطعاً حضرت ابوالفضل(ع) اگر امروز در جامعه ما حضور داشتند در رفع مشکلات نیازمندان آرام و قرار نداشتند و تمام تلاش خود را می کردند. مثل زمانی که تشنگی بچههای امام حسین(ع) را دیدند و با کمال شهامت به دل لشکر زدند و برای رفع مشکل و گره گشایی تلاش کردند . اگر این افراد نسبتی با حضرت نداشتن باز هم ایشان این کار را انجام میدادند ، لذا این موضوع می تواند یک الگوی بسیار جامع برای شرایط امروز ما و کمک به افراد نیازمند باشد .
نقش تربیتی مادر حضرت العباس در شکل گیری شخصیت قمر بنی هاشم تا چه حد موثر بوده است؟
-- بالاترین ویژگی مادر ایشان درک مقام و منزلت اهل بیت و داشتن معرفت نسبت به آنان بوده است، وقتی وارد خانه امیرالمومنین میشوند به فرزندان حضرت زهرا اعلام میکنند، که من جانشین مادر شما نیستم و برای کنیزی شما آمدم . زمانی که حضرت ابوالفضل(ع) بزرگ میشوند به ایشان تاکید میکند شما نباید به فرزندان حضرت زهرا (س) غیر از آقا و سرور چیزی بگویید. این نشان میدهد حضرت ابوالفضل(ع) ادب و احترامی را که برای امام حسین (ع)قائل است از مادر به ارث برده و رفتار ایشان نتیجه تربیت مادر است. نقش تربیتی یک مادر با بصیرت، شجاعت و ولایتمدار در این قضیه خود را نشان می دهد.
فداکاری، ایثار، فضیلت، شجاعت و دلیری، رشادت جسمی و روحی، زهد و تقوای الهی، فتوّت و جوانمردی، که همه آنها ناشی از بزرگواری و شایستگی حضرتش بود. و بر این اساس و به دلیل برخورداری از فضایل بی شمار، وجود حضرت عباس علیه السلام سرشار از کنیه ها و القاب بسیار پسندیده ای است که هر کدام، بیانگر یکی از ابعاد درخشان وجودی و زندگی پرنور او است.
نظر شما